Consumentenbond.nl
Vraag

Compensatie vlucht reisrestricties corona

  • 2 juni 2020
  • 1 reactie
  • 211 Bekeken

Badge

Hallo,

Ruim een half jaar geleden hebben we een vlucht geboekt van Düsseldorf naar Gaziantep (Turkije), vertrek 11 juni met Sunexpress. Dan een binnenlandse vlucht en vervolgens 20 juni terug vanuit Antalya naar Düsseldorf. Op dit moment gaan er geen vluchten tussen Duitsland en Turkije, maar volgens Sunexpress worden de restricties 10 juni opgeheven. Vooralsnog lijkt het er dus op dat de vlucht doorgaat. Wij willen gezien de huidige situatie niet reizen, los van de vlucht is het hotel gesloten, steden in lock down, wordt reizen afgeraden.
 

Na contact met Sunexpress hebben we volgens hen nu de keuze: 7 dagen vantevoren annuleren, dan krijgen we 25% van de ticketprijs terug. We kunnen ook af wachten tot mogelijk de restricties alsnog langer gaan gelden dan 10 juni, maar als dat niet zo is dan krijgen we (aldus Sunexpress) geen geld terug. Mogelijkheid tot omboeken is er wel maar tegen het normale tarief, geen voucher dus. Iemand enig idee wat onze rechten zijn, mocht de vlucht dus doorgaan en wij daar geen gebruik van willen maken? En wat slim is, afwachten of akkoord gaan met 25% vd ticket prijs?

Op de website van Sunexpress staat dat vluchten tot eind juni kosteloos kunnen worden omgeboekt of een voucher gegeven kan worden, maar volgens het callcenter is dit verouderde informatie en niet langer geldig.

Ik weet dat het onze keuze is om niet te vliegen, mocht de vlucht doorgaan, maar is de maatschappij verplicht om op zijn minst een voucher te geven? Overigens is de binnenlandse vlucht geannuleerd en krijgen we daar ons geld wel voor terug.


1 reactie

Iemand enig idee wat onze rechten zijn, mocht de vlucht dus doorgaan en wij daar geen gebruik van willen maken?

In dat geval heeft u waarschijnlijk nergens recht op.

 

En wat slim is, afwachten of akkoord gaan met 25% vd ticket prijs?

 

Tsja, wie het weet mag het zeggen.

 

U lijkt te suggereren dat u wél mag omboeken. Waarom schuift u de hele reis dan niet een jaar door?

Reageer