Sticky

Nieuw of al bekend? Stel jezelf voor!


Badge +8
  • Community Manager
  • 2196 reacties

Welkom bij de Consumentenbond Community, leuk je hier te zien!

Bij een vernieuwde community hoort een voorstelrondje. We vinden het leuk ook met jou kennis te maken. Het maakt niet uit hoe kort of lang je al lid bent. Lees je meestal alleen mee? Dan is dit je kans om iets van je te laten horen op het forum.

Waar kom je vandaan, wat zijn je interesses? We zijn ook best benieuwd naar de reden dat je je hebt aangemeld en wat je verwachtingen zijn. Natuurlijk staat het je vrij te delen wat je wilt. We hopen hier met veel community leden kennis te maken! 

Stel jezelf voor in je reactie!


124 reacties

Hallo, ik ben 71 jaar en ook al een halve eeuw lid van de consumentenbond. Niet alleen omdat ik de doelstellingen erg steun maar ook voor de tests. Jarenlang heb ik alle uitgaven van  de Consumentengids verzameld in de bekende blauwe mappen. Sinds de tests online staan is dit gelukkig niet meer nodig, ook al mis ik soms wel de verhalen bij de tests.

Ik ben tot mijn pensioen werkzaam geweest in de ICT als Software Engineer en heb gewerkt bij het bedrijf in Utrecht en later Nieuwegein waar de voorloper van WiFi is uitgevonden. Die voorloper had de naam WaveLAN die ik destijds heb bedacht, wat mij een tegoedbon voor een etentje opleverde.

Ik ben blij met een organisatie als de consumentbond om wij als consumenten voortdurend worden bedonderd door handige Program Managers die ons telkens weer nieuwe versies van hetzelfde product willen verkopen door geen support meer te leveren op de oude producten, dan wel ervoor zorgen dat ze niet gerepareerd kunnen worden. Op die manier zorgen we voor een grote afvalberg en putten we de grondstoffen van onze aarde aardig uit.

Badge

Ik ben 59 jaar (2022) en geïnteresseerd in consumenten- en geldzaken. 

Goedemorgen,

Ook maar even wat van mij laten horen/lezen. Al een aantal jaren ben ik panellid, en later ook (weer) lid van de Consumentenbond geworden. Ik vind het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan het bewaken, bevorderen en behouden van kwaliteit(s-normen) van producten en diensten, en daar zelf natuurlijk ook weer de vruchten van te kunnen plukken. Bij aanschaf van ‘spullen’ doe ik - behalve bij muziekapparatuur, want smaakkwestie - allang geen uitputtend onderzoek naar resultaten meer: zoeken naar ‘beste koop’, en klaar is Kees.

Na een studie arbeids- en organisatiesociologie heb ik me het grootste deel van mijn werkzame leven  bezig gehouden met beleidsontwikkeling op het gebied van arbeidsomstandigheden, met name de psychosociale arbeidsbelasting. Woon in het midden des lands, ben getrouwd, we hebben twee (bonus-)kinderen en twee kleinkinderen.

Sinds vijf jaar gepensioneerd. Houd me vooral bezig met muziek (luisteren, maken en produceren), wandelen met de hond, koken, lezen, en regelmatig een weekje (vooral in Nederland) erop uit te gaan.

Ben er maar druk mee; begrijp soms niet dat ik nog tijd had om te werken.

 

Goedenavond. 73 jaartjes oud, alleenstaand, dorpeling in hart en nieren en vind het leuk om meningen en ervaringen van anderen te lezen en af en toe 😉 ook zelf es een bijdrage te leveren. En wellicht kan iemand daar soms zijn voordeel mee doen en omgekeerd.

Mijn naam is Steve, getrouwd drie kinderen en zeven kleinkinderen. Kom oorspronkelijk uit Zuid Afrika ben nu gepensioneerd. 
passie voor gezond eten, alles waar daar veel verwerkingsprocessen bij voedsel zijn zoals bij ‘Boter’ margarine vind ik persoonlijk verdacht. 
ben noch steeds heel actief en nieuwsgierig.

 Nieuwsgierigheid brengt je waar je met weten nooit komt.

