Consumentenbond.nl

Dubbele campingkosten bij verhuur eigen chalet

  • 1 april 2021
  • 7 reacties
  • 78 Bekeken

Goedemiddag!

Graag aandacht voor het volgende:

Tijdens de verhuur van onze chalet lopen wij steeds vaker tegen de vraag aan: waarom berekent de camping, campingkosten. Als de camping zelf iets verhuurd moeten de gasten alleen toeristenbelasting betalen van 1,40 pppn. Maar als wij onze chalet verhuren vragen ze 3,75 p.p.p.n. Nu betalen wij gewoon onze jaarplaatskosten en toeristenbelasting aan camping en de gemeente. Dus in principe hebben wij de campingkosten ook al betaald. De verhuur gaat volgens recron voorwaarden.

 

Mag de camping gewoon 2 keer vangen voor dezelfde chalet/caravan?

Verneem graag jullie advies.


7 reacties

Reputatie 7
Badge +4

er is vast een vve en daar staat in de statuten precies uitgelegd wat de kosten zijn en waarom. En anders moet u die vraag stellen op de ALR.

Bedankt voor uw reactie.

Het gaat echter om een Camping met Recron voorwaarden.

Wij betalen al 1800 stageld/campingkosten, en daarnaast betalen huurders nog eens campingkosten van 3,75 pppn voor dezelfde chalet.

Reputatie 7
Badge +6

Als het niet in de Algemene Voorwaarden staat mag het niet, anders wel. De Algemene Voorwaarden moeten ze u luid en duidelijk ter beschikking hebben gesteld voordat u het chalet begon te huren. Niet achteraf. Wijzigingen zijn toegestaan mits ze u daar luid en duidelijk van op de hoogte hebben gesteld. Beste is die eerst te raadplegen. 

Reputatie 7
Badge +4

volgens mij gaat recron over de huurder, niet over de verhuurder. die heeft zich te houden aan de overeenkomst die hij heeft met de camping eigenaar. hier je heb je toch ook een overeenkomst mee getekend?!

Reputatie 7
Badge +7

Het is moeilijk te bepalen  of de camping deze rechten heeft als we niet weten over welke camping het gaat. Niettemin als het een Recron camping is zijn er voorwaarden. In de RECRON-Voorwaarden lees je alles over de rechten en plichten tussen ondernemer en gasten. Deze duidelijke afspraken/spelregels zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de ANWB. Met de RECRON-Voorwaarden weet je precies waar je aan toe bent. Kortom u kunt het ook de bond vragen of sla de voorwaarden erop na. https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/voorwaarden-en-overeenkomsten

Reputatie 7
Badge +4

leo, in dit geval is de topicstarter de ondernemer die een overeenkomst heeft met de camping. en daar staan precies de afspraken en kosten in over verhuur. want daar gaat om, en niet over huur waar recron volgens mij over gaat. 

Reputatie 7
Badge +7

Die optie zou ook mogelijk zijn, maar dan moeten wij, c.q. moet je de overeenkomst kennen, anders kan ik er niets zinnigs over zeggen.

Reageer