Consumentenbond.nl
Vraag

Reis nog niet officieel geannuleerd, moet ik hoofdsom toch betalen?

  • 22 mei 2020
  • 3 reacties
  • 256 Bekeken

Onze groepsreis naar Zuid-Afrika van begin augustus a.s. is door de reisorganisatie nog niet geannuleerd, maar gaat dat ongetwijfeld wel worden, lijkt mij (de signalen op dit moment zijn dat Zuid-Afrika niet-domestic toerisme pas volgend jaar weer toestaat). Op dit moment heb ik alleen een aanbetaling gedaan; de hoofdsom zou uiterlijk over twee weken moeten worden voldaan. Mag ik nalaten om de hoofdsom te betalen? Het is nl. een (groot!!) bedrag dat ik vervolgens weer hoop terug te krijgen, omdat de reis niet doorgaat. Ik weet toevallig ook al zeker dat we een dergelijke grote reis in 2021 niet kunnen gaan maken vanwege andere gebeurtenissen, dus ik zou een voucher zeker niet tijdig ingewisseld krijgen. Dus: mag ik nalaten de hoofdsom te betalen, zodat ik maximaal de aanbetaling kwijt ben, ook als de reisorganisatie nog niet vóór de betalingstermijn daadwerkelijk annuleert? (Voor de zekerheid: mocht het door kunnen gaan, dan willen we mee, maar het lijkt mij duidelijk dat dat deze zomer nog niet is toegestaan.)


3 reacties

Heeft u hier wat aan?

https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/reisvouchers-bij-annulering-door-coronavirus

Reputatie 7
Badge +7

Prima tip van @A. Deen . Zie ook de topic betaalverplichting, een Amerikareis van ANWB-Travelhome, zie hun voorwaarden:  https://www.travelhome.nl/travelhome-voucher.

Maar wellicht heeft uw reisorganisatie ook dergelijke voorwaarden, kijk dus ook daar even. Met al dat soort voorwaarden en die van de consumentenbond hoeft u mogelijk ook niet verder aan te betalen. Groet Leo.

Reputatie 1
Badge

Kijk even naar de voorwaarden. Ik had ook een reis geboekt en heb die zelf geannuleerd; ik ben uiteraard wel het aanbetalingsbedrag kwijt. Ik heb dus gekozen: ‘het zekere voor het onzekere’. Groet, Jan Jansen

Reageer