Consumentenbond.nl

corona en camperhuur

  • 15 april 2020
  • 7 reacties
  • 521 Bekeken

Badge

Kan iemand mij vertellen hoe er wordt omgegaan met Corona en het huren van een camper? Wij hebben voor dit jaar voor het eerst een camper gehuurd om door Europa heen te trekken ,maar het ziet er naar uit dat,dat niet kan . We zouden over 4 weken vertrekken. Nu kunnen we omboeken , maar dan moeten we wel dit jaar nog gaan en wij kunnen dan waarschijnlijk alleen in oktober wat niet ideaal is. Voor september staat er een andere reis voor ons geboekt en als je weer op pad mag vermoed ik dat de camper wel verhuurd zal zijn aan andere mensen. Moeten we nu zo wie zo de camperhuur betalen of kunnen we vragen of we ook voor volgend jaar kunnen boeken zoals je met de reisvouchers kunt doen? Zijn er meer mensen met dit probleem en hoe wordt er mee omgegaan bij u camperhuur? 


7 reacties

Geachte D. Spaargaren de Lange,

“Vragen of we ook voor volgend jaar kunnen boeken”, wat zegt de verhuurder?

 

Reputatie 3
Badge +2

. Moeten we nu zo wie zo de camperhuur betalen of kunnen we vragen of we ook voor volgend jaar kunnen boeken zoals je met de reisvouchers kunt doen? Zijn er meer mensen met dit probleem en hoe wordt er mee omgegaan bij u camperhuur? 

Hm.. Heb je een annuleringsverzekering? In principe zou je de camper gewoon moeten betalen en de rekening eventueel naar een annuleringsverzekering kunnen sturen als de verhuurder geen passend alternatief bied. Als de verhuurder aangeeft dat je de camper niet mee krijgt hoef je ook niet te betalen maar dat is hier niet het geval. Omdat heel Europe orange/rood reisadvies heeft zou een annulerings verzekering moeten uitkeren. 

Ik zou héél voorzichtig zijn met rekenen op de annuleringsverzekering, je moet echt zeker weten dat je dekking voor Corona hebt.

Reputatie 7
Badge +7

Geachte @D. Spaargaren de Lange . Ondanks dat de regels wat verslappen lijkt het mij niet zinvol met een camper een reis door heel Europa te maken.

Er is een camperclub, de NKC , mocht u daar nog niets gevraagd hebben, dan kunt u alsnog informatie inwinnen, want de regels veranderen met de dag. OOk informatie vindt u o.a. bij:

https://camperpunt.nl/coronavirus-en-camperen/

https://www.noorderzon-campers.nl/nieuws/annulering-camperhuur-i-v-m-coronavirus-covid-19/

Independer, de bekende vergelijkingssite van o.a. verzekeringen verschaft ook informatie over annuleringsverzekeringen, dat verschilt ook per maatschappij. Maar zoals andere forumleden al opperen, zal het allemaal niet meevallen. Men zal met diverse alternatieven komen bijv. ons land waar op vele plekken wel campers welkom zijn, als ze zelf voorzienend zijn.En als er door verhuurder andere mogelijkheden worden geboden, zal een verzekering daar zeker op wijzen.  Het beste kunt u nogmaals met de verhuurder gaat praten voor een voucher of verhuur volgend jaar. Groet Leo.

Reputatie 3
Badge +3

Ik verwacht dat het lastig gast worden omdat de camper verhuurder gewoon levert wat u heeft afgesproken. Het maakt voor hen geen verschil of u in Nederland gaat toeren of in andere landen. U huurt bijvoorbeeld voor 4 weken en u mag de camper nog steeds 4 weken gebruiken.

Uw annuleringsverzekering zal weinig doen omdat u gewoon gebruik kunt maken van de camper. Misschien dat ze reeds geboekte nachrplaatsen vergoeden maar de camper huur zeer waarschijnlijk niet.

Dat u moeilijk kunt schuiven is niet het probleem van de camper v

Ik hoop het beste voor u maar het zal niet meevallen.

Reputatie 7
Badge +7

Voor camperaars zijn er ook meer mogelijkheden en versoepeling van regels gekomen.

In Brabant en in de Veiligheidsregio Hollands Midden is het verbod op recreatief nachtverblijf per direct opgeheven. Campings en camperplaatsen mogen de deuren weer openen. In Zeeland mogen recreatiebedrijven vanaf vrijdag 1 mei 15 procent van hun capaciteit verhuren, maar overnachten in een camper blijft hier voorlopig verboden. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Veiligheidsregio Twente en IJsselland hebben ervoor gekozen dat campings en camperplaatsen vanaf 24 april weer open mogen. Camperaars die eigen sanitaire voorzieningen hebben, zijn welkom.

De NKC Nederlandse Kamper Club heeft nog meer nieuwe informatie, ook voor het buitenland. Vraag er daar dus naar als u toch wil gaan camperen.

Reputatie 7
Badge +7

De regels en wetten die de Europese commissie uitgevaardigd heeft kan ook voordelen voor camperaars bevatten. Geld terug geven voor reizen  met vliegmaatschappijen en reisorganisaties kan mogelijk ook voor camperverhuur gelden.

De NKC schrift daar zojuist over:

De Europese Commissie presenteerde gisteren een pakket richtlijnen en aanbevelingen om de EU-landen te helpen de reisbeperkingen geleidelijk op te heffen. Dit biedt perspectieven voor camperaars die naar het buitenland willen reizen. De commissie stelt een gefaseerde opheffing van grenscontroles voor. Volgens de commissie is de heropening van de Schengenzone, waarin in normale tijden vrij gereisd kan worden, prioriteit. Landen en regio’s waar de besmettingsgraad min of meer gelijk is, zouden de grenzen voor elkaar weer mogen openen. Als een land dat voor één regio of ander land doet, moet het zijn grenzen openen voor alle regio’s en landen met een soortgelijke epidemiologische situatie. Discriminatie op basis van nationaliteit mag niet.

Doe er uw voordeel mee, groet Leo.

Reageer