Consumentenbond.nl

Oproep: extra kosten fietsprijzen


Reputatie 3
Badge +4
Koop je een fiets of e-bike dan kun je verrast worden door bijkomende kosten, zoals voor het rijklaar maken of afleveren. Hetzelfde geldt bij de aankoop van een scooter of caravan.

Heb jij hier ervaring mee? Meld het hier! De Consumentenbond kan hierop actie ondernemen.

7 reacties

Badge +1
Ik heb sinds ongeveer 7 jaar een e-bike. Ik heb wat van de prijs af kunnen praten, werd vriendelijk geholpen en heb geen bijkomende kosten hoeven betalen.
Badge
Enige negatieve bijkomstigheid bij mijn aanschaf was dat ze mijn z.g.a.n. Sparta Ion XGT(destijds topmodel) niet wilden inruilen.
Ik kreeg letterlijk te horen dat ik deze maar beter op Marktplaats kon zetten want ik kreeg 200 euro korting standaard op de nieuwprijs bij de handelaar. Heel raar want ik zag mijn oude Sparta ook bij de zelfde winkel 2e hands staan met een prijskaartje van 960 euro!?!?
"ja maar wij moeten deze fiets eerst nakijken en eventueel voorzien van nieuwe accu" was de verdediging. Bovendien is hij al 4 jaar oud"
Ik zei dat ik er nauwelijks mee had gereden en dat er een nieuwe motor in zat.
Nee, daar kijkt de handel niet naar, 4 jaar is 4 jaar ook al heeft hij 4 jaar in de verpakking op zonder gestaan met 0-kilometer dan nog zal de prijs niet hoger liggen dan een paar honderd euro.
Gelukkig heb ik er een oude vriend voor 500 euro zeer gelukkig mee gemaakt want hij kon er maar geen vinden met die uitzonderlijk grote framemaat en heel toevallig was die van mij te koop.
Opgelost.
3 jaar geleden 2 stuks e-bike"s gekocht. Kreeg een goede prijs voor mijn oude fiets terug.Moest voor de nieuw fietsen de catalogus prijs betalen en geen bijkomende kosten en kreeg een kinderzitje
en een fietstas cadeau.
Dus zo kan het ook.
Heb on mei 2017 2 stella e-bikes gecht, geen afleveringskosten, gratis bezorgd en voor service en onderhoud hoef ik maar te bellen en wordt dit bij mij thuis uitgevoerd, ben zeer tevreden en heb er veel plezier van.
Reputatie 3
Badge +4
Bedankt voor alle overwegend positieve reacties tot zover!
Ik heb in maart 2017 een e-bike gekocht en moest 12,50 verwijderingsbijdrage erbij betalen en de fietsenwinkel had er voor 9,50 een snelbinder (? beetje vreemd dat die er niet standaard op zat) op gezet. Vond het allemaal wel wat krenterig als je een fiets van 3700 euro koopt.
Wel kreeg ik net voordat ik de winkel verliet er nog een insteekslot bij.
Reputatie 3
Badge +4
Beste L Visser, dank voor het delen! Was die 'verwijderingsbijdrage' optioneel? zo nee dan zou dat bedrag mijns inziens in de prijs opgenomen kunnen worden. En inderdaad, voor dat bedrag mogen de snelbinders er best al op zitten 🙂

Reageer