Consumentenbond.nl

Let u op keurmerken bij webshops

  • 4 juli 2020
  • 3 reacties
  • 141 Bekeken

Reputatie 7
Badge +7

Er zijn heel wat kleurkerken voor zaken, webshops en artikelen. Ze moeten een nut hebben, er moet een vertrouwen van uit gaan. De consumentenbond  zegt dat webwinkels met het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk  garant staan voor een bepaalde service. De leden van deze keurmerken hanteren tweezijdige algemene voorwaarden die met ons zijn afgesproken. En je kunt naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen als je een geschil hebt met een aangesloten webwinkel.

Overigens moeten de shops voor een keurmerk betalen.  Webwinkelkeur is er vanaf 107.40 euro per jaar. Bij Qshops betaal je 300 euro per jaar. De Stichting Webshop Keurmerk kost 195 euro per jaar. Thuiswinkel-keurmerk betaal je eenmalig inschrijfkosten van 75 euro, de jaarlijkse certificeringskosten zijn 390 euro. Bij Trusted Shops heb je een startpakket voor 1428 euro per jaar. En er is weer een vernieuwend keurmerk voor webshops die (aldus het keurmerk) meer doen voor de consument dan de wet verplicht stelt en/of betere voorwaarden en services bieden voor de consument. Deze webshops komen vanaf nu in aanmerking voor het Kieskeurig Keurmerk.  Wat vindt u van al die keurmerken?


3 reacties

Reputatie 3
Badge +3

Bedankt voor het uitzoeken, interessant om te zien dat het bedrijven behoorlijk wat geld kost. Maakt het weer lastiger voor kleine ondernemers. Dat zie je vaker, dat de kleine ondernemer wordt weggedrukt.

Liever een paar minder die betrouwbaaarder zijn, dan nóg meer keurmerken, die we weer moeten onderzoeken op kwaliteit.

Reputatie 7
Badge +7

Helemaal waar wat je zegt @pckrulllenbol . Ik kreeg op de mail een nieuwsbrief van Kieskeurig met daarin de mededeling dat ze een nieuw keurmerk gingen brengen. Ik had ook jouw gedachten….. nog één erbij en dacht vervolgens eens aan het forum vragen wat ze nu van al die keurmerken vinden.. Mijn mening is ook beter één goed, betrouwbaar en onafhankelijk keurmerk, dan dat er steeds meer bijkomen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet, en van velen niet weet waarvoor ze nu precies staan, dus betrouwbaarheid, onafhankelijkheid enz. Groet Leo.

Reputatie 6
Badge +5

Er zijn gewoon te veel keurmerken.

We hebben in ons land gewoon een overschot aan kantoor personeel.
Dan krijg dit soort toestanden. Ze bedenken keurmerken om geld binnen te harken.
 

Reageer