Consumentenbond.nl

AH soep opeens met veel suiker en kippenvet

  • 16 september 2016
  • 1 reactie
  • 133 Bekeken

Ik heb enkele weken geleden AH kerrie-kopsoep gekocht in een nieuw verpakking. Tot mijn verbijstering in een nieuwe samenstelling. De soep is nu mierzoet geworden en er zit kippenvet in. De oude samenstelling was (http://www.ah.nl/producten/product/ah540806/ah-kopsoep-kerrie. Suiker is nu 2e ingrediënt, eerst als 7e. Glucosestroop stond op ongeveer dezelfde plaats en er is ook appelsapconcentraat toegevoegd. Groenten waren eerst als eerste ingrediënt genoemd en staan nu achterin het rijtje.

Nu had ik begrepen dat AH minder suiker zou gaan toevoegen aan haar producten, hier gaat het helemaal de andere kant op (2,5x zoveel, terwijl ook meer zout toegevoegd wordt) . Waarom?Verder was voor mij als vegetariër de kerriesoep een goede keuze, nu niet meer. Waarom voegt u nu kippenvet toe?

Het antwoord na 4 weken was:

http://www.rspo.org/certification) wordt gebruikt. Door deze aanpassingen is het voor dit product noodzakelijk geweest om op dit moment het suikergehalte iets te verhogen en een paarprocent kippenvet toe te voegen om een goede smaak te behouden. Aangezien wij voortdurend bezig zijn met het verbeteren van onze recepturen op smaak, gezondheid en duurzaamheid zullen we zeker vervolgstappen ondernemen, ook om het suikergehalte in de soep weer te verlagen.

Ik blijf geschokt. Wat vinden jullie hiervan?

1 reactie

Wat als verbetering wordt gebracht is doorgaans een bezuiniging op ingrediënten.

Reageer