Consumentenbond.nl
straatvraag

Hoe zoek en boek je je vakantie?

  • 26 juni 2019
  • 6 reacties
  • 2409 Bekeken

Badge +8
  • Moderator
  • 1354 reacties
Het is zomer en de vakantieperiode is begonnen! Veel mensen hebben hun vakantie al helemaal gepland. Er zijn natuurlijk verschillende manieren en veel soorten websites en organisaties waar je dit kunt doen.

🌎 We vroegen dit ook op straat. Lees de antwoorden hier.

Hoe boek jij je vakantie? En heb je nog handige tips? Deel ze hier!


6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Ooit gingen we naar een reisbureau om gidsen te halen . Daaruit werden een aantal bestemmingen geselecteerd en vervolgens gingen we terug om te kijken of iets van onze keuze beschikbaar was en dat werd geboekt. We hebben gemerkt dat hoteleigenaren het heel fijn vinden als gasten rechtstreeks bij hun boeken . Dat is goedkoper voor hun en als dank krijgen we vaak privileges die andere gasten niet krijgen . Vooral aan busreizen hebben ze een hekel . Daarom zoeken wij al jaren via Google zelf een hotel in de omgeving waar we heen willen en boeken die ook zelf zonder tussenkomst van een andere partij . Ook als we doorverwezen worden naar een boekingssite , trachten we dat te omzeilen .
Reputatie 7
Badge +6
Met de kinderen gingen we met de caravan altijd op de bonnefooi op vakantie. We toerden door Europa en boekten nooit vooruit. Waar het leuk was bleven we wat langer. Op de campings was meestal wel plek en anders de volgende dag wel.

De leukste plek waren campings aan zee in Spanje (b.v. Torroella de Montgris) de eerste 50 km over de Franse grens vanaf Perpignan. Daar zijn de stranden nog met zand, verder naar het zuiden wordt het split en grind, zo bij Tossa, Platja d'Aro, Malgrat, Blanes. Die campings hebben wel 2000 staanplaatsen met alleen Nederlanders in de zomer, gratis groot zwembad voor de kids en veel activiteiten. Dat was keileuk voor de kinderen.

Vliegvakanties boeken we zo'n all in met verblijf in een appartement. Ik Kreta hadden we een keer dat je de mensen in het vliegtuig ook tegenkwam bij het zwembad en 's avonds aan de bar. Dat was heel gezellig. Meestal is dat niet zo want ze willen dat je de straat op gaat om de lokale middenstand te bedienen met je centjes. Dan lopen de mensen in hun uppie maar de boel af te struinen tussen de Britten en Duitsers.

Een keer naar New York gingen we vrijdag de prijs kijken bij het reisbureau, zaterdag en zondag nadenken en maandag boeken. Toen was het opeens €50 per persoon duurder. Toen hebben we maar toedeloe gedaan en thuis op internet zelf bij British Airways geboekt zonder die €50 p.p. en dat is prima gegaan. In New York hadden we via internet een hostel voor iets van $15 p.p. per nacht. En dan een weekkaart voor de metro en bus om overal te reizen. Dat was echt heerlijk om de stad overal te bekijken.

Er is een bus van New York naar Washington, overdag de hoofdprijs, ergens vanaf 48th West, maar op de website kon je ook boeken in de daluren. Voor $6 p.p. retour met de bus, dat was prachtig. Je komt dan 's ochtends om 4 uur aan, en Washington heeft geen centrum dus je wandelt je suf.
Reputatie 7
We hebben één keer gebruik gemaakt van een reisbureau, dat viel nogal tegen. Verder hebben we altijd zelf iets gezocht en geboekt of we gingen op de bonnefooi. Ook de keren dat we met de boot vanuit Italië naar Turkije gingen hebben we dat zelf geregeld. Nu kunnen we door familieomstandigheden niet ver weg maar we kunnen ook dichtbij een paar dagen op het water zitten, een uurtje varen en je bent "buiten".
Hoteleleigenaren vinden het doorgaans wel fijn als je zelf boekt. Wij doen dat bij voorkeur telefonisch omdat dat toch iets persoonlijker is, je kunt dan meteen wat gerichte vragen stellen, niet alles staat op de website.
Reputatie 7
Badge +6
Wij boeken liever per mail of via de boekingssite van het hotel . Dan hebben we ook zwart op wit wat we geboekt hebben. Daardoor zagen we een tijd geleden ook een door onszelf gemaakte fout en konden dat tijdig herstellen. Mochten we nog vragen of wensen hebben , dan kunnen we altijd nog bellen. Op het water heb ik ook vele uren doorgebracht @MrsJones . Helaas kan het mijn vrouw niet bekoren.
Voor grote bedrijven met veel buitenlands bezoek geldt, dat goede hotels daar op de stoep staan om arrangementen aan te bieden; voor de beste kamers en met korting. In vakantieperiodes speelt dat iets minder, maar als je zo'n hotel wilt verdient het in elk geval aanbeveling om een kamer zelf te boeken en evt. wensen kenbaar te maken. Bij boekingssites kun je ervan uitgaan, dat het om kamers gaat die al niet in beslag zijn genomen door zulke arrangementen of door vaste gasten die precies weten in welke kamer ze willen verblijven.
Reputatie 6
Badge +4
zo'n online reisbureau gebruikt je persoonsgegevens om je 'aanbiedingen' op maat te geven. Hoe vaker je komt, hoe hoger de prijs. mij niet gezien, lijkt mij een inbreuk op de privacy.

Reageer