Consuburger: meer inspraak in bedrijven

  • 10 December 2021
  • 2 reacties
  • 26 Bekeken

Reputatie 6
Badge +3

@A. DeenEr is een nieuwe species op komst: De consumentenburger of "ConsuBurger” - volgens de opiniepagina van NRC van vandaag.


2 reacties

@A. DeenEr is een nieuwe species op komst: De consumentenburger of "ConsuBurger” - volgens de opiniepagina van NRC van vandaag.

Leuk opinie stuk, verdient eigenlijk een eigen topic want het gaat het niet zozeer over energie in Zeewolde maar over de inrichting van de samenleving in het algemeen. Eigenlijk een oproep aan burgers meer controle te nemen over de producenten die hun producten fabriceren overigens zonder ook maar een glimp van een idee hoe dat te organiseren. Afijn dat mag in een opiniestuk maar ik vind het heel onduidelijk waarom onze gekozen politieke vertegenwoordigers die rol niet vervullen.

@Darkfiber Nog een gedachte die bij mij opkomt is dat wij als consumenten altijd de belangrijkste invloed al in handen hebben want wij kunnen producten kopen of links laten liggen. Dan moet er natuurlijk wel een gezonde markt zijn met voldoende elkaar beconcurrerende aanbieders en daar hebben wij de overheid de taak gegeven de markt te bewaken. Als we vinden dat de overheid die taak niet goed in vult moeten we dan ook zo consequente zijn afscheid te nemen van die overheid bij de volgende verkiezingen. 

Reageer