Consumentenbond.nl

Eigen risico en medische keuring

  • 11 mei 2020
  • 0 reacties
  • 110 Bekeken

Badge +2

Ik ben 79 jaar en sinds tien jaar heb ik een chronische spierziekte. Omdat mijn rijbewijs in februari 2020 zou verlopen wilde ik nog graag naar een revalidatiearts om zijn advies te vragen.

Op 29 november 2019 afspraak bij EMC Rotterdam. Ik had op de site gezien dat daar wel drie artsen werkten én gespecialiseerd in mijn aandoening.

Kwam bij een arts-assistent die mijn gegevens opnam en zij liet mij tien pasjes lopen. Arts was helaas bezig. Zij beloofde mij een afspraak binnen 14 dagen te maken. Niet dus, daarom belde ik begin januari zelf maar.

Op 11 februari was de eerste mogelijkheid, 5 weken later. Op deze afspraak kwam een man mij halen, maar dit was geen arts maar een medewerker van “bewegingsleer”.  Moest met mijn benen een paar keer tegendruk geven, waarna een grafiekje verscheen. Met dit grafiekje gingen we, zoals hij zei, naar een arts. Hoera.

Helaas, wederom kwam ik terecht bij een arts-assistent. Zij bladerde wat door de grafiekjes en vroeg wat ik zelf nog kon. Ik antwoordde dat ik graag ging zwemmen maar nu bang was om uit te glijden en eerst badschoentjes wilde kopen. Heel hulpvaardig ging zij voor mij op Bol.com zoeken…..Ja, mijn benen willen dan niet meer, maar mijn hoofd werkt nog prima!

Zij haalde haar schouders op en zei dat ze eigenlijk niet wist wat te doen. Over een half jaar moest ik maar weer eens terugkomen.

Heb een klacht ingediend bij Rijndam en en ook de Vereniging Spierziekte Nederland van deze gang van zaken op de hoogte gesteld. (Daar stond het immers op de site).

En ja hoor, op 16 maart kon ik terecht bij een echte revalidatiearts, zo werd mij verzekerd. Helaas, door het Corona gebeuren werd deze afspraak terecht afgezegd. 

Het enige dat wél goed is gegaan is de rekening van het eigen risico,  220.--  euro.

En dat voor twee volkomen nutteloze bezoekjes aan arts-assistenten!  Als de eerste assistente haar werk goed had gedaan was alles al klaar geweest.

Ben benieuwd wat de revalidatiearts gaat kosten!!

Inmiddels zijn we een half jaar verder en mijn rijbewijs is al verlopen…...


0 reacties

Geen reactie

Reageer