Elektrische onderdekens

  • 19 November 2018
  • 10 reacties
  • 8288 Bekeken

Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar een elektrische onderdeken die het contact aan de linker kant van de deken heeft. I er wel een recentelijk testrapport van ?

10 reacties

Reputatie 7
Badge +7
De Consumentenbond heeft geen elektrische dekens getest @H.A.M. Sain. Wellicht kan een ander communitylid je verder helpen met een persoonlijke ervaring?
De Consumentenbond heeft geen elektrische dekens getest @H.A.M. Sain. Wellicht kan een ander communitylid je verder helpen met een persoonlijke ervaring?De Consumentenbond heeft geen elektrische dekens getest @H.A.M. Sain. Wellicht kan een ander communitylid je verder helpen met een persoonlijke ervaring?
Jammer dat dit nog niet gebeurd is. Wordt wel eens tijd m.i.
Reputatie 7
Badge +7
Bedankt voor je suggestie @H.J. de Vries. Ik geef het intern door. Wij krijgen dagelijks vele testverzoeken binnen, en kunnen helaas niet alles onderzoeken. Ik kan daarom niet garanderen dat er ook (direct) iets voortvloeit uit je suggestie.
Reputatie 7
Inventum heeft dekens met verwisselbaar snoer maar er zijn er nog meer. De fabrikanten weten wel dat het bed niet bij iedereen aan de zelfde kant staat.
Reputatie 5
Badge +5
Een (te?) late reactie.
Mijn ervaringen met Inventum zijn niet al te best. Bij de 1e ging de schakelaar kapot, in zoverre, de display werkte niet meer: je kon geen tijd en temperatuur meer instellen. Die werd onder garantie vervangen door een 2e.

Die had na 2 winters min of meer hetzelfde probleem met de display. Weinig gebruikt.
Kan toeval zijn uiteraard. Daarvan was de garantie nét verlopen.
De 'coulance' was een korting op de nieuwprijs, maar voor die prijs kon ik 'm ook gewoon op Internet kopen.

Ander merk gekocht.

Een test van elektrische dekens was inderdaad welkom geweest.

Zojuist aangeschaft: Elektrische onderdeken merk Nedis, type PEBL130CWT1

Voordelen:

  • Goedkoop: €29,50 eenpersoons
  • Temperatuur regelbaar in 9 standen.
  • Machinewasbaar.
  • Timer voor automatische uitschakeling, instelbaar 1 - 9 uur

Nadelen:

  • Twee lagen (m.i. onzinnig voor een onderdeken): bovenkant grijs flanel fleece, onderlaag wit polyester met daarin de bedrading. Doordat die lagen alleen aan de rand doorgestikt zijn, krult en kreukelt de deken (onder het hoeslaken) al na een nacht slapen helemaal op. (En volgens de gebruiksaanwijzing mag je hem in gekreukte toestand niet gebruiken :-)
  • Kabelaansluiting op de deken is erg groot en dik (12 x 4 x 1,5 cm)
  • Bedieningsunit is ook nogal groot.

Pas één nacht gebruikt. Verwarmt goed. Over degelijkheid kan ik nog niet oordelen.

Ik wil ook graat een test van elektrische onder en boven dekens. En of een boven deken voor 1 persoon beter die van de afmeting kan hebben van 2 personen, zodat het zeker is dat je er niet voor de helft onder gaat liggen.

Een test zou ik ook een goed idee vinden.
Links of rechts los je op de door de deken ondersteboven te leggen. Ze zouden onder en boven niet moeten verschillen.
We hebben er hier meerdere gehad. Standaard probleem is dat ze er vrij snel mee ophouden, inderdaad snel na het einde van de garantie. De electrische vermogens verschillen ook sterk. Bij de een moet je lang wachten, bij de ander brand je zo je bed uit. Geen idee wat er gebeurt als je die per ongeluk aan laat staan op max vermogen.
Lengte is ook belangrijk. Koude voeten wil je zeker niet maar ook geen koude schouders. Veel dekens zijn niet gemaakt voor Nederlanders, die een stuk langer zijn dan de gemiddelde wereldburger.

Badge +2

Ik heb geen verstand van elektrische dekens. Maar een flanellen onder- en bovenlaken is by far het warmste en weldadigste dat ik ken… stroomloos.

Reageer