Sticky

Nieuw of al bekend? Stel jezelf voor!


Badge +8
  • Community Manager
  • 2202 reacties

Welkom bij de Consumentenbond Community, leuk je hier te zien!

Bij een vernieuwde community hoort een voorstelrondje. We vinden het leuk ook met jou kennis te maken. Het maakt niet uit hoe kort of lang je al lid bent. Lees je meestal alleen mee? Dan is dit je kans om iets van je te laten horen op het forum.

Waar kom je vandaan, wat zijn je interesses? We zijn ook best benieuwd naar de reden dat je je hebt aangemeld en wat je verwachtingen zijn. Natuurlijk staat het je vrij te delen wat je wilt. We hopen hier met veel community leden kennis te maken! 

Stel jezelf voor in je reactie!


124 reacties

Badge +5

Welkom @Tido en @Andries :blush:  Als we ergens mee kunnen helpen zien we graag een topic verschijnen :relaxed:

Heb mij net aangemeld n.a.v. de vraag over een echte - of kunstkerstboom.

Bij deze iets over mijzelf: mijn naam is Gerhard, 69 jaar (29 in het hoofd 😊), gepensioneerd beroepsmusicus en docent Conservatorium. Al jaren lid van de Consumentenbond.

Getrouwd, 2 kinderen, 2 kleinkinderen; geboren en getogen tot mijn 23e in Groningen, daarna verhuisd naar Amstelveen i.v.m. vervolg van conservatoriumstudie in Adam en in 2017 verhuisd van Amstelveen naar Venhuizen.

Heb brede interesses op velerlei gebieden, ben met echtgenote dit laatste jaar intensief bezig met goede voeding, lichaamsreiniging (detox e.d.). Mijn vrouw is expert / adviseur op het gebied van gezondheidsprogramma’s etc.

En overigens: wij hebben dus een fantastische, niet van echt te onderscheiden kunstboom! 🎄

Reputatie 1
Badge

Hoi allemaal,

Ik ben een man, geboren in 1956 in Meppel en sinds 2 jaar alleengaand. Ik heb 1 dochter, 2 zoons en 3 kleinkinderen. Ik woon in Apeldoorn. Ik werk nu als ICT’er en ZZP. In 2023 stop ik met werken.

Ik ben dol op automatiseren en daarom is mijn huis volledig geautomatiseerd. Alle verlichting, verwarming, alarm, zonwering, etc wordt aangestuurd door een smart home system. En Alexa is nu mijn vriendin :-)

Ik ben van plan mijn energie voetafdruk zo klein mogelijk te maken en heb al veel gedaan om dat te realiseren (zonnepanelen, air to air warmtepompen, warmteventilatiepomp, etc.) maar ik ben nog niet klaar.

Ik ben al jaren lid van de consumentenbond en dat houd ik ook nog wel even vol. Het is belangrijk dat wij als consument goed geinformeerd worden en misstanden aan de kaak kunnen stellen. Samen staan we sterker.

Goedendag,

Rob van der Velden, getrouwd en 2 volwassen kinderen.  sinds 30 jaar lid van de consumentenbond.

Geïnteresseerd in testen en reviews. Werkzaam in de ICT / informatiebeveiliging.

 

Met vriendelijke groet

Rob

 

Reputatie 1
Badge

Welkom bij de Consumentenbond Community, leuk je hier te zien!

Bij een vernieuwde community hoort een voorstelrondje. We vinden het leuk ook met jou kennis te maken. Het maakt niet uit hoe kort of lang je al lid bent. Lees je meestal alleen mee? Dan is dit je kans om iets van je te laten horen op het forum.

Waar kom je vandaan, wat zijn je interesses? We zijn ook best benieuwd naar de reden dat je je hebt aangemeld en wat je verwachtingen zijn. Natuurlijk staat het je vrij te delen wat je wilt. We hopen hier met veel community leden kennis te maken! Weten wie wij zijn? Ga naar het Kennisbankartikel Het Community Team.

Stel jezelf voor in je reactie!

Hallo ik ben Henk uit Rotterdam. Getrouwd, 1 dochter en inmiddels gepensioneerd. Jaren lid geweest van deze bond, vervolgens een aantal jaren niet, maar vanaf 2020 weer lid. Reden is meer tijd en dus vaker lezer van de consumentengids, waardoor je weer op bepaalde feiten wordt geattendeerd. Zo ook artikelen over energie, die mij interesseren. De straatvraag van de laatste consumentengids ging over energie en daarop heb ik gereageerd in het forum en stel ik mij nu even voor.

Hallo allemaal, mijn naam is Douwe en ik ben zo af en toe wel weer eens lid van de consumentenbond, en dan weer een tijdje niet. :wink:

Ik kijk eigenlijk altijd wel even wat de consumentenbond ervan vindt als ik iets groots en prijzigs aanschaf maar ik ben het ook niet altijd eens met de mening. Ik ben een gadget man met zowel werk als hobbies in ICT. Daarnaast houd ik van reizen, duiken, koken, muziek luisteren, lezen en motorrijden. Kortom, meer dan genoeg om een gebrek aan vrije tijd mee rond te komen.

