Instituut voor onderzoek naar toeristische voorkeuren (Geoplus)

  • 19 February 2018
  • 24 reacties
  • 15893 Bekeken

Vandaag kreeg ik een email van bovenstaand “instituut” dat als gevolg van mijn “activiteiten op toeristische sites” mij heeft uitverkoren voor het krijgen van een voucher voor 3 hotelovernachtingen in ruil voor deelname aan een enquête waarvoor ik moet klikken op een knop in het mailtje iets wat ik met de nodige achterdocht uiteraard maar niet gedaan heb.

Verder was het amusant om te lezen in de kleine lettertjes dat voor het verwerken en toesturen van de voucher een bedrag van € 29,50 in rekening gebracht moest worden en dat de hotelovernachtingen weliswaar gratis zijn maar dat er wel betaald moet worden voor “ verplichte maaltijdkosten”, de hoogte van dit bedrag werd niet vermeld....

Natuurlijk heb ik even gezocht wat dit instituut voorstelt maar kon daar geen goede site over vinden.

Dergelijke mailtjes kunnen naïeve lezers op het verkeerde been zetten, grenzen aan oplichterij en zijn dus ongewenst.

Is er meer bekend over de praktijken van dit instituut?

24 reacties

Dit lijkt dezelfde club te zijn als OmniGeo die een aantal jaren geleden actief was met dezelfde soort acties.

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/computers-telefonie/omnigeo?id=549108

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=91&t=113286

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vakantie-reizen/omnigeo-is-dit-een-goede-site-of-nepHet adres is hetzelfde dan die van de club die u noemt in de post.

Dus zal dit van hetzelfde laken een pak zijn. Ik adviseer u de delete knop van de mail te gebruiken om deze troep te verwijderen.
vermoedelijk wordt er nog steeds geld verdiend met deze praktijken anders waren ze er wel mee gestopt...

Deleten had ik al gedaan. Maar misschien is het wel zinvol dit onder de aandacht te brengen.
Zojuist eenzelfde bericht ontvangen. Vond het meteen al verdacht en zag dat de link voor afzeggen van mail geen "unsubscribe" liet zien, maar inplaats daarvan "track url". Nou nee, dank U.

Gelukkig laar Google bij het zoeken naar dit bedrijf deze discussie als no.1 zien.
Dit is nog steeds gaande, dus voor de mensen die denken dat dit niet meer relevant is; Opgelet!

Verder was het amusant om te lezen in de kleine lettertjes dat voor het verwerken en toesturen van de voucher een bedrag van € 29,50 in rekening gebracht moest worden en dat de hotelovernachtingen weliswaar gratis zijn maar dat er wel betaald moet worden voor “ verplichte maaltijdkosten”, de hoogte van dit bedrag werd niet vermeld....Ook de kleine lettertjes waar L.M.J. Elemans over schreef zijn hier te zien, waarbij niet gespecificeerd wordt wat de verplichte maaltijdkosten zijn.Ze doen wel hun best geloofwaardig over te komen, gezien ze onderaan de mail noemen GDPR compliant te zijn. Ook hebben ze een unsubscribe button.

Het emailadres staat ook bovenaan een lijst van valse emailadressen gebruikt voor een ander bedrijf.

https://www.vastelastenbond.nl/belangrijke-mededeling-valse-e-mail-in-omloop/
Reputatie 7
Badge +7
Fijn dat je andere consumenten op de hoogte houdt @JRenckens. Ik zet het signaal nogmaals intern uit.
Reputatie 7
Nu maar hopen dat veel mensen dit lezen en er niet intrappen.

Ook bij gewone hotelcheques betaal je de maaltijd, alleen slapen is gratis en het ontbijt.
Europees Onderzoek naar Toeristische Voorkeuren is nog steeds actief! Vandaag een identieke mail ontvangen.
Reputatie 4
Badge +5
Dank voor het laten weten @K.B. Walinga! Goed om te weten en alert te blijven.

Zal intern ook een notitie maken van je melding.
Als waarschuwing: Ook ik heb vandaag deze mail gekregen, 3 maanden later nog steeds actief onder de noemer (onderwerp) "Europees Onderzoek naar Tevredenheid Toeristen" en afzender :

"Programma voor Toeristische Initiatieven .".

