Consumentenbond.nl
Vraag

forenzenbelasting voor een boot

  • 20 januari 2019
  • 7 reacties
  • 278 Bekeken

Omdat wij een boot in een andere gemeente hebben liggen, moeten we forenzenbelasting betalen. De boot ligt in een donkere botenloods bij een vereniging en in de statuten staat dat je er niet in mag overnachten. Toch moeten wij van de gemeente forenzenbelasting betalen. De gemeente zegt dat dit voor iedere gast geldt dus ook voor ons. Het verschil is dat wij de ligplaats gebruiken voor opslag en niet voor recreatie. Wat kunnen we doen zonder rechtzaak en advocaatkosten??

7 reacties

Ligt de boot in het water of staat de boot op de wal?
De boot ligt het hele jaar in het water in een donkere (zonder ramen) loods.
U heeft ook vast het eea gegoogled en het criterium lijkt dat u er negentig dagen nachtverblijf kunt houden, let wel, "kunnen houden". Als u daar aantoonbaar niet kunt overnachten heeft u lijkt mij duidelijke gronden om bezwaar aan te tekenen. Mocht daar een formele afwijzing op komen kunt u zich altijd nog beraden op vervolgstappen.
Reputatie 7
Als kan worden aangetoond dat de boot absoluut ongeschikt is voor bewoning zou er geen forenzenbelasting hoeven te worden betaald. Zoals Deen ook al zegt.
Badge +6
Hi @H. vd Vliet, weet je inmiddels al iets meer en heb je al verdere actie ondernomen?
Zodra wij weer in Nederland zijn, zullen we schriftelijk bezwaar maken bij de gemeente, omdat in de statuten staat dat je niet mag overnachten in de schiploodsen. Moet dit aangetekend ????
Reputatie 7
Badge +5
@H. vd Vliet Als je zeker wilt weten dat het aangekomen is zou ik het aangetekend doen.
Soms wil er wel eens iets, per ongeluk, verloren gaan.

Reageer