Consumentenbond.nl

Besparen op je vliegtickets doe je zo


Reputatie 2
Badge +3
Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig, ben je natuurlijk het liefste zo min mogelijk kwijt. Gelukkig zijn er verschillende tips om te besparen op je ticket. Wij zetten 8 van deze tips voor je op een rijtje. Weet jij bijvoorbeeld wat een 'open jaw' is?

Ook delen we hier een checklist zodat je een goede boekingssite snel weet te herkennen.

Heb jij ook nog goede tips voor een goedkope vakantie? Laat het weten!

6 reacties

Gaaf artikel Kees. Er is steeds meer aandacht voor vliegen en duurzaamheid: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2216551-duurzaam-vliegen-een-illusie.html .

Zelf kwam ik deze website tegen, FlyGRN, https://flygrn.com/nl . Dit is ook een ticket prijsvergelijkingssite, maar zij compenseren gratis een deel van jouw CO2-uitstoot van je vlucht met hun marge. Ik denk dat het beter is om niet te vliegen. Maar als je dan toch vliegt is dit interessant.
Reputatie 2
Badge +3
Dank je Klaas. Ja dat klopt. overigens zijn er wel meer organisaties die aangeven gratis je CO2 uitstoot te compenseren.
Reputatie 7
Als niemand meer met vakantie gaat hebben we helemaal geen problemen meer met de CO2 uitstoot die daarmee samenhangt. Maak een voetreis naar Rome, Santiago de Compostela of ga fietsen in de Achterhoek.
Reputatie 7
Badge +5
Vliegen is al véél te goedkoop!
Het is bizar en bijzonder kwalijk dat overal belasting over betaald moet worden, maar niet over vliegen! De zwaar vervuilende kerosine wordt om schimmige reden vrij gehouden. Net als dat roken en drank veel duurder gemaakt moet worden om het te beperken moet ook vliegen veel duurder gemaakt worden om de gigantische uitstoot van ieder vliegtuig in te perken. Ik gun iedereen een mooie vakantie maar voor minder geld met een vliegtuig een weekendje naar Barcelona dan met de trein van Utrecht naar Groningen klopt natuurlijk van geen kanten.🤔😀
Reputatie 7
Ekokok schreef:

De zwaar vervuilende kerosine wordt om schimmige reden vrij gehouden. Net als dat roken en drank veel duurder gemaakt moet worden om het te beperken moet ook vliegen veel duurder gemaakt worden om de gigantische uitstoot van ieder vliegtuig in te perken. Ik gun iedereen een mooie vakantie maar voor minder geld met een vliegtuig een weekendje naar Barcelona dan met de trein van Utrecht naar Groningen klopt natuurlijk van geen kanten.🤔😀Wat is daar schimmig aan? Het invoeren van belasting op kerosine, waar ik het overigens van harte mee eens ben, moet internationaal en dan willen een heleboel landen niet mee doen.
Reputatie 7
Als Nederland een extra belasting invoert vlieg je vanuit Belgie of Duitsland, dat is soms ook voordeliger en ook niet al te ver. Bovendien betaal je voor zover ik weet ook minder parkeergeld, bij Schiphol betaal je een vermogen maar als iemand veel bagage heeft, een paar kleine kinderen en niemand die het stel en het spul kan wegbrengen wordt het met de trein erg lastig, zeker als men ook nog eens met een tram, bus of metro naar het station moet.
Je bent, Ekokok zegt ook zoiets, voordeliger uit met een retourticket Milaan bij een prijsvechter dan met een retourtje Maastricht.

Reageer