Wordt bij jou het bedrag van je pinbetaling afgerond?

  • 26 September 2016
  • 78 reacties
  • 5949 Bekeken


Toon eerste bericht

78 reacties

Reputatie 7
Er staat hierboven een link dat onze Rijksoverheid het afronden bij pinnen niet toestaat. Ik had het natuurlijk ook kunnen vinden door te Startpagen.Wij moeten dit gewoon niet accepteren.Indien mogelijk klacht indienen, of product terugbrengen.


Ik print het en stop dat printje bij mijn pasjes, de volgende keer haal ik het tevoorschijn.
Daar dacht ik inderdaad ook aan (print meenemen).Zelf ben ik echter printerloos. Maar zou wel naar de computerwinkel kunnen gaan.
Reputatie 7
Daar dacht ik inderdaad ook aan (print meenemen).Zelf ben ik echter printerloos. Maar zou wel naar de computerwinkel kunnen gaan.
Schrijf het belangrijkste punt op en verwijs ze verder naar de website, dan heeft de bedrijfsleider ook eens iets om handen.
Dat is een goede tip.Ik ben eigenlijk verbaasd over de negatieve ervaringen die hierboven te lezen zijn, want behalve de beschreven PLUS-ervaring had ik die zelf dus nog niet.
Reputatie 7
@Léonz, er staat er een heleboel op het Internet, zo nu en dan is er dan een wijsneus die iemand erop wijst dat hij of zij iets verkeerd heeft verstaan of niet goed heeft gekeken maar daar geloof ik niet meer in, daarvoor zijn het er te veel.
Wat voor soort websites bedoel je, MrsJones (?), want ik kom het niet tegen, behalve hier natuurlijk..
Reputatie 7
@Léonz Bij o.a. de bekende zoals Radar en Kassa. Ik ben in het wilde weg een beetje gaan zoeken op "afgeronde pinbetalingen", pinbetaling wordt afgerond", "mag een pinbetaling worden afgerond"en alles wat daar een beetje op lijkt zolang die twee woorden er maar inzitten. Jammer genoeg kan ik in het Wetboek niets vinden over afronden, wel waar het over miljoenen gaat maar niet over normale bedragen. Er is een hoofdstuk over de Euro maar ook daar staat niets.
Kassa en Radar forum bezoek ik wel eens.Ik zal de betreffende thema's weldra opzoeken.
Vandaag ontdekte ik dat onze toko een pinbedrag van €2,58 had afgerond naar €2,60. Ik ging terug, maar werd uiteindelijk afgeschilderd als de belachelijke zeikerd die terug komt voor 2 cent. ("Die men sowieso nergens aanneemt").Dat afronden bij pinnen niet is toegestaan geloofde men niet, maar er werd wel gezegd: "Kom dinsdag maar terug, als de baas er is".Dat ga ik doen.
Reputatie 7
Badge +5
je weet dat je hier alleen jezelf mee hebt!?
Hoezo, meneer Stroeve?Als ik morgen te horen krijg dat de afronding een vergissing was (het ging om een jonge medewerkster die ik nooit eerder gezien had, die ook zei dat zij zelf voor het afronden gezorgd had, "want dat moest"), dan is het probleem opgelost.
Reputatie 7
Badge +5
je stressniveau verhogen (ik neem aan dat je dat gaat ontkennen) en je levensvreugde drukken ( ik neem aan ....) voor 2 rottige centen.
Het gaat toch helemaal niet over 2 centen? Het gaat over afronden bij pinnen.Ik kom heel vaak in deze toko en dan zouden zij elke keer gaan afronden, terwijl dit niet is toegestaan (zie hierboven).Er moest ooit zo nodig afgerond worden want die kleine muntjes waren zo lastig. Juist om mij aan deze waanzin te onttrekken, pin ik. Dan betaal ik altijd het juiste bedragIk woon tegen de Duitse grens en daar betaalt iedereen met muntjes van 1 en 2 cent. Zonder enige vorm van stress!Ik betaal daar ook altijd contant.
Reputatie 7
Badge +5
ik laat het erbij, ik wens je veel levensvreugde!
Zolang we het erover eens zijn dat afronden, mits dat consequent gebeurt, geen structureel financieel voordeel of nadeel oplevert, is afronden van pin betalingen een principe kwestie, het mag principieel niet. Praktisch gezien is het flauwekul om er een punt van te maken. Het is wat je belangrijker vindt.
Het afronden werd ingevoerd nadat een testgroep (pilotgroep) in een deel van het land die kleine muntjes zo lastig vond.Dat is bij pinnen niet aan de orde.
...ik wens je veel levensvreugde!

