Consumentenbond.nl
Beantwoord

Alternatief voor Dolce Gusto cupsToon eerste bericht

45 reacties

Heeft iemand ook ervaring met capsules van Celesto d'Oro. Zijn stuk goedkoper, maar na mijn (slechte) ervaring met CafÉ Royal twijfel ik. Celeste d'Oro Lungo capsules compatibel voor Dolce Gusto
Past niet in dit topic maar ik heb het volgende probleem: sinds een aantal weken komt de vloeistof ook langs de bovenkant van de cup en dan langs de cuphouder. Vooral bij de witte (melk) cups. Nog meer mensen met dit probleem? Ontkalken en naaldje doorsteken hebben niet geholpen. Machine wordt daardoor erg vervuild. Dolce Gusto adviseert eventueel machine voor controle op te sturen, maar dat kost op voorhand 15 euro onderzoekskosten en 8,95 verzendkosten
Reputatie 3
Beste Paul, erg vervelend dat je Dolce Gusto apparaat niet meer goed lijkt te werken. Het probleem komt mij niet bekend voor. Misschien wil je op de community een nieuw topic beginnen met jouw reactie? Dan is het ook beter zichtbaar voor iedereen. Wellicht dat anderen soortgelijke problemen hebben gehad met hun machine en jou kunnen adviseren.Past niet in dit topic maar ik heb het volgende probleem: sinds een aantal weken komt de vloeistof ook langs de bovenkant van de cup en dan langs de cuphouder. Vooral bij de witte (melk) cups. Nog meer mensen met dit probleem? Ontkalken en naaldje doorsteken hebben niet geholpen. Machine wordt daardoor erg vervuild. Dolce Gusto adviseert eventueel machine voor controle op te sturen, maar dat kost op voorhand 15 euro onderzoekskosten en 8,95 verzendkosten

Geplaatst door Paul van Nuil op Jan 4, 2017.
De omschrijving van deze klacht is precies waar het in deze discussie over gaat: het folie van de cupjes scheuren door de hoge druk van de machine. Benieuwd welke cupjes je gebruikt.
Het gaat om de originele cups. Ik zie geen scheurtjes in de folie. Bovendien komt het alleen bij de witte melk cups voor
Reputatie 3
Hallo Paul, het gaat dus kennelijk niet om een probleem met alternatieve cups (waar het eerder in dit topic over ging). Welke Dolce Gusto machine gebruik je en hoe lang heb je het apparaat al?

Ik kwam overigens een discussie tegen over soortgelijke problemen. Uiteindelijk lag het lekken vaak aan de diffusor (het rubber met het naaldje erin dat de cup doorprikt). De diffusor was verschoven, of verouderd, waardoor deze niet meer goed aansloot op de cup. Je kunt hier de discussie bekijken: https://www.facebook.com/NESCAFEDolceGustoNL/posts/432014060209730 Hoop dat het je helpt.
Ik gebruik nog maar een maand mijn koffiemachine van dolce gusto. Ik vond twee weken geleden in de jumbo in Nederland ook n alternatief. Ze leer me goedkoper dan de originelen. Wel weinig keuze. Enkel verder niet echt ervaring.
Vandaag dachten we, kom laten we eens een ander merk cups proberen dan de originele.Merk Barzini Capochino en ons apparaat is een Circolo Automatic uit 2015, de melk ging goed, maar de koffie cup scheurde open en alles zat onder de koffie, morgen terug naar de winkel en ik blijf wel bij de originele cups.
Eerste kennismaking met de alternatieve Dolce Gusto cups van Jumbo viel tegen. De Lungo geprobeerd en dat is letterlijk een slap aftreksel. Jammer, komt echt niet in de buurt van de cups van nespresso. Heb ook nog de capuccino gekocht, maar die moet ik nog proberen. Zou voor het assortiment goed zijn als er ook cafe au lait en decaf komen. Dwz, als de smaak dan wel beter is. Zo niet dan koop ik graag het duurdere origineel.
Ook ik had problemen met onjuiste druk in de capsules van de AH, heb ze derhalve niet weer gekocht. Ook mijn vriendin, die een ouder type machine had, heeft dit probleem gehad alleen was bij haar de machine kapot door de AH-cups.