Zie screenshots hieronder.Reputatie 7
En dan is het ook nog mogelijk dat het hotel van je keuze die voucher niet accepteert.
Ik had vandaag ook een dergelijke mail. Afzender is onbekend.. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit een manier is om in je bankaccount te gaan om geld af te halen. Bovendien staat het IP nr 178.239.163.215

op een blacklist van 80 andere Ip adressen. De mail werd in de U.K. verzonden.Zoals altijd, zeer voorzichtig zijn met mails en vooral als je de afzender niet kent. Nooit op een link klikken en dadelijk verwijderen.Dit is ongetwijfeld het beste dat je kan doen.
Reputatie 7
Een korte anonieme enquête maar je moet wel wat gegevens invullen voor die voucher, hoe anoniem is anoniem.
Ja hoor, ze blijven aan de gang. Ik kreeg vandaag (1 mei) ook 'het mailtje' op m'n bord. Bedankt voor de waarschuwingen! Meteen verwijderd!

Ruud Stoeten
Deze club is nog steeds actief. Was er bijna ingetrapt, maar heb hun eerst gegoogled en kwam op de site van de consumenetenbond uit (waar ik ook lid van ben).

Ik zal het bericht deliten.

Iwan
Vandaag ontving ik een e-mail van deze club. Zijn 1 jaar na plaatsing van deze topic dus nog steeds actief! zie printscreens.

Reputatie 7
Badge +8
Ongeveer een jaar terug heb ik er ook een topic aan gewaagd. Het is alleen al nuttig de mensen te waarschuwen tegen deze praktijken. Daarom laat ik nog even van me horen, let op het gaat niet alleen over gewonnen reisjes in hotels...... in de vorm u bent de uitverkorene enz. Wantrouw ieder mail die begint met u bent de uitverkorene, u bent de winnaar, u mag voor 500 euro boodschappen doen bij AH, of Ikea, de Bijenkorf, overigens elke supermarkt en/of winkel vullen ze in. Het is (over het algemeen, 99 van de 100% ) nep. Ze willen gegevens van u, daar gaat het heel vaak om, je moet allerlei gegevens invullen, en dat wordt dan allemaal misbruikt. Of het is ordinaire geldklopperij omdat u aan het eind altijd iets betalen moet. Trap er dus niet in. Wat ik in de loop der jaren al gewonnen heb, onzin. Delete het, gooi het in de map ongewenste mail, zorg dat u ervan afkomt. Groeten Leo.
Reputatie 7
Badge +6
Inderdaad zijn dergelijke juichberichten vrijwel altijd foute boel. Blijkbaar zijn er helaas nog altijd genoeg mensen die reageren doordat ze er niet doorheen prikken . Als gevolg daarvan stoppen dit soort praktijken ook niet.
Aan de tekst van de e-mail in de printscreens hierboven kan je al direct zien dat die niet van een marketingbureau is.Goede dag, wij willen u ->

Goeden dag, Wij willen uhebben een direct invloed op ->

hebben een directe invloed opwordt u -> word uop de lijst staan er meer dan ->

op de lijst staan meer danu kiest met het door gekozen hotel ->

u kiest met het door u gekozen hotelZo zou een marketingbureau niet schrijven. Daar wordt een tekst door meerdere personen nagekeken. Hier heeft de schrijver zijn tekst niet eens overgelezen. Zo kan je de fakes herkennen.
Badge

Ik kreeg 'm vandaag. Even gegoogled en kwam op deze pagina terecht, terecht dus :smile:  Alleen al het emailadres (mijn werkadres) waar de mail aan gericht was wekte al mijn wantrouwen. Terecht dus. Duidelijk eentje in de categorie: ‘Als iets te mooi lijkt…...”

Ik googlede op Geoplus en deze pagina stond bovenaan. Mooi!

Nog steeds actief, ik kreeg ‘m 10-4-2020. 

Reputatie 7
Badge +8

Ja dit kan oneindig lang doorgaan. Want wat wij hier met elkaar discussiëren en mogelijk afspreken, deert ze niet. Helaas zijn er nog vele andere internetbezoekers en e-mail ontvangers die er wel intrappen en meedoen….. en daar verdienen ze kennelijk genoeg aan om door te gaan.

Zie mijn reactie een 7 maanden terug en die van @E.T. Wiersum  en van @Jan  en moderatoren en anderen….. Niet op dit soort zaken reageren, direct naar de map ongewenste mail, indien u deze map heeft, en anders deleten naar andersoortige mappen junkmail enz. Groet Leo.

Vandaag, 2022, zijn ze nog steeds actief.
Eerst wel aangeklikt, wat vragen beantwoord. Maar uiteindelijk besloten: dit is te mooi om waar te zijn en even gezocht of het betrouwbaar is.
Niet dus, lijkt het. Weggeklikt. Jammer als ik nu gratis hotelovernachtingen misloop maar leek me een te groot risico.

Vandaag helaas nog steeds deze mail gekregen

Reageer