Goedendag allemaal,

 

Ben Ed en al geruime tijd lid van de C-bond. Woonachtig op Goeree-Overflakkee.

Bouwjaar 1966 te Schiedam.

Mijn interesses zijn zeer wispelturig, het ligt er maar net aan wat er in ons kikkerlandje ter sprake komt.

Lees graag waar mensen zoal mee worstelen en welke oplossingen ze dan nemen of zijn.

 

Op dit moment, waar we het allemaal over hebben E.R.

Hallo Consumenten community,

 

Mijn  naam is Ria en ben sinds mijn studententijd (1976) lid van de consumentenbond. Ik studeerde toen voor lerares huishoudkunde en dan is dat bijna wel een must. 

Ik heb eerder meegedaan aan panels maar nu voor het eerst op deze community. Weet nog niet goed wat ik hier ga doen maar kwam toevallig hier door een vraag over infraroodpanelen waar ik op dit moment in geïnteresseerd ben. 

Bij alles wat ik aanschaf kijk ik eigenlijk wel of er iets over geschreven wordt. en de consumentengids kijk ik altijd helemaal door. 

Wellicht to schrijfs

Ria

Badge

Hallo .. Johny van 1964 elektronica fanaat .  Muziek liefhebber  dus ook audio fanaat . 
Hoef niet het beste van het beste … en nieuwst van het nieuwst al helemaal niet !
Van huis uit Automontuur maar moest daar mee stoppen en stortte mij eerst voor mijn werk en nu hobbymatig op elektronica .
Ik weet  van veel niks .. Maar red mij wel een beetje met veel elektronica   .  Cursussen voor gevolg  .  Solderen … mag ik niet alleen met adem bescherming wegens long schaadde,  op gelopen  omdat ik ook aan schaadde herstel deed .. En zo naïef was mijn baas te vertrouwen .  

Zo dik 20 jaar ziek thuis ..  Daar van een jaar gebaald en VOL op mijn hobby's gestort ! 

Geboren en getogen in de Groningse klei ! 
En hoop daar ook tot het einde van mij leven te blijven . 
Kon ooit eens ( toen ik nog jonger was als nu ) een wereld baan krijgen bij een van mijn favoriete Hi end merken .. 
Maar verhuizen naar Utrecht ?? Ik gedij alleen in de Groningse klei ! 
 

 

 

Hallo allemaal,

mijn naam is Marcel de Groot uit 1965, vader van 2 kinderen en mantelzorger van mijn thuiswonende vrouw (met redelijk zware beperkingen). Ik ben afgestudeerd ingenieur Energietechniek en Elektrotechniek. Ik werk gewoon 40 uur per week bij “een baas”, heb een leuke afwisselende baan. We hebben het thuis prima voor elkaar, ondanks de beperkingen van mijn vrouw.

ik heb voor veel dingen belangstelling en heb over veel zaken zeker ook wel mijn mening, die ik overigens graag onderbouw en uitleg. Zo ben ik van mening dat iedereen (beginnend bij de jeugd) beter zou moeten weten waar onze producten vandaan komen en wat daarvoor nodig is. Ook zou iedereen eens een tijdje mee moeten draaien in een bestuursfunctie (bij voorkeur in het openbaar bestuur van stad, provincie of land) om te begrijpen wat daar speelt. Dat zou een hoop ongefundeerd gezeur op het internet schelen. Een land draaiende houden met alleen maar leuke maatregelen (belasting afschaffen) gaat namelijk niet. Gemaakte fouten niet goed oplossen zou ook niet regelmatig aan de orde moeten zijn (toeslagenaffaire, Gronings schade dossier).

Badge

Ik ben Jan van Riet, sinds 1 januari van dit jaar pensionado. Ik heb een LAT-relatie en geen kinderen. Ik wordt binnenkort 67 jaar en ben al heel wat jaren lid van de bond. Veel redenen om lid te zijn, heb ik al voorbij zien komen. Belangrijkste voor mij zijn dat objectief de consumenten worden geholpen bij het maken van keuzes. Reclame volgen is wél zo makkelijk maar vaak niet slim.

