Consumentenbond.nl

Tip voor goedkoop tanken in Frankrijk

  • 25 juni 2018
  • 5 reacties
  • 1251 Bekeken

Reputatie 7
  • Super betrokken deelnemer
  • 3380 reacties
Misschien is er al lang een topic over maar ik heb niets kunnen vinden, zo ja dan mag het worden verwijderd.

De meeste mensen weten vermoedelijk wel dat de benzine in Frankrijk ook niet bepaald goedkoop is, zeker niet langs de autoroute. Het loont dan ook zeker de moeite om te tanken bij de pomp van een supermarkt. Let op de borden "centre commercial", je moet wel even de weg af maar het scheelt, zeker als het zelfbediening met Visa of een bankkaart is, soms 20 tot 25 cent per liter. Iedere grote supermarkt heeft tankstations, niet alleen in de buurt van de autoroute maar ook op andere doorgaande wegen, het staat altijd aangegeven.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +7
Goede tip zeg, zeker met de vakantie voor de deur. Ik denk niet dat er al eerder een topic is geopend over dit onderwerp. Wel eentje over het aantal flitspalen in Frankrijk.
Reputatie 7
Ik zal ze even op een rijtje proberen te zetten voor zover ik de namen uit mijn hoofd ken.

Auchan, Leclerc, Carrefour, Casino (géant), Monoprix, Leader Price (denk het niet, dat is een dozen supermarkt), Intermarché, Mammouth als die nog bestaat. Van Super U, Auchan, Intermarché (ook wel Mosquetaires) en Carrefour weet ik het zeker. Soms hebben ze zelfs een tankstation in een klein dorp.
Reputatie 4
Badge +6
Algemeen vraagje:
Klopt het dat men via dit forum allerlei topics qua onderwerpen kan aangeven, terwijl men deze in de algemene pagina van de consumentenbond kan raadplegen?
Uiteraard geen kritiek. In tegendeel.
Leuk dat @Mevrouw Jones zich inzet t.a.v. het forum.
Reputatie 7
Geen idee GdR, dit kwam in me opborrelen natat ik in mijn tas een bon vond van een supermarkt in Frankrijk, het leek me wel nuttig voor mensen die hier geen erg in hebben, er rijden nogal wat Nederlanders door Frankrijk, ook mensen die naar Spanje of Marokko gaat en mensen die naar Italië gaan via Menton.
Reputatie 5
Badge +7
@GdR Ja hoor, dat kan gewoon. Of de Consumentenbond nu wel of niet online informatie over een onderwerp heeft, staat het mensen vrij om over elk onderwerp een topic te openen. Mochten we nuttige info over het onderwerp hebben, kunnen we er vanuit het topic naar verwijzen. En de tips van ervaringsdeskundigen onder de community leden verrijken onze online artikelen alleen maar 🙂. Goede wederzijdse wisselwerking dus!
@Mevrouw Jones dank voor de tip voor de vakantiegangers!

Reageer