Consumentenbond.nl

Hoe bevalt de nieuwe optie “Marktplaats Ervaringen”?Toon eerste bericht

31 reacties

Reputatie 7
MariaJ63 schreef:


Een opt-out systeem is er helaas niet :(Geen marktplaats gebruiken en je hebt nergens last van.
A. Deen schreef:


MariaJ63 schreef:

Een opt-out systeem is er helaas niet :(

Geen marktplaats gebruiken en je hebt nergens last van.Niet meer ademen en dan heb je helemaal nergens meer last van 😛. Beetje domme opmerking van jou in een topic waar gevraagd wordt over ervaringen met Marktplaats... ik heb een groot vermoeden dat iedereen die hier iets gaat posten iets bij Marktplaats koopt of wil kopen.

Misschien kan jij beter ergens anders lezen, dan heb je geen last van klachten over Marktplaats 😉
Reputatie 7
Badge +7
En weer terug naar het onderwerp graag! 😉
Keurig netjes antwoord gekregen dit keer van Marktplaats. Ik moet wat info doorgeven en dan gaan ze de beoordeling om privacy redenen verwijderen. Het lijkt erop dat ze hier nu een proces voor hebben, waar ze dat eerst niet hadden.

Let wel: ik heb geen bezwaar tegen de optie op zich. Op Ebay werkt het m.i. goed. Issues tussen koper en verkoper blijven lastig natuurlijk. Hopelijk vinden ze daar ook wat op.

Zodra het geanonimiseerd werkt en een dispuut geopend kan worden, ga ik het wel gebruiken!
Badge
Het bevalt mij helaas niet goed 😞

Ik verkoop zelden iets op marktplaats aangezien ik er geen goede ervaringen mee heb
vaak mensen gehad die toch gewoon niet kwamen opdagen zonder uberhaupt een bericht zelfs als iets gratis op te halen was
of uren te laat komen en savonds laat pas arriveren en dan ter plaatse toch ineens nog proberen af te pingelen omdat zij auto pech hadden onderweg en kosten daardoor hebben gemaakt? Terwijl de telefoon waar ze voor kwamen al een mats prijs was...
Werkelijk wat een rare mensen krijg je dan mee te maken....heb minder normale dan rare mensen aan de deur gehad.

ik had er nu zelf een advertentie op staan duidelijk met foto’s van een tweedehands fiets met wat mankementen eraan en daar reageerde iemand op diegene wilde de vraagprijs niet bieden want dat kon ie allemaal niet betalen, zielig klonk het en dan ga je kijken bij zijn advertenties en blijkt die zelf gewoon te handelen in fietsen. Dat is prima maar dat vind ik niet zielig.
was ook best opdringerig dat hij het wel even kwam ophalen voor een veel lager bedrag. Uiteindelijk kreeg ik geen andere reacties op mijn advertentie dus aangegeven dat hij het kon ophalen voor iets meer dan zijn eerste bod.
hij was akkoord en zou dat komen ophalen.

vervolgens een verhaal ja dan moest ik hem van een treinstation komen ophalen?
Nou helaas dan gaat het over want dat die moeite ga ik allemaal niet ervoor doen en ik ga al helemaal geen wildvreemde mensen bij mij in de auto meenemen.
Vervolgens is meneer gepikeerd dat ik hem niet van een station wil komen ophalen en ik zei dan gaat de koop over.
vervolgens zegt hij ja en waarom gaat het dan over!
Nou ik ga voor die fiets waar hij 50 euro voor wil geven niet al die moeite doen vervolgens zegt hij ik kom wel en ga wel met een bus dan vanaf station en of die fiets wel goed is want hij fietst terug? Nou nee stond duidelijk erbij dat er wat aan mankeerde oa de remmen en er moeten nieuwe banden op....wat verwacht je voor die 50 euro...
afijn hij zou de volgende dag dan wel komen ik ben speciaal ervoor naar huis gegaan krijg ik net voor die zou komen bericht ik zie er vanaf! En dat was het dan.

maar vervolgens gaat meneer wel allemaal negatieve reviews op mijn account plaatsen ..
over alles wat hij maar kan aanvinken daar:
afspraken niet nakomen, geen product ontvangen, sneller reageren, sneller verzenden, beleefder communiceren, betere service verlenen, betere prijs kwaliteit, betere product omschrijving ?
jammer zelf een vervelend mannetje zijn en dan nog gaan lopen zieken op marktplaats ook 😞

jammer maar ik denk dat ik wel
klaar ben met marktplaats en ik mijn account wat ik al meer dan 10 jaar heb maar ga verwijderen
Mensen zullen steeds zijn negatieve reviews lezen ook als ik alleen wat wil kopen van iemand anders.
ik ga de fiets maar zelf afvoeren dacht ik kan er nog iemand blij mee maken was een dure fiets...
Reputatie 4
Badge +1
MariaJ63 schreef:


Let wel: ik heb geen bezwaar tegen de optie op zich. Op Ebay werkt het m.i. goed. Issues tussen koper en verkoper blijven lastig natuurlijk. Hopelijk vinden ze daar ook wat op.ebay werkt inderdaad prima. ebay is bovendien de eigenaar van marktplaats dus ze weten echt wel hoe ze dat goed kunnen regelen. Ik denk dat ze dat bewust niet doen om het informele rommelmarkt achtige (inclusief jaren 90 uitstraling) van marktplaats te handhaven en zich op die manier te onderscheiden van het eigentijdse ebay.

Reageer