beschut wonen en Corona

  • 16 April 2020
  • 8 reacties
  • 638 Bekeken

Wij staan op de wachtlijst voor een appartement in een woonzorgcentrum. We gaan daar zelfstandig wonen, maar kunnen van de gemeenschappelijke voorzieningen gebruik maken. Dat zijn dezelfde voorzieningen als van het verpleeghuis in hetzelfde gebouw. We hebben bericht gekregen dat er binnenkort een appartement beschikbaar komt. Maar het lijkt nu niet veilig om te verhuizen naar zo'n centrum. De kans op Corona besmetting daarbinnen is groot. Maar niet gaan huren betekent waarschijnlijk weer lang wachten. Kunnen we bedingen dat het appartement voor ons wordt vastgehouden, tegen vergoeding van een deel van de huur, totdat het woonzorgcentrum Coronavrij is?


8 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Nee, dat zal niet gaan. Wel tegen de volledige huur natuurlijk. Waarom zou het daar nu ‘onveilig’ zijn? Er wonen nu toch ook gewoon mensen zelfstandig daar, zoals u dat zou kunnen gaan doen?

Uit ervaring weet ik dat de ‘gemeenschappelijke ruimten’ in deze tijd normaal gesproken gesloten zijn. Dus ook daar hebt u niets van te vrezen.

Bedankt voor deze reactie. Onze zorg over besmettingsgevaar wordt ingegeven door de nieuwsberichten over hoge besmettingsgraad in verpleeg- en verzorgingshuizen, waar grote tekorten bestaan op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen voor het personeel. In een woonzorgcomplex is het risico dus hoger, ook als je zelf niet verzorgd wordt. En als de gemeenschappelijke voorzieningen niet kunnen worden gebruikt is er verder ook weinig meerwaarde om daar nu te gaan wonen. Maar door de wachtlijst en het tekort aan woonruimte in deze sector staan we onder druk om alvast een huurcontract te tekenen en pas later  te verhuizen. 

Reputatie 5
Badge +3

Ik zou ze gewoon even bellen en vragen wat de mogelijkheden zijn. Er bestaat voor zo ver ik weet geen wetgeving wachtlijsten voor zorg appartementen. Elke instelling heeft zijn eigen beleid.

 

Reputatie 7
Badge +6

De onveiligheid in dergelijke centra kwam door noodgedwongen onveilig werken als gevolg van ernstig tekort aan beschermingsmiddelen . Volgens de laatste berichten is er nu voldoende beschikbaar . Als iedereen zich dan ook nog aan de regels houdt , dan is het geen probleem meer .

Badge +8

Hoe staat het er ondertussen voor, @D.M. Ooms:slight_smile:

Hallo allen,

 

Dank voor het meedenken. De zaak heeft inmiddels een ;positieve wending genomen. Bij een eerste bezoek werd ons verzekerd dat er geen besmettingsgevallen zijn geconstateerd in het complex. En er worden door het personeel consequent beschermingsmiddelen gebruikt. Eind mei gaan de gemeenschappelijke voorzieningen weer open, naar verwachting. Ons wordt een huurcontract aangeboden per 1 juni.  Zoals het er nu naar uitziet zullen we dat accepteren.  Het lijkt dus: eind goed al goed!

Reputatie 7
Badge +6

Fijn voor jullie . Weer een probleem opgelost . 

 

Badge +8

Fijn om te lezen, @D.M. Ooms! Alvast veel woonplezier gewenst in jullie nieuwe huis!

Reageer