Nu heb ik imitatie cups voor de dolce gusto gehaald bij action van cafe palazzo, en ik kreeg de hendel om de cup vast te klikken niet eens dicht. Gevolg: de hendel om de cup vast te klikken is afgebroken. En dit zonder veel druk uit te oefenen bij het plaatsen van de cafe palazzo cup. Dat wordt afscheid nemen van mijn Dolce Gusto ��.

Toch bizar dat er imitatiecups op de markt gebracht mogen worden die apparaten kapot maken!


Toch bizar dat er imitatiecups op de markt gebracht mogen worden die apparaten kapot maken!

Geplaatst door IngeHKD op Feb 19, 2017.


Ik weet zo net nog niet of dat wel mag. Sterker, ik vermoed dat dit helemaal niet mag. Je zult alleen wel wettig en overtuigend moeten aantonen dat het apparaat overleden is als het directe gevolg van het gebruik van deze cups.
Ben tevreden over de cappuccino pads van Ah. Vind deze zelfs lekkerder dan originele Dolce Gusto cappuccino. Problemen heb ik nog nooit ondervonden, wel merk ik dat t effe duurt voordat t cupje doorgeprikt is. Ook de Chocolate van Ah is lekker. Vandaag echter de cappuccino cups van de Action geprobeerd, 2.79 voor 14 stuks, en voor t eerst slaat de Action voor mij de plank mis. Cupje ontplofte bijna, koffiedrab eruit, en de smaak, bah, bijna chemisch. Zeker niet aan te raden. Vond ze zo vies dat ik de rest heb weggegooid.
Reputatie 3
Badge +3
Ben zelf erg te spreken over Espresso Bar capsules van 88 Caffe.

[commerciËle link verwijderd door beheerder]
Ook ik ben behoorlijk op de koffie gekomen met de cupjes van AH. De doorlooptijd is extreem veel langer dan bij de originele cupjes, het apparaat hoor je enorm zwoegen en ten slotte wordt het cupje vacuüm gezogen, waardoor de hendel muurvast zit. Na enige minuten wachten is de hendel weer op te tillen. Enige keren lag er een plas water onder het apparaat. Vervolgens weer over op de originele cupjes, de problemen deden zich niet meer voor. Deze week de pas geïntroduceerde cupjes van de Jumbo gekocht. Tot op heden geen enkel probleem en de smaak is prima. (Evenals de prijs).
Jumbo ga ik proberen.
Iemand hier al besteld? Geen alternatief, wel XL-verpakking (30 cups, 7 euro) die ik elders nog niet had gezien.
Ik ben van plan een Krups Dolce Gusto infinissima te kopen,maar mijn vraag zijn er al goede alternatieve cupjes voor dit apperaat te koop?
@Jac. Dieleman-Dekker

30 cups voor € 7 , dat is een goeie Tip!!!!!!!!! Dankjewel😀
Reputatie 1
Badge +2

Opgetogen kochten we Poiesz een paar goedkopere dozen Nescafé espresso intenso. Thuis bleek echter dat de standaard cup inhoud niet 8 gram was, maar teruggebracht naar 7 gram. Twee cupjes per doosje minder en dit zonder vermelding. Niet netjes van Poiesz.

ik heb alles doorgelezen over deze topic en ik moet zeggen dat er goede tips bij zaten.

zoals de online voordeel shops die hier vermeld werden. erg handig.

ook de discussie over welke het beste is en welke niet is handig

 

ik heb nu de dolce gusto 3 dagen en ik heb 1 van ah geprobeerd en 1 van lidle

beide de smaak lungo. ik moet zeggen dat ik die van ah lekkerder vind dan die van de lidle.

maar ik ga zekers de volgende keer de orginele bij een voordeelshop bestellen en als ik een xl verpakking neem ben ik er nog niet eens zo duur mee uit ook.

 

Reageer