Consumentenbond.nl

Stenaline en annuleren reis door Corona

  • 11 juni 2020
  • 4 reacties
  • 739 Bekeken

Ik heb in februari een een overtocht naar Harwich geboekt voor een reisje van een week begin september. Nu is er in Engeland een quarantaineverplichting van 14 dagen bij aankomst, dus dat past niet op elkaar. Ik heb een economy-ticket, hetgeen inhoudt dat ik bij annuleren het hele bedrag kwijt ben en alleen tegen kosten de boeking kan wijzigen. De enige tegemoetkoming die Stena nu doet is de je de reis gratis kan omboeken, Effectief komt dit dus neer om een soort van voucher, hoewel ze het niet zo noemen,  Er is bij allerlei reisorganisaties aandacht voor vouchers, maar de naam Stenaline heb ik nog niet bij gehoord. Zouden zij niet ook gewoon mijn geld moeten teruggeven?


4 reacties

Niet als de boot gewoon vaart en u mee kan, zij voldoen aan hun contractuele verplichting. In dat geval is een aanbod om gratis om te mogen boeken meer dan dat ze verplicht zijn.

Reputatie 7
Badge +7

Zie topic: Teruggave geld veerdienst IJmuiden Newcastle,  een 2 dagen geleden.

Mijn boeking bij stenaline kan ik niet gebruiken. Engeland is gesloten , ik mag, kan en wil er niet heen. ze geven niets terug omdat het een economy booking was. Maar bij alle andere partijen ( theaters, vliegmaatschappijen, hotels) kreeg ik uiteindelijk mijn geld terug.

Heb ik geen enkel recht op teruggave? was een aanzienlijk bedrag.

r. van der wieken

ik mag, kan en wil er niet heen. ze geven niets terug omdat het een economy booking was. 

Het verschil is wel belangrijk. Als u niet mee mag heeft u recht op restitutie, als u niet mee wil niet.

Reageer