Van harte welkom.

Hoi allen,

ik heet Martin, geboren in Emmen, 50 jaar jong 😉 , getrouwd en we wonen in Kampen, mijn vrouw werkt in het onderwijs, ik denk vanuit mijn vakgebied ICT sr. netwerk specialist / consultant op sommige topics wel een bijdrage te kunnen leveren over alles wat met computers, netwerk infra, service providers, IPTV en telefonie te maken heeft.

Beste Tinus,

Hartelijk bedankt voor de informatie. Ik ben 69 jaar jong. Spreek en schrijf 4 talen, mijn kennis over computers is nihil.

Hallo beste forumleden,

Ik ben een vrouw van nu 67 jaar jong en heb een dochter (41), waar ik sinds november 2007 geen contact meer mee heb. Daardoor heb ik mijn 3 kleinkinderen (waaronder een tweeling) nog nooit gezien.

Mijn man (niet de vader van mijn dochter) met wie ik 12 en een half jaar lief en leed gedeeld heb is helaas in juni 2012 overleden aan slokdarmkanker.

Gelukkig heb ik op 14 februari 2020 (Valentijnsdag, wat toepasselijk) een lieve man leren kennen, die ook nog eens in dezelfde stad woont. Morgen hebben we 2 jaar een LAT-relatie en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Ik was jaren geleden al lid van de Consumentenbond, maar heb dit moeten opzeggen wegens financiële omstandigheden (bijstand). Sinds vorig jaar mijn lidmaatschap weer hernieuwd, daar ik er financieel nu en stuk beter voor sta door de AOW en pensioen.

Mijn hobbies zijn computeren en puzzelen. Bij mooi weer wandel en fiets ik ook graag, maar door lichamelijke klachten (artrose) wordt dat nu wat moeilijker. Sinds een jaar ben ik ook in het bezit van een scooter, waar ik soms dankbaar gebruik van maak samen met mijn vriend, die ook scooter rijdt.

Badge

Mijn naam is Krijn (en niet langer Krijntje zoals mijn ouders wilden)
Tijdens de pandemie ben ik gepensioneerd geraakt en sindsdien houd ik me alleen nog bezig met mijn onderneming De Vlastuin, waar ik Taiji Quan (Tai Chi Chuan in een andere transcriptie) geef.

Als boerendochter ben ik altijd al betrokken bij de natuur, maar gedurende meer dan de helft van mijn leven ben ik vegetarier in reactie op de mishandeling van dieren die in de gangbare veeteelt gebruikelijk werd. Sindsdien eet ik zo veel mogelijk biologisch.

Gedurende de pandemie gebruik ik de bezorgservice van de EkoPlaza; de Ekoroute brengt mij wekelijks mijn boodschappen aan de deur in een vaste route, er hoeft dus niet alleen voor mij transport geregeld te worden. Een fantastische luxe die ik niet snel weer kwijt wil.

Toch zou ik, ware ik een vrouw, liever Krijntje genoemd worden dan Krijn.

Want Krijn associeer ik direct met Krijn Torringa, de medepresentator van Toppop, die trouwens eigenlijk Crijn heette.

Eert uw vader en uw moeder.

Hoi ik ben John en kom uit Waardenburg. Volop bezig met verbouwen van ons huis en check de testresultaten regelmatig voor alles in en om het huis. Al lang lid, maar nu wat actiever ivm alle werkzaamheden, aanschaffen en het maken van keuzes. :grin:

Badge

Hallo allemaal!

 

Ik ben Miranda van Veluw en ben hier met een nieuw account.

 

Fijne dag iedereen!

 

Groetjes Miranda Van Veluw

Goeiemorgen,

Mack is mijn nicknaam, geluidstech & knutselaar uit het oosten van het land.

Geïntereseerd in internet security en IoT

Ook actief in de Nederlandse hacker/maker community en dan met name bij het Arnhemse deel Hack42.

Badge +1

Hallo forumleden,

Mijn naam is Remzi Cavdar en ik ben web developer (na het MBO ongeveer 5 jaar gewerkt). Ik ben dit schooljaar (2021 -2022) begonnen met de opleiding Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor de rest ben ik introvert en heb licht autisme.

Voor de rest zijn mijn hobbies: Schaken, dammen, poker, bordspellen, zoals: Stratego, Kolonisten van Catan, Monopoly, games: strategische, bepaalde shooters, Tomb Raider, (soms een potje FIFA met vrienden & kantoor en tafelvoetballen) enz.

Als ICT-er zie ik allerlei wegen en plekken waar ik later aan de slag kan gaan. Ik hoop dat ik later veel mensen en de maatschappij kan helpen door goede software te schrijven en oplossingen te bedenken. (Ik doe soms in mijn vrije tijd een beetje aan open source en ik help soms hier en daar een beetje - bijvoorbeeld als ik ergens een typefout zie in de code of programma meld ik dat en heb soms met iets geholpen door klein stukje code te schrijven/verbeteren).