Ik heb ruim 45 jaar bij de overheid gewerkt en had een toffe baan in het sociaal domein. Ik heb van mijn hobby's a.h.w. mijn beroep kunnen maken. Jeugd, sport en cultuur (vooral muziek) hadden en hebben mijn bijzondere belangstelling. Ik ben nu nog vrijwilliger bij een popcentrum en één van de teamleiders opbouw bij een tweetal muziekfestivals in de omgeving. Ik mag graag naar muziekoptredens gaan en heb daarbij vooral een voorkeur voor blues, rock en countryrock. Pinkpop, Rock Werchter, Blues Peer e.d. heb ik in het verleden wel bezocht maar zijn me te grootschalig geworden. Naar Moulin Blues in Ospel en Bospop in Weert ga ik jaarlijks toe.

Qua sport ben ik ca 25 jaar handbaltrainer geweest tijdens en na mijn actieve loopbaan als handballer, maar ook jeugdtrainer bij een voetbalclub en teamleider en speler van een seniorenteam bij een andere voetbalclub. Ik help momenteel een tennisvereniging uitb de buurt met verduurzaming. Ook ga ik binnenkort aan de slag bij een Toon Hermans Huis. Dat is niet heel vreemd aangezien ik vrijwel het voltallige bestuur daarvan ken en ik bovendien zelf in het verleden ook kan kanker heb gehad. 

Badge +1

Hoi allemaal,

Ik ben Marco 49 jaar en woon in Breda. Voordat ik 7 jaar geleden volledig werd afgekeurd vanwege artrose in mijn kniegewrichten ben Ik altijd werkzaam geweest als chemisch analist in het bedrijfsleven. Toen in een diep gat gevallen en me telkens afgevraagd wat nu. Omdat ik leren/studeren leuk vind ben ik begonnen met HBO arbeidsrecht en Socialezekerheid en die opgedane kennis zet ik nu in als vrijwilliger binnen het sociaalraadsliedenwerk, waar ik nu inmiddels mijn eigen spreekuren draai. Daarnaast ben ik betrokken bij Vluchtelingenwerk in de functie van maatschappelijk begeleider statushouders. Dat wil zeggen dat ik me bezig houd met het inplaatsen en de volledige maatschappelijke begeleiding die daarbij komt kijken van huis/tandarts tot toeslagen, financiën tot netwerk opbouwen, scholen regelen voor kinderen enz. 

Ik heb 2 geweldige jongens van 17 en 20 jaar uit een eerder huwelijk.

Mijn hobby’s zijn modelbouw (echte steentjes en hout), lezen, koken, stedentrips, geocaching, volgen van live debatten van de tweede kamer en de gemeenteraad, en ook daarop reageren.

Ik weet over van alles wel wat maar vooral vind best veel op het gebied van de sociale zekerheid (UWV), participatiewet, toeslagen (belastingdienst), gezondheidszorg/zorgverzekeringen. 

 

Ik hoop hier zo nu en dan mijn steentje te kunnen bijdragen met de kennis die ik dan heb, en hoop veel te kunnen leren van de kennis van anderen. Ik vind het ook fijn om feedback of reacties te krijgen op mijn geplaatste berichten, anders is het net zo van je schrijft iets maar je weet niet of het gelezen wordt.

Groetjes Marco.

 

Ik ben Peter, gepensioneerd onderhoudstechnicus elektra, meet en regeltechniek, gebouwautomatisering. Later staflid onderhoudsdienst en adviseur luchtbehandeling. Mijn specialisme was luchtcondities van cultureel erfgoed beheersen voor de universiteitsbibliotheek. Denk aan stof en gasfiltratie, temperatuur en vocht regeling depots en afvangen micro-organismen als schimmels.

Mijn persoonlijke interesse ligt in de eerlijke politiek, mensenrechten en klussen in en om het huis. Met de huidige tarieven heeft ook energiebesparing met relatief eenvoudige middelen mijn interesse. 

Reputatie 1
Badge +1

Hallo Allemaal,

Ik ben Chris en ik ben al een eeuwigheid bondslid. Omdat ik net gepensioneerd ben heb ik eindelijk tijd om naast al het lezen zo af en toe ook iets te schrijven.