Met levensvreugde heeft dit nu echt helemaal niets te maken.
Het afronden werd ingevoerd nadat een testgroep (pilotgroep) in een deel van het land die kleine muntjes zo lastig vond.Dat is bij pinnen niet aan de orde.
Absoluut en daarom heb je ook gelijk, het mag niet. Anderzijds heeft iedereen een keuze waar je een punt van wil maken en waar niet van. Voor veel mensen geldt dat als iets praktisch niets uitmaakt dat het dan een goede gewoonte is er juist geen punt van te maken.
Voor mijn praktijk geldt: ik haat afronden, vooral bij contante betaling. Want ik betaal eigenlijk het liefst contant. In alles houd ik van precisie, dus ook bij betalingen.Ik pin dus als uitweg. (Narrow escape).Gaat men dus ook al afronden bij pinnen, dan kom ik in actie. Overigens zonder derving van levensvreugde!Trouwens: betaal eens een cent te weinig voor een of andere rekening, of aan de kassa. Gegarandeerd komt men in actie. (Meegemaakt).
Het contrast met afgelopen zaterdag kon niet groter zijn: bij binnenkomst werd ik juichend begroet door de iets oudere dame die een paar jaar geleden de winkel runde.De huidige “baas” ging mij omstandig uitleggen dat afronden weliswaar wordt toegepast bij contante betalingen, maar absoluut niet bij pinnen. Geen sprake van! De nieuwe zaterdaghulp wordt op de hoogte gebracht.Wat een levensvreugde levert dit alles weer op! Ik ben echt blij!Eet meer tempeh, eet meer tahoe!

Beste Kirsten van Loon, 3 jaar geleden meldde je hier dat de Rijksoverheid (Ministerie van Financiën) de onjuiste informatie op hun website zou aanpassen. Dit is tot op heden nog niet gebeurd vandaar dat ik ook in de veronderstelling was dat een winkelier in mijn woonplaats ten onrechte met € 0,20 naar boven afrond. Is het inderdaad nog steeds zo dat dit niet wettelijk is vastgelegd? Zo ja, wel jammer dat de woordvoerder van het Ministerie van Financiën iets toezegt en waar dan vervolgens niets mee wordt gedaan. Zo weet je als burger nog niet waar je aan toe bent.

Reputatie 4
Badge +7

@Gebruiker1622651705 Dank voor uw reactie. De webpagina is aangepast. Ik had het destijds geagendeerd en gecontroleerd. Zie deze link die @Léonz ook heeft geplaatst.

Heeft u een andere plek gevonden bij de Rijksoverheid waar het verkeerd staat vermeld?
 

Reputatie 5
Badge +4

@Gebruiker1622651705 Dank voor uw reactie. De webpagina is aangepast. Ik had het destijds geagendeerd en gecontroleerd. Zie deze link die @Léonz ook heeft geplaatst.

Heeft u een andere plek gevonden bij de Rijksoverheid waar het verkeerd staat vermeld?
 

Wat is er dan aangepast? Er staat nog steeds, net als drie jaar geleden, dat alleen bij contante betalingen afgerond mag worden. Je schreef, ook drie jaar geleden onder andere:

‘ Bij pinnen is afronden niet noodzakelijk, immers je kunt het bedrag precies pinnen. In de praktijk komt het dan ook niet vaak voor dat er wordt afgerond. Maar strikt genomen is het niet verboden; er is geen wet of regel die expliciet stelt dat afronden bij pinnen niet mag. Wel moet een winkelier klanten vooraf duidelijk (via een goed zichtbare raam- en kassasticker of poster) informeren dat er ook wordt afgerond bij het pinnen’ (volgens mij was en is dat helemaal correct), waarop je concludeerde dat de informatie van de Rijksoverheid uit de link onjuist was (ook een juiste conclusie): ‘Vanochtend liet de woordvoerder van Ministerie van Financiën weten dat de onjuiste informatie op hun website wordt aangepast.’

Mijn conclusie: de informatie is niet aangepast. Jouw beoordeling van destijds was en is volkomen correct. De informatie van de Rijksoverheid hierover kwijt wil, is dat (nog steeds niet). De website van de Rijksoverheid is geen betrouwbare bron als het gaat om het verkrijgen van duidelijkheid over een juridisch vraagstuk, Het Ministerie van Financiën communiceert slechts wat ze kwijt wil, niet noodzakelijkerwijs om helderheid te verschaffen, maar eerder om invloed uit te oefenen en te sturen in een richting die men wenselijk acht.

                       
Reputatie 7
Badge +6

Ik kan me absoluut niet druk maken over die paar centen door afronding . Zeker niet in verhouding tot de steeds meer oplopende  parkeergelden op plaatsen waar we nu eenmaal onvermijdbaar moeten zijn  . Er zitten al zo veel belastingen en andere kosten op het hebben en gebruiken van een auto en wij kunnen niet zonder . Sommige winkeliers zien  in dat klanten daardoor wegblijven en geven parkeergeld terug boven een bepaald aankoopbedrag .

Reputatie 7
Badge +6

Ik kan trouwens niet wachten op het moment dat men 5 cent  als de munt met de laagste waarde wil invoeren  . 10 cent mag ook van mij . Probleem opgelost . In Duitsland wordt ook bij contant betalen overal nog met centen gewerkt terwijl niemand  dat nog wil  als ik er naar vraag .

Reageer