gratis artikel

Krantenbezorging: ben jij tevreden?

  • 28 September 2022
  • 28 reacties
  • 1736 Bekeken
Krantenbezorging: ben jij tevreden?
Badge +8
  • Community Manager
  • 2199 reacties

Een paar maanden geleden leek het aantal klachten over de late bezorging van kranten ineens fors te stijgen. Toch zijn de meeste abonnees tevreden over de bezorging, blijkt uit onze enquête.

We vroegen half juni aan 3289 leden van ons Consumentenbondpanel wat hun ervaringen zijn. Je leest meer over dit onderzoek in dit gratis artikel uit de Consumentengids van oktober 2022.

Ben jij tevreden over de krantenbezorging? Praat mee!


28 reacties

Er is een groot tekort aan bezorgers en de bezorgers die er zijn verdienen te weinig. Dat merken krantenlezers. 
      De Volkskrant werd bij ons zo slecht bezorgd, en de regeling bij niet bezorging is zo onaangenaam voor de klant, dat wij besloten ons abonnement op te zeggen. Wij lezen nu de NRC, digitaal met alleen de weekend-editie analoog, voor een prijs waartegen andere kranten blijkbaar niet kunnen concurreren. De waarschijnlijkheid dat die weekend-editie ook werkelijk op de deurmat valt is circa 0.6. Niet echt fijn, maar strikt genomen een luxeprobleem..

Ik woon in Leusden en lees de Volkskrant. Die ligt, sinds een buitenlands meisje de bezorging doet, vrijwel elke dag in de brievenbus meestal rond een uur of acht. Prima bezorging dus. Grootste ergernis is als we een AD, Telegraaf of Trouw krijgen. Geen kwaad woord over die kranten, maar als je eenmaal jaren bent gewend aan de stijl van berichtgeving en opmaak van je dierbare dagblad, dan is het onmogelijk om het schreeuwerige van AD en Telegraaf pats boem te accepteren.  En dan vroeg in de ochtend, dan is het of je een mep met een natte krant krijgt.  Dat bezorgmeisje krijgt tegen oud&nieuw minstens 50 euro, maar nu de uitgeverijen met stevige bonussen strooien is dat een fooi geworden, dus meisje als je weer verkleumd aanbelt eind december dan wordt het cashen. Chris Spin-off

 

 

De bezorging is bij ons te Soest geoutsourced naar een bedrijf dat, zover ik weet, alle kranten bezorgd. Inderdaad, al hebben wij de papieren NRC alleen op zaterdag, ook die ontbreekt soms nog.
 

Nou ja, de weinige bezorgers die er zijn doen vast enorm hun best, en het blijft, hoe irritant soms ook, een luxe-probleem.

 

NRC is wel zo goed het probleem expliciet te erkennen en al vooraf daar hun excuses voor te maken. 

Reageer