Corona reiscertificaat nodig? Slechte ervaring met UitslagDirect

  • 28 July 2021
  • 2 reacties
  • 68 Bekeken

Badge

Voor onze reis naar Nepal hadden we (gezin van 5 personen) een PCR-test nodig met een certificaat om te kunnen reizen. Dit kon bij UitslagDirect in Veenendaal, binnen 24 uur gegarandeerde uitslag.

Eerste minpunt was al dat er na 24 uur geen uitslag was. Dat duurde nog 3,5 uur langer, kostbare tijd omdat deze testen maar beperkt geldig zijn. Vervolgens bleek het certificaat erg summier: 1 A4tje met een Excel tabel en een logo dat verwijst naar de sneltest “uw uitslag binnen 15 minuten”, nogal verwarrend voor een 24-uurs PCR test. Een belletje naar UitslagDirect werd snel beantwoord, maar erg nonchalant werd me verzekerd dat “dit echt voldoet voor Nepal, en we hebben nog nooit klachten gehad”. Maar de vereisten zijn een rapport met foto, barcode, en/of QR code? “Daar doen wij niet aan mee.”

Omdat er geen tijd was voor een andere test hoopten we op het beste, maar bij de check-in op Schiphol bleek de testcertificaten inderdaad niet acceptabel. Dankzij de inspanningen van Qatar Airways-personeel die een uur lang in contact waren met Kathmandu werden we uiteindelijk toegelaten, maar niet dankzij UitslagDirect.

Een mail naar UitslagDirect na afloop leverde een wel snel maar erg goedkoop antwoord op. “Wij zullen uw signaal oppakken en onderzoeken of en zo ja op welke onze reiscertificaten aangepast dienen te worden.” Nou, dat geeft veel vertrouwen voor volgende reizigers. En nee, geen excuses.

Direct zijn ze wel bij UitslagDirect, maar over de uitslag valt te twisten.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Lang leve de marktwerking met dergelijke onbetrouwbare cowboys …..

Badge +5

Hi @tuurtoor en welkom op de Community. Oef, gelukkig konden jullie wel mee. Fijn dat je, je ervaring met ons deelt. Ik noteer dit als een signaal, zodat we dit kunnen bespreken in ons signalen overleg :thumbsup_tone3:

Reageer