Consumentenbond.nl

Corona: de tandarts gaat weer aan de slag

  • 17 april 2020
  • 9 reacties
  • 545 Bekeken

Badge +2

Zojuist gelezen dat de tandartsen weer aan de slag gaan. Patiënten moeten hun handen wassen (ik heb liever dat de tandarts dat doet), mogen niet meer naar de wc (!), moeten op tijd komen (en wie loopt er altijd uit..de tandarts zelf), en geen tijdschriften meer in de wachtkamer. Nou dat zal helpen. Voelt nog niet echt goed.:mask:


9 reacties

Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die hier met smart op zitten te wachten en dat er mensen zijn die zeggen, ik sla de tandarts nog wel even over. Waarom zal dit dan niet helpen?

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb er wel vertrouwen in dat de tandarts alle veiligheidsregels in acht neemt . Geen enkele tandarts wil later horen dat een besmetting bij hem/haar heeft plaatsgevonden en wil zelf ook niet besmet raken . Betekent dat de klanten zich ook strikt aan de regels moeten houden en dat de afspraaktijk nu moet kloppen . Dat is dan weer een mooi meegenomen voordeel . 

Reputatie 7
Badge +7

De huidige situatie zorgt nu eenmaal voor veel verschillende regels, die er voor het virus niet waren. Zo vreemd is dat niet. En al wat U noemt is toch al bekend, waar dan ook, niet alleen bij de tandarts. En dat ziekenhuizen, huisartsen, specialisten en dus ook tandartsen verschillen is toch niet zo vreemd.  De ene arts houdt zich perfect aan het spreekuur, de ander loopt altijd uit. Hebt u pech als dat bij uw tandarts is. Maar als ik barst van de kiespijn, dan ben ik blij geholpen te worden en even wachten kan er nog wel bij. En waar het me al vele jaren terug verbaasde dat mijn tandarts alle hygiëne in acht nam, handschoenen, mondkapje enz. enz. kan ik me niet voorstellen dat U alle maatregelen moet treffen en Uw tandarts niets doet ??? Groet Leo.

Reputatie 6
Badge +5

Als je erg veel pijn hebt of een ernstige ontsteking was je ook afgelopen weken geholpen.
Breek je een kies of tand helpen ze je niet.
Mensen, die al weken lang schade hebben aan hun gebit zal de volgende stap zijn.
Ik vermoed dat ze voorlopig niet aan een controle afspraak toe komen.

Reputatie 7
Badge +7

Beste @Wortelstamper , wat de noodsituaties betreffen de afgelopen weken is het juist dat de tandarts u dan ontvangt. Nu ze weer gaan beginnen weet ik niet of ze eerst een inhaalslag maken, wel begrijpelijk, daarna zullen ze aan de gewone afspraken beginnen.  Maar mijn reactie was die op de mening dat de tandarts niet op de hygiëne zou letten, en met name de corona maatregelen. Groet Leo.

Reputatie 6
Badge +5

Mijn tandarts zit toch echt nog een weekje langer dicht.
 

Ik ben laatst nog naar de tandarts geweest. Geen controleafspraak; er was een stuk vulling afgebroken nadat ik op een rozijn met steentje gebeten had. Het was een vreemde afspraak omdat het zo anders was dan anders. Ik was de enige klant, de receptioniste zat (net zoals in de supermarkt) met een doorzichtig scherm voor haar neus en ik moest mijn handen desinfecteren (uit een soort jerrycan en ik kreeg net zoveel op mijn kleding als op mijn handen :laughing: ). Al die maatregelen zijn heel logisch natuurlijk, maar zo anders dan we gewend zijn. De tandarts had ook een doorzichtig masker voor en ik kreeg een doekje over mijn mond (via een gaatje in het doekje konden ze bij mijn kies komen). Maar … de tijdschriften lagen nog wel gewoon in de wachtruimte! :laughing:

Reputatie 6
Badge +5

Toch niet deze gegeten?
Die barsten van de harde stukjes.
 

 

Hahaha

Reageer