Ik ben 67 lentes jong en mijn drie dochters zijn allang het huis uit. Mijn interesses groeien mee met de omstandigheden. 

Als voormalig servicemonteur en later meet en regeltechnicus in de installatietechniek was ik veel bezig met verwarming en airconditioning. Dat liep vanzelf over in warmtepompen en energieverbruik.

Noodgedwongen waren de bond-adviezen over financiën en belasting altijd erg welkom maar dat is geen hobby van me.

Als Opa van twee tweelingen (Lagere school) en 1 peutertje lees ik tegenwoordig ook de artikelen over speelgoed en babykamers terwijl ik daarvoor vooral huisonderhoud, zomervakanties of technisch huishoudelijk het interessant vond.

Misschien dat ik iemand nog eens kan helpen met advies over verwarming of zo. Mijn eerste vragen over computers zijn al ingediend. Daar heb ik dan weer hulp bij nodig.

Groetjes

Chris

 

 

 

 

 

Beste mensen,leuk om de verhalen te lezen,bedankt daarvoor! Ik ben Monique, 62 jaar en had altijd twee banen tegelijk, docent toneel, en receptioniste. Soms was ik drie dagdelen in de weer, pittig maar ook zeer de moeite waard :)   Ik ben eigenlijk een enorme conflictenmijder, dus op een forum of in een discussiegroep ben ik helemaal nog mooit geweest.

Toch ben ik nu een topic gestart, en hiervoor wil ik graag uw aandacht vragen.

Mijn motivatie is om teleurgestelde mensen en mensen met een kleine portemonnee te verenigen om hun problemen met de Windcentrale opgelost te krijgen.

Zowel hier als op de site van kassa zie ik veel mensen die problemen hebben met de verkoop van hun winddelen, of moeten betalen voor die winddelen in plaats van teruglevering te ontvangen. Dit laatste omdat ze overgestapt zijn op een andere energieleverancier.

Mijn eerste doel is oplossen, en dus niet zwarte pieten.

De communicatie van de Windcentrale zou transparanter kunnen, en meer oplossingsgericht.

Ik heb klachten gelezen dat mensen hun winddelen in de verkoop hadden staan omdat ze verliesgevend bleken, en dat de overdrachtsdatum steeds maar weer werd opgeschoven zodat die mensen maandenlang betaalden voor iets dat beloofd was als teruglevering.

Het ziet er nu bij ook uit dat er een smoesjesmolen is gaan draaien.

De Windcentrale zegt dat mijn winddelen in de verkoop staan en dat hun partner Greenchoice die verkoop heeft goedgekeurd. Dat de overdracht 29 dec zal plaatsvinden.

Greenchoice zegt echter dat er helemaal niks gaat plaatsvinden omdat ze niks van de Windcentrale ontvangen hebben.

Ik ga niet wachten tot de 29e om er dan achter te komen dat ze inderdaad met het smoesje komen van 'de overdrachtsdatum is uitgesteld'.

Wilt u daarom svp mijn topic lezen en doorgeven aan mensen die met hetzelfde probleem zitten?

Nogmaals het gaat niet om conflicten maken, maar om de zaken samen met de  Windcentrale opgelost te krijgen.

Veel groetjes van Monique.

Van een smoesjesmolen had ik nog niet gehoord. 🙂

Ik ben Wim en ben al een tijdje abonnee van de Consumentenbond. Vind het interessant hoe andere denken over bepaalde dingen en dit ook ventileren via de community. Hier steek ik ook wat van op. Ben zelf niet zo van reactie geven, echter als het mij aanspreekt of ik in een zelfde situatie ben beland dan zal ik zeker mijn mening geven.

Beste forum leden,

Mijn naam is Léon Bruin en woon in mooi Breezand. 36 jaar bij Koninklijke marine, 8 jaar Buitenlandse Zaken en 3 jaar als hospice vrijwilliger als werk achtergrond. 48 jaar getrouwd met 3 kinderen.  Als het me zinvol lijkt zet ik mij graag ergens voor in. 