Motto’s en idealen waar ik achter sta:

  • Alle beetjes helpen
  • Kort en krachtig
  • Recht door zee
  • Boter bij de vis
  • Eerst zien dan geloven
Reputatie 1

Hoi allemaal.

Ik ben Henriëtte, werkzaam in de zorg. Ik probeer mij leven milieubewust, duurzaam, maar ook comfortabel en zuinig in te richten. Mijn vader was vroeger al lid, ik denk vanaf het begin. Daarna heb ik het stokje over genomen.

Hoi René is de naam en ben een kritische consument en daarom ook lid van de consumentenbond.

Ben erg van de ICT en probeer zo duurzaam mogelijk te leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer keuzes te maken (ook al maakt dat het soms moeilijker).

  • Volgende spijkerbroek wordt een duurzame (mud jeans bijvoorbeeld)
  • Wasmiddel, oude fles is bijna op daarna gaat er Ecofair in
  • Shampoo van Marcels green soap

Zo probeer ik steeds meer duurzaam te leven zonder direct heel veel in te leveren op kwaliteit.

Grote groet René

Ik wil even de groeten doen. Ik ben er nog. Ik heb helaas (even?) geen zin meer in dit forum. De moderatie vind het kennelijk genoeg om er na het weekend de bezem door te halen en niemand iets te zeggen. Ik vind dat niet voldoende.

Reputatie 6
Badge +3

@Harrie LPP 

Bij deze de groeten terug. Helaas heb jij de berichtenfunctie uit staan. Anders had je dit weekend een bericht van mij gehad.

Hoi, ik ben Snah1954. Het geeft m.i. geen toegevoegde waarde mijn werkelijke naam te vermelden.

Ben heel lang lid geweest maar in een persoonlijke financiele crisis noodzakelijk gestopt, mede omdat ik nooit gebruik maakte van de bond.

Nu zijn er toch een paar consumenten dingen die zijn gaan spelen rondom ons nieuwe huis zoals een LG side-bij-side amerikaanse koelkast die het vroegtijdig begaf en een click pvc vloer die krimpt. Dat binnen 4 jaar na oplevering.

Verder ben ik techneut, elektrotechnisch geschoold. Veel in onze nul-op-de-meter woning heb ik zelf berekend, uitgedacht en geinstalleerd, met enige hulp zo links en rechts.

Warmtepompen, airco's, WTW, zonnepanelen en recent EV's geimporteerd uit Duitsland en Frankrijk …. alles elektrisch dus.

Mocht je vragen hebben …. laat maar weten ….

 

To whom it may concern:

Mijn nick name is ‘De Neve’. Ik kies ervoor om mijn werkelijke naam niet op internet te publiceren.

Sinds enkele jaren ben ik actief lid van het “CB Panel” van de Consumentenbond, en iets minder lang tevens ‘gewoon’ lid.

Ik heb een wijdlopige beroepsmatige carrière, waaronder 12 jaar als hoofd ICT in een internationaal bedrijf met 650 medewerkers. Inmiddels ben ik echter alweer 10 jaar ‘afgekeurd’.

Ik ben een absolute Apple adept van het eerste uur. Van Windows, Android en dergelijken weet ik maar weinig, en dat wil ik graag zo houden.

Overige interesses: muziek, taal, hout, filosofie, Zwitserland, Italië, koken, honden, zeilen, boten, enz.

Hallo,

De naam die ik op internet gebruik is Foxhill.

Ik werk in een winkel als verkoper. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in fietsen, en dan vooral elektrische fietsen. Dat is waar ik het meeste op zal reageren en nu al een paar berichtjes over heb geschreven.

Goedendag,

Ik ben Consument Peters, getrouwd en geen kinderen. Ik werk zelf in de ICT sector.

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar ICT gerelateerde zaken. Ik hoop ook soms een goede bijdrage te kunnen doen aan dit forum!

Badge

Beste forumleden,

mijn naam is Bert van der Holst. Ik ben 68 jaar en inmiddels gepensioneerd. Ik ben gehuwd en heb 3 kinderen en 3, bijna 4, kleinkinderen en 2 bonus kleinkinderen. Ik heb meerdere hobby’s zoals fotografie, klassiek gitaarspelen en sporten (tennis, suppen en wintersporten) Dat ik lid ben geworden verbaast mij echter wel. Ik dacht altijd als ik ergens last van heb zijn er altijd wel velen met mij en tussen die velen zijn er altijd wel een paar die de tijd en moeite nemen om daar op te reageren. Echter nu ik gepensioneerd ben en ook meer tijd heb om zaken uit te zoeken en bij te houden, werd het voor mij tijd om me ook te laten horen. 
Op dit moment ben ik bezig met energieleveranciers, met name hoe deze omgaan met de salderingsregeling. De toekomst zal uitwijzen of ik op meerdere onderwerpen een bijdrage aan betreffende discussies kan leveren.

groet,

Bert

 

Reageer