Beantwoord

Annulering van concert bij belofte dat deze wel door zal gaan

  • 20 October 2021
  • 1 reactie
  • 44 Bekeken

Ik zou naar een concert gaan over een maand en krijg net het bericht dat het niet door gaat vanwegen corona. Dit is natuurlijk erg apart omdat de rest van alle concerten in Nederland wel gewoon door gaan nu en er niet net nieuwe maatregelen zijn. Een paar dagen geleden werd er nog druk gepromoot. Het is dan ook voornamelijk door de slechte kaartverkoop verwacht ik.

Maar mijn vraag gaat over dat ze een paar weken geleden een bericht eruit hebben gedaan met de tekst dat je niet langer moet wachten met het kopen van kaartjes want het gaat sowieso, hoe dan ook, door. Door deze boodschap hebben veel mensen (inclusief ik) een hotel geboekt enzo die we nu niet meer terug krijgen. Mogen ze het gewoon nog afzeggen (en de andere kosten niet vergoeden) als ze duidelijk hebben gezegd dat het onder deze omstandigheden door gaat? 

 

icon

Beste antwoord door Gebruiker1234567890 20 October 2021, 07:45

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 5
Badge +4

De CB schrijft over de rechten bij een afgelasting van een concert:

https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/andere-onderwerpen/concert-afgelast

Of zie de quote onder. En daarbij staat dat andere al gemaakte kosten niet vergoed worden.
Voor meer een juridisch technisch verhaal wellicht de CB zelf nog even bellen, als u meer wilt weten dan er in de link staat. De vraag is of het effectieve antwoord dan überhaupt anders zou zijn, zeer waarschijnlijk niet.

Dus het is dan handiger om vooraf geen treinkaartjes e.d. te kopen  en ook alleen een hotel te boeken waarbij er een opzegging zonder of met een vooraf afgesproken kosten aspect mogelijk is. Veel mensen lopen wel eens tegen het feit aan dat een zgn niet-refundalbe hotelkamer nu eenmaal vaak goedkoper is dan een hotelkamer waar je wel het geld terugkrijgt bij een opzegging tot vaak 24 uur voor dat de boeking in werking zou treden. 

Vrij vertaald: U heeft het risico voor uw eigen rekening genomen door het zo te doen en daarmee bent u nu helaas uw geld voor de geboekte hotel kamer kwijt.

Of: U gaat toch nog naar het hotel, maakt het beste van de omstandigheden die er zijn, maar wel zonder concert, maar geniet wel van een ander soort uitje, iets dat de financiele  pijn niet geheel doet verdwijnen,  maar wel een emotionele "compensatie” geeft… tja dat was achteraf toch ook zonder concert veel leuker dan gedacht. 

Als een concert of festival wordt afgelast, dan heb je recht op teruggave van het volledige bedrag dat je betaald hebt voor de kaart(en), inclusief eventuele reserverings- en/of servicekosten. Ook als de organisator zich beroept op overmacht. Andere al gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor een treinkaartje, krijg je niet van de evenementorganisator terug.

Soms biedt de organisator van het concert een alternatief, zoals een andere datum waarop je kunt gaan.
Let op: hier hoef je niét mee akkoord te gaan, de keuze is aan jou.

Je kunt daarnaast overwegen je verlies te nemen en je ticketkosten als 'donatie' te zien aan bijvoorbeeld de concertzaal of het muzikaal gezelschap. Zeker als het om een relatief kleinschalige organisatie gaat, die ook gedupeerd raakt door de annulering.

Reageer