Consumentenbond.nl

Algen en zeewier, eet jij het weleens?


Reputatie 3
Badge +2
We eten steeds vaker zeewier. Vooral bij de sushi, denk bijvoorbeeld aan de norivellen waar sushi mee gemaakt wordt, of zeewiersalade als bijgerecht. Maar ook in de supermarkt kom je zeewier en algen steeds vaker tegen: algenburgers, maiswafels met algen, zeewierpasta, zeewier tapenade, en zelfs – ja echt waar!- chocolade met zeewier. Maar wist je ook dat er veel gezonde stoffen in zeewier en algen zitten? Lees er meer over op de pagina Hoe gezond zijn zeewier en algen?

Eet jij wel eens algen of zeewier? Zo ja, wat is jouw favoriete product of recept?


1 reactie

Reeds sinds ongeveer 1975 eet ik regelmatig zeewier.

In die tijd kwam het alternatieve/vegetarische/biologische eten op.

Destijds aan velen voorbij gegaan, waardoor we nu met de gebakken peren zitten.

Van geitenwollen sokken wilde men ook toen al niets weten.

Reageer