Kan je gebruik maken van Ziggo nextbox zonder internet

  • 25 August 2022
  • 4 reacties
  • 98 Bekeken

ls :

Het is mogelijk volgens TV totaal en Hardware Info om je mediabox XL te ruilen voor een 4K Nextbox. 

Ik heb nu 3 x proactive gevraagd om deze NextBox.

Dit wordt geweigert,er moet een ABO worden afgesloten met internet. Het gaat om mijn schoonzuster van 89 jaar die geen computer of wat dan ook heeft in deze woning,maar wel een mooie nieuwe TV van 55inch. Dit ABO heeft ze ongeveer 30 jaar.

De oude Mediabox vreet stroom en is brandgevaarlijk(ik had zelf ook zo'n gevaarlijk apparaat en na lang smeken omgeruild gekregen.)

Wie kan dit voor mij oplossen ,Ziggo weigert en beropt zich op de regels.


4 reacties

Lijkt mij een gevalletje kiezen of kabelen, u weet wat de voorwaarden voor een Nextbox zijn. Meer kan ik er niet van maken.

Reputatie 6
Badge +4

Ze kan natuurlijk in haar nieuwe t.v. ook een CI+ module gebruiken. Daarvoor moet wel haar t.v. geschikt zijn voor digitale t.v. van Ziggo. Dat kun je hier checken  https://www.ziggo.nl/klantenservice/apparaten/ci-modules

Een CI+ module kun je bij Ziggo huren voor 2 euro per maand.

Meer info over de CI+ module https://www.consumentenbond.nl/tv/ci-module 

Bij het installeren van zo'n module moet wel de juiste procedure gevolgd worden om problemen te voorkomen. Hoe dat moet vind je hier  https://www.ziggo.nl/klantenservice/installeren/televisie/digitale-en-interactieve-televisie-installeren#/

Ze kan natuurlijk in haar nieuwe t.v. ook een CI+ module gebruiken.

Inderdaad, "Ik heb er zelf thuis ook één” 😀 , maar houdt er wel rekening mee dat als je nu een enigszins moderne TV koopt die er ook vanuit gaat dat er internet is. En als je toch internet neemt is het oorspronkelijke propleem al opgelost.

Reputatie 4
Badge +4

@J.H. Kalkwarf 

Heb je nog iets gehad aan de tips van de community leden? Mocht er een reactie tussen staan die je het meest geholpen heeft, dan kun je deze aanvinken als Beste Antwoord. 
Zo help je anderen met een vergelijkbare vraag ook om snel het antwoord te vinden.

Groetjes Shana

Reageer