Retour verplicht door koeriersdienst, zelf brengen mag niet

  • 21 January 2022
  • 2 reacties
  • 60 Bekeken

Ik heb een bestelling gedaan bij Verfonline-XL, die is netjes afgeleverd. Ik wil de hele bestelling retour doen, de retourzending netjes aangemeld. Ik heb een formulier om mee te sturen ontvangen.

 

Nou blijk ik dicht langs het adres te komen waar het pakket heen moet. Volgens de algemene voorwaarden mag ik de producten aanbieden aan "(een gemachtigde van) de ondernemer". (https://www.verfonline-xl.nl/service/general-terms-conditions/)

Volgens de klantenservice doen ze dat niet. Ze zijn een webshop, het moet via een koerier. Dit staat nergens expliciet vermeld, de algemene voorwaarden lijken zelfs op het tegendeel te wijzen. 

Het is een bestelling van 280 euro, in 6 pakketten. Terugsturen via koerier kost inclusief verzekering 80 euro.. toch jammer.

Hebben ze gelijk, of klopt dit niet helemaal?


2 reacties

Er staat duidelijk in de voorwaarden dat afhalen niet mogelijk is en dus lijkt het mij billijk dat ze ook niet ingericht zijn op het omgekeerde.

Waar heeft u “de gemachtigde van de ondernemer” vandaan want die zie ik niet terug onder “Verzenden & retourneren”

 

De voorwaarden zijn aangepast n.a.v. mijn telefoontje lijkt het:

Zie artikel 8 punt 2 in de gecachte versie van Google: 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zbub0XF8-X0J:https://www.verfonline-xl.nl/service/general-terms-conditions/+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=ms-android-xiaomi-rvo3

 

Reageer