Consumentenbond.nl
Blog

Reistips, nieuws en inspiratie van Kees

Reistips, nieuws en inspiratie van Kees
Reputatie 2
Badge +3
Hoi, mijn naam is Kees Verplanke. Als reisexpert doe ik onderzoek naar alles wat met reizen en vakantie te maken heeft voor de Consumentenbond. De afgelopen jaren besteedde ik vooral aan het vinden van de leukste reisbestemmingen (dat helaas niet meer) maar nu houd ik me vooral bezig met tips voor voordelige vakanties en het behalen van je recht wanneer het eens een keertje misgaat.

Al deze informatie deel ik uiteraard graag met jou! Dus ga je op reis, wil je iets weten, of deel je graag je tips met mij? Hou dan dit topic in de gaten, of stel je vraag.

Tot snel?

(Reis)Kees

PS Op de hoogte blijven van alle updates? Klik dan hieronder op ‘Topic volgen’. Je krijgt dan een notificatie wanneer ik iets nieuws heb gedeeld.

12 reacties

Reputatie 2
Badge +3
Kvarnerbaai: oude en nieuwe geheime tip

De kust van de Kvarnerbaai in Kroatië trekt in het spoor van de Weense elite al anderhalve eeuw bezoekers Nu ga je voor de intieme kiezelstrandjes, de weelderige plantengroei, de historische stadjes en oude dorpen en gemakkelijk bereikbare eilanden. De nieuwe tip is Rijeka dat zich opmaakt voor de rol van culturele hoofdstad Europa 2020, authentiek met een rafelrandje. Meer weten over de Kvarnerbaai? Lees hier gratis het volledige artikel.
Reputatie 6
Je profielfoto is in ieder geval duidelijk. 😉

Ik kanwel tios geven maar ik denk niet dat die heel bijzonder zijn, misschien voor beginnende kampeerders (met tent' niet met caravan), beginnende stuurlui of beginnende wintersporters.
Reputatie 2
Badge +3
Die zijn er natuurlijk altijd Mevrouw Jones en ze zullen er blij mee zijn
Dat (helaas niet meer) klinkt wel heel verdrietig Kees. Waren de reis bestemmingen op?
Peter Voeten
Reputatie 2
Badge +3
Voor mij helaas wel Peter.
Jammer voor je Kees, volgens mij was je graag op pad.
Groeten ,
Peter
Reputatie 6
Geen tip, wel een anekdote. Met het behalen van recht tijdens de vakantie heb ik maar één keer te maken gehad maar dat hebben we ter plekke opgelost. Dat was in Turkije waar de politie dacht dat wij een rare invoegmanoeuvre hadden gemaakt, het was een rode auto, die hadden we destijds, maar daarvan zijn er meer. Ze pikken daar meteen je paspoort in dus je kunt geen kant meer uit, bovendien zitten ze altijd met vier man, tot de tanden bewapend, in de auto. Gelukkig kan ik me een heel klein beetje redden in het Turks, het stelt niet veel voor maar dat kleine beetje levert toch een hoop voordelen op, ze wilden een torenhoge boete opleggen (het was lunchtijd, bloedheet en er was een restaurant een de overkant), met wat woorden en gebaren uitgelegd dat er méér dan één rode auto in Turkije rijdt, gedreigd met een advocaat, dochter wat tranen eruit laten persen (ik maar zeggen: ga nou janken, schiet op) ze stond er nogal stoïcijns bij dus ik moest het zelf ook proberen, het lukte ons allebei met enige moeite, man stond met een andere agent te bakkeleien en tegelijkertijd de situatie uiit te tekenen. Ze kregen er klaarblijkelijk genoeg van, we hebben geen Lira betaald. De vrienden bij wie we logeerden waren stomverbaasd dat we dat voor elkaar hadden gekregen. Ze hebben daar meer ontzag voor het gezag dan in Nederland en ze overdonderen je gewoon, daar zijn we ongevoelig voor, in ieder geval mijn echtgenoot en ik.
Reputatie 2
Badge +3
Mooi verhaal met een goede afloop. En bruikbaar voor confrontaties met het gezag in Turkije
Reputatie 6
Het is ook altijd handig een woordenboekje, niet zo eentje met die standaard zinnen, op zak te hebben. Een cursus Turks kan geen kwaad maar daar moet je wel zin in hebben. Wij hebben dat gedaan omdat we er vrienden hebben die niet allemaal een andere taal spreken en die het ook niet lukt die te leren, het taalonderwijs daar verschilt erg met dat van hier.
Reputatie 7
Badge +5
Ik ervaar discriminatie van de Duitse politie jegens Nederlandse toeristen . Twee keer binnen een week meegemaakt dat ik als enige Nederlander in een file , die 5 km / uur te snel reed , eruit gepikt werd . Alle Duitsers voor en achter mij reden precies dezelfde snelheid , want de onderlinge afstand bleef precies gelijk . Geen enkele Duitser werd op de bon geslingerd . Alleen die ene Hollander , waaruit bleek dat ze op kenteken selecteerden. Ik kan bijna niet geloven dat dit toeval is. Zijn er meer mensen die dit ervaren hebben en komt dat ook in andere landen voor ? Overigens ben ik wel bekend met de praktijk dat men in veel landen toeristen tracht op te lichten door wisseltrucs en hogere prijzen te vragen dan ze aan landgenoten vragen. Vooral in Italie staaltjes van meegemaakt. Mijn tip is dus om in het buitenland extra op te letten om geen bon op te lopen en bestolen te worden.
Reputatie 7
Badge +5
Wij zijn ook meermalen in Oostenrijk en Spanje geweest . Daar nooit slechte ervaringen gehad.
Reputatie 6
@E,T, Wiersum, van Duitsland heb ik dat wel vaker gehoord maar zelf niet meegemaakt, in Joegoslavië en Bulgarije doen ze dat ook maar daar pikken ze de Duitsers eruit, karma noemt men dat.

Reageer