 

Badge

Hallo Mensen

Mijn naam is Segert Vorster. Kom uit het noorden. ben 27 jaar. Studeer nog. Vaak heb ik problemen met bedrijven. Die mij(denk ik) proberen te belazeren. Ik met hier lid geworden. Om daar hulp in te zoeken. De consumenten bond heeft een goede reputatie. Dus. Hier ben ik!

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Theo van Roomen ik woon in Hilversum en ben altijd werkzaam geweest in het transport als zelfstandig ondernemer nu gepensioneerd en na een werkzaam leven van 6 dagen+ in de week ben ik nu vooral bezig met mijn hobby's en klussen rondom het huis wat niet weg neemt dat mijn interesse zeer divers is en ik altijd bezig ben om mijn kennis te verbreden.

Ik ben al sinds 2014 lid van de consumentenbond en zoek regelmatig informatie en ervaringen over producten en diensten.

sinds kort maak ik ook gebruik van het forum.

Badge +1

Hallo Consumers, Consumers by definition, include us all, JFK !

Ik ben Lucas Rem, programmeur, cloud applicaties, Oracle etc.
Woon in het hartje van Amsterdam in een afbetaald huis zonder erfpacht.
Ik ben een soort Elon Musk, regel alles altijd zelf op mijn eigen manier, aspergers, zit dus echt op hetzelfde niveau. Alleen heb ik nooit geld gekregen van Funda, waar Elon miljarden kreeg voor X.com, ging mijn bedrijf over de kop en heb ik nooit een regeling gekregen.
Science is het enige wat ons bind, Politiek en religie zijn toxic.
ICT in Nederland doen we niet meer, we maken niets meer, alleen nog verkoop portals, ads and crap.
Mijn doel nu, een Fusion reactor bouwen in het Science Park in Amsterdam, aantonen dat we dat nu al kunnen, net income, meer energie er uit dan dat er in gaat.

Mijn naam is Marjo en ik ben terug te vinden als Bio-Marjo. Zoals het al zegt, ik eet bij voorkeur biologisch hoewel dat niet 100% mogelijk is helaas. Verder let op e-nummers. Ik ben flexitarier. Ik eet veel vleesvervangers maar soms ook gewoon vlees. Ik let ook op verspilling, probeer zoveel mogelijk producten te gebruiken die minder slecht zijn voor de natuur. Ik maak ook zelf producten zoals wasmiddelen, schuurmiddelen. Koken is bij mij meestel stomen zodat eten snel op de juiste gaarheid is, grillen, roerbakken. Ik gebruik weinig gas. Ik probeer echt goed te zijn voor de aardbol. 

Ik erger mij aan de supermarkten. De aanbiedingen die alleen voor de grootverbruikers zijn. Maar die hebben vaak al dubbele salarissen. Ik moet alles alleen bekostigen en kan dus niet investeren in nog een 2e diepvries erbij om gebruik te kunnen maken van alle aanbiedingen. Als je alleen bent, heb je meestal niet een al te grote woning, hoewel ik niet mag klagen. Maar ik wil mijn hobbykamer niet opofferen als voorraadkast omdat de supermarkten mij willen volstoppen met 1 + 1 gratis. 

 

Ik erger mij aan de supermarkten. De aanbiedingen die alleen voor de grootverbruikers zijn.

Hallo Marjo,

Hoewel ik al jaren bijna uitsluitend aanbiedingen koop, vaak ook 1+1 gratis, herken ik dit probleem niet.

Je hoeft toch geen honderd eenheden aan te schaffen?

Wel erger ik mij, net als u, aan de supermarkten in het algemeen.

Wat mij stoort is dat ze behalve de aanbiedingen geen enkele vorm van concurrentie meer vertonen. Allemaal dezelfde (hoge) prijzen. Terwijl ze niet allemaal dezelfde bedrijfskosten hebben.

Ik herinner me de tijd dat ik alleen was nog wel en herken het zeker.

Het verschil is, denk ik: als ik een aanbieding zie die niet bij mij past (twee bloemkolen tegelijk bijvoorbeeld), dan lees ik daar zonder na te denken snel overheen.

Ik filter uit wat ik nodig zou kunnen hebben.

Reageer