Lekker in je lijf: wat is jouw favoriete gezonde recept?

  • 1 February 2021
  • 4 reacties
  • 442 Bekeken
Lekker in je lijf: wat is jouw favoriete gezonde recept?
Badge +1

Gezond eten kan erg leuk en lekker zijn. De truc is het achter de hand hebben van een aantal favoriete gezonde recepten.

Wat is jouw favoriete gezonde recept? Deel je recept en praat mee!


4 reacties

In de winter: stamppotten. Daarvoor zijn aardappelen nodig, maar die kun je deels vervangen door met de aardappelen b.v. knolselderij of pastinaak mee te koken. Daarin als groenten: andijvie, kropsalades, gekookte en geraspte rode biet, spitskool, groene kool, boerenkool. Biet opleuken met (balsamico) azijn en kaneel, bladgroenten met azijn en nootmuskaat, kool met (gedroogde) koriander en nootmuskaat en alles met gefruite ui. En voor de eiwitten: ei, uitgebakken parma ham of een runderstooflap. Maak een grote pan, dan kan er ook iets in de diepvries.

Badge +2

Ik denk aan twee smakelijke, makkelijke en ik denk ook gezonde gerechten:

  • volkoren wraps gevuld met gebakken makreel, avocadoreepjes, oestersaus, gebakken noten, wat ijsbergsla, op smaak met wat sambal of citroen mayonaise
  • penne in een tomaten-ragout met gestoofde octopus (uit blik), takjes salie en rozemarijn, rode wijn, peperkorrels, ansjovis en bestrooid met bladselderij 
Badge +1

Kerriekip/kalkoen met puree         (Voor vier personen)

 

Benodigdheden:

750 gram aardappelen

zout, 50 gram boter

2 grote gesnipperde uien

1 eetlepel cross & Blackwell kerrie (of AH hot curry)

4 kip- of kalkoenfilets

1 rode en 1 groene paprika

1 klein blikje ananasbrokjes

1 courgette

50 gram goed gewassen gewelde blanke rozijnen

40 gram bloem, ¼ liter kippenbouillon van 1 tablet

2 dl melk, aroma, nootmuskaatpoeder

peper uit de molen

3 eetlepels zonnebloemolie.

 

Maak van de aardappelen een smeuïge puree met nootmuskaatpoeder, de rest van de boter, de aroma, peper en de melk.

 

Verwarm 30 gram boter, fruit hierin de ui glazig en bak op laag vuur de kerrie even mee.

Snijd de kipburgers in dobbelsteentjes en ook de paprika’s. Smoor ze, met het vlees langzaam gaar bij de ui met kerrie.

Laat de ananas uitlekken, was de courgette en snijd deze in plakken van ½ cm dikte. Doe de ananas, de courgette en de rozijnen in de pan met vlees paprika enz. Roer de bloem met een deel van de bouillon aan tot een glad papje en giet de rest van de bouillon (heet) over het kippevlees. Laat het geheel koken en bind het met het bloempapje tot een gladde saus.

Bestrijk de ovenschaal met olie. Proef de kippenragout, breng deze op smaak en doe ze in de ovenschaal. Schep de puree hier boven zodat je niets meer van de rest ziet. Strooi er paneermeel overheen en zet het 20 minuten in de oven (op 220 ºC, gasstand 5).

En zet hem tot slot 1 a 2 minuten onder de grill tot het paneermeel lichtbruin kleurt.

 

 

Eet smakelijk.

 
Badge +1

Bedankt voor het delen van deze smakelijke recepten! 

Reageer