Consumentenbond.nl
oproep

Coronavirus: meld je extreme prijsstijgingen

  • 20 maart 2020
  • 18 reacties
  • 2510 Bekeken

Badge +8
  • Moderator
  • 1884 reacties

Via diverse kanalen krijgen we meldingen over fikse prijsstijgingen van bepaalde producten. Ben je zo'n prijsstijging tegen gekomen? Deel 'm hier! Liefst met afbeelding en/of een linkje.


18 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Ik heb helaas geen foto's, folders e.d. Maar, en dat zal ieder wel weten, maar de grote voorbeelden van prijsstijgingen zie je bij Coolblue en Blokker. Daarnaast weet ieder ook dat mondkapjes, monddoekjes, neusbeschermhouders, handschoenen (medicinaal) vele malen duurder zijn geworden. De drogist maakt veel reclame omwille onze gezondheid, maar vele griep middelen e.d. zijn duurder geworden, paracetamol is hier en dar aardig duurder. Van bepaalde merken overhemden en shirts zijn de prijzen gestegen. En ik verwacht dat er nog veel meer prijsverhogingen komen. Alle maatregelen van winkels dicht, horeca dicht, theaters e.d. dicht, vele mensen thuisblijven enz., dat moet toch ergens betaald worden. Groet Leo.

Badge +8

👉 Op marktplaatsen zoals Amazon.nl, Bol.com en Marktplaats.nl zijn de prijzen van hygiënische doekjes, handzeep en handgels sinds de uitbraak van het coronavirus flink gestegen. Lees hier meer over in ons nieuwsbericht.

Reputatie 5
Badge +4

Het gaat niet om extreme prijsstijgingen,  maar om ordinaire woekerprijzen. Door veel van die dropshippers speciaal massaal opgekocht. 

 

Reputatie 7
Badge +7

Ik denk dat er zolang het virus voortwoekert  iedere dag wel prijsstijgingen zijn. En zoals Imke stelt en het nieuwsbericht ook meldt  zullen vooral hygiëne artikelen in prijs stijgen, kwestie van vraag en aanbod, of kwestie van handel. Maar ik reageer toch even op @Mazzel , in plaats van extreme prijsstijgingen noemt hij het woekerprijzen, what's in the name, een fles bleekwater, nog niet eens een liter, voor 13.68. Kost in een aanbieding bij AH 0,99 eurocent of soms nog minder, nu bijna 14 Euro,  misdaadprijzen.

Bij Bol.com op 16-3 LogicSept (desinfectie middel ) gekocht voor 15,99 euro, vandaag ( 22-3 )   te koop voor 24,99 euro. 

 

Reputatie 7
Badge +6

Laten we vooral onthouden welke bedrijven een slaatje proberen te slaan uit deze ongewone tijden en die zo veel mogelijk mijden . Niet kopen tenzij het echt niet anders kan . Bedenk wel dat het niet aan de winkel hoeft te liggen . De fabrikant kan ook de dader zijn , of beiden .

Reputatie 7
Badge +7

Helemaal gelijk @E.T. Wiersum , bedrijven die er een slaatje uit willen slaan, en dat is toch meestal negatief, er  worden misdadige prijzen gevraagd (prijzen zijn vrij, ik weet het) maar dit soort bedrijven houden er verre van eerlijk zaken doen op na. En een goede tip die in de gaten te houden, in elk geval te onthouden hoe ze handelen en mogelijk ze te mijden. De topic vraagt helaas alleen op prijsverhogingen, maar de meeste forumleden melden ook de bedrijven erbij. Zie de fles bleekwater voor bijna 14 euro en een desinfectie middel van 16 naar 25 Euro (een 60%), dat hakt er wel in.  Maar oordelen blijft moeilijk want het laatste artikel kan door een grote vraag in prijs gestegen zijn, ook al is het veel. Groet leo.

Reputatie 1
Badge +3

Het gaat niet om extreme prijsstijgingen,  maar om ordinaire woekerprijzen. Door veel van die dropshippers speciaal massaal opgekocht. 

 

Graag erbij vermelden. Het gaat om een Blokker verkooppartner genaamd postdrogist.nl. Ga je rechtstreeks naar hun site dan kost de witte fles Glorix slechts €1,49

Hallo P. Sluik,

Is het geen gele fles?

Reputatie 1
Badge +3

Hallo P. Sluik,

Is het geen gele fles?

Ja maar die is inmiddels in prijs gezakt maar €10,68. Ze doen dus wel iets met de kritiek😜

Reputatie 5
Badge +4

Graag erbij vermelden. Het gaat om een Blokker verkooppartner genaamd postdrogist.nl.

Het staat erbij vermeld. De betreffende leverancier was toen Dobeno, zoals je kunt zien als je even de moeite neemt om goed te lezen.

 

Anti Bacteriële Reinigingsgel 100 ml Handgel €15,49 bij bol.com

Handgel op alcohol basis. Voorheen bij het kruidvat 2.50 ml  €2.99  nu 9.99.     Bij etos 3,50 ml voor € 3,00. Dus hoezo kruidvat met je schreeuwwijf reclame dat jullie altijd zo lekker goedkoop zijn.  In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen.

Reputatie 7
Badge +5

Ik weet niet waar je dat vandaan hebt Gebruiker15309917971 , maar Kruidvat is zeker geen cent duurder geworden met de handgel.

Ik vind dit een gevalletje FakeNews  / NepNieuws.

 

Postnl berekent de kosten voor corona ook direct door aan de klant.
 

Aan het alternatieve transport zijn extra kosten verbonden, waardoor we genoodzaakt zijn om tijdelijk een toeslag in rekening te brengen.

 

Ik koop al jaren NIVEA MEN Sensitive Hydraterende Crème 75ml bij de Etos en de Kruidvat. Sinds Corona ben ik daarmee gestopt omdat de prijzen bijna zijn verdubbeld. van €6,99 naar ± €12 per tube 75ml. 

Deze stijging werd pijnlijk zichtbaar tijdens de tweede lockdown, waar je eigenlijk alleen nog naar de Kruidvat en de Etos kon voor dit soort producten.

Gelukkig zijn er andere partijen die het product aanbieden tussen de €6 en €8,- online. 

@Frijhoff 
In de winkel over de grens is het gewoon €5,95
Valt me wel vaker op, dat sommige producten daar 50% goedkoper zijn.

En dan af en toe, maken ze reclame in NL, 2 voor de prijs van 1.
NEE, vandaag voor de normale prijs.
 

 

Reputatie 1
Badge +3

En ondanks de coronabeperkingen mogen grensgangers in Twente er nog steeds boodschappen blijven doen.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn grensbewoners en andere bezoekers uit Nederland toegestaan. Er gelden bepaalde voorwaarden aldus de site van ANWB.nl op 12 februari 2021. Een kort bezoek voor bijvoorbeeld boodschappen of tanken is toegestaan. 

De 'kleine grensverkeer regeling' houdt in dat personen die korter dan 24 uur in de deelstaat Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen blijven, uitgezonderd zijn van de test-en quarantaineverplichting. Deze personen hoeven geen negatieve coronatest te overleggen bij het inreizen en er is geen meldplicht. Wel een medisch mondkapje meenemen.

Reageer