mag marktplaats zonder opgaaf van reden je advertenties verwijderen je account blokkeren en je kopers een bericht sturen dat je een fraudeur bent?

  • 23 June 2016
  • 4 reacties
  • 1841 Bekeken

Pas op als je verkoopt op marktplaats!Iedereen kan een melding maken van dat je de regels overtreedt. Marktplaats controleert dan helemaal niet of dit klopt, schorst je account, zorgt dat je je kopers niet meer kan bereiken waardoor ze denken dat je hun berichten negeert, verwijderd je advertenties en stuurt je kopers ook nog een waarschuwingsbericht dat erop neerkomt dat je fraudeur bent, zodat je naam wordt beschadigd als je onder je naam of bedrijfsnaam adverteert.Als je dan vraagt om welke regels je overtreden hebt, omdat je oprecht niets verkeerd gedaan hebt, verwijzen ze je naar een standaardpagina en gaan een antwoord uit de weg.

Valt dit niet onder smaad en laster?.. en als je daar iets van zegt wordt je gewoon weggewuifd. Mag dit in Nederland?

4 reacties

Als je vraagt naar "smaad en laster" zul je naar de rechter moeten. Of ze het recht hebben je van Marktplaats te verwijderen, waarschijnlijk ja.Pas op als je verkoopt op marktplaats!Iedereen kan een melding maken van dat je de regels overtreedt. Marktplaats controleert dan helemaal niet of dit klopt, schorst je account, zorgt dat je je kopers niet meer kan bereiken waardoor ze denken dat je hun berichten negeert, verwijderd je advertenties en stuurt je kopers ook nog een waarschuwingsbericht dat erop neerkomt dat je fraudeur bent, zodat je naam wordt beschadigd als je onder je naam of bedrijfsnaam adverteert.Als je dan vraagt om welke regels je overtreden hebt, omdat je oprecht niets verkeerd gedaan hebt, verwijzen ze je naar een standaardpagina en gaan een antwoord uit de weg.

Valt dit niet onder smaad en laster?.. en als je daar iets van zegt wordt je gewoon weggewuifd. Mag dit in Nederland?

Geplaatst door onrecht12 op Jun 23, 2016.
In de praktijk doet Marktplaats gewoon wat Marktplaats goeddunkt, en ligt er in Nederland niemand wakker van zaken al smaad en laster: als je zelf niet de middelen hebt zoiets voor de rechter te brengen, dan heb je gewoon pech.
Wat ik niet zo goed begrijp is of je marktplaats nu zakelijk of privé gebruikt. In het geval van zakelijk mag ik toch aannemen dat je Marktplaats betaalt, een echte klant bent en waarschijnlijk ook over enige middelen beschikt. Als je het privé gebruikt doet je naam er toch niets toe en open je toch een nieuwe account.In de praktijk doet Marktplaats gewoon wat Marktplaats goeddunkt, en ligt er in Nederland niemand wakker van zaken al smaad en laster: als je zelf niet de middelen hebt zoiets voor de rechter te brengen, dan heb je gewoon pech.

Geplaatst door I.A. van Langevelde op Jun 23, 2016.
Reputatie 7
Badge +5
wat staat hierover geschreven in de voorwaarden van Marktplaats waar je mee akkoord bent gegaan?

Reageer