Consumentenbond.nl

steunmaatregelen voor consumenten

  • 23 juli 2020
  • 4 reacties
  • 180 Bekeken

  • Bezig Bondje
  • 3 reacties

Je kunt het nieuws niet aanzetten of een belangenvereniging vraagt extra financiële steun ivm corona. De kosten daarvan moeten veelal uit de overheid komen, en daarmee de belastingbetaler. Ondertussen komen de 'eigen' maatregelen van ondernemers en bedrijven ook ten laste van de consument. Ik noem dure zaken als vakantievouchers, tot bijzaken als het doorbetalen voor de dansles van je kind.

Dat consumentvriendelijk handelen mogelijk is, laat Museumkaart zien: verlenging van de kaart zolang als de sluitingsperiode, en vraag om vrijwillige donatie.

De consument draait op voor een hoop kosten waaraan zij evenmin schuldig zijn als de belangenclubs. Het wordt tijd dat de Consumentenbond om financiële steun voor haar leden vraagt. 


4 reacties

En die steun moet dan ook weer betaald worden door de belastingbetaler?

 

Reputatie 5
Badge +4

Het wordt tijd dat de Consumentenbond om financiële steun voor haar leden vraagt. 

Gelukkig denk je niet alleen aan jezelf.:thinking: En door wie zou die steun betaald moeten worden? Uit een leden potje? Korting op de salarissen van de CB medewerkers?

Dat zal wel waarschijnlijk wel moeten, maar het gaat erom dat ook de consument binnen de kring zit waar het geld wordt rondgepompt.

Reputatie 7
Badge +4

nee toch? de kring wordt juist verbroken doordat de consument minder uitgeeft, daarom hebben bedrijven het zwaar: het geld blijft juist hangen, of gaat terug, bij de consument. En niet in alle gevallen, dat is bekend.

Reageer