Consumentenbond.nl
Beantwoord

all seasons banden

  • 16 december 2017
  • 7 reacties
  • 2491 Bekeken

Zijn all seasons banden een veilige en betrouwbare vervanging van zomer- resp. winterbanden?
En worden ze in Duitsland geaccepteerd als er sneeuw ligt?
icon

Beste antwoord door Fred B. 16 december 2017, 14:55

https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/winterbanden-in-duitsland

Dus M+S banden zijn ook niet meer afdoende vanaf 30-09-2024.
Bekijk origineel

7 reacties

https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/winterbanden-in-duitsland

Dus M+S banden zijn ook niet meer afdoende vanaf 30-09-2024.
Reputatie 7
Badge +6
De link van de ANWB maakt duidelijk , dat de fabrikanten het geheel nogal verwarrend hebben gemaakt. Maar het vertelt wel alles wat we weten willen. All seasons banden zijn eigenlijk een compromis . Niet ideaal dus. Wie zowel in de winter als in de zomer het beste wil zal daar aparte banden voor moeten hebben en dan in de testverslagen kijken welke goed scoren. Ook bij banden zit nog wel wat verschil in de diverse eigenschappen.
Reputatie 7
In Duitsland worden sinds 1 januari 2018 alleen winterbanden en all seasons banden met een sneeuwvlok symbool toegestaan. Wij rijden altijd met winterbanden, nou ja, in de winter natuurlijk. All season banden vind ik niks, ik ken een paar mensen die all season banden hebben maar die hebben al eens goed vastgezeten in de sneeuw. Je hebt als de sneeuw in ijs is veranderd nog wel sneeuwkettingen nodig, al heb je nog zulke goede winterbanden..
Reputatie 7
Badge +6
Als we de ANWB mogen geloven , zijn inderdaad de nieuwste all-seasons banden wel beter en mogelijk heeft men ze daarom toegestaan . Is aantrekkelijk voor mensen die weinig kilometers maken en/of weinig in winterse omstandigheden . Maar het is en blijft zeker een compromis en dus niet ideaal . Het wachten is nog steeds op een band die onder alle omstandigheden prima presteert . Mogelijk lukt dat vroeg of laat een keer.
Reputatie 7
Met all seasons banden heb je in de zomer minder grip, je hebt daardoor een langere remweg dan op gewone zomerbanden. Hoe warmer het wordt, hoe slechter all seasons banden presteren, ze verhogen ook het brandstofgebruik. Ik weet niet hoe het zit met geluid, op winterbanden heb je in ieder geval meer herrie in de auto, misschien geldt dat ook voor all seasons banden.
Het enige voordeel is de veelzijdigheid maar als je meer dan ca 6000 kilometer per jaar rijdt kun je beter winter- en zomerbanden aanschaffen.
Reputatie 7
Badge +6
Dat is inderdaad het probleem . Ze presteren in de zomer slechter dan echte zomerbanden en in de winter slechter dan echte winterbanden . Mensen die veel tot heel veel kilometers maken moeten dit niet willen en dus aparte zomer- en winterbanden blijven gebruiken als ze slim zijn.
Reputatie 7
Bij veel mensen is de opslag een probleem, wij hebben bijv. geen plaats in de berging, ga daarom naar een zaak waar ze a) je banden vervangen, scheelt ook werk, en b) waar ze een opslagrumte hebben, dat kost een paar tientjes per jaar. .

Reageer