Consumentenbond.nl

Alternatieve Nespresso cups, welke vind je goed en welke valt tegen?

  • 8 november 2017
  • 65 reacties
  • 111253 Bekeken

Reputatie 2
Drink je ook graag koffie uit een Nespresso-machine, maar vind je de originele Nespresso cups te duur? Dan zijn er heel wat alternatieven te koop, sommige de helft goedkoper dan een Nespresso cupje!
In dit overzicht staan alle bij ons bekende alternatieve cupjes op een rijtje. Aanvullingen en feedback zijn welkom!

Wat is jouw favoriete merk en waarom? Ooit problemen gehad met cups van een bepaald merk, zoals waterige koffie of lekkage aan de machine? Laat je reactie achter.

65 reacties

Badge
Vanaf dat Nespresso op de markt kwam zijn we enthousiaste gebruikers. Ristretto Decaffeinato is een koffie voor mensen die van echte koffie houden maar een ernstige allergische reactie hebben op cafeïne. De Ristretto en Kazaar zijn zowel als “kleintje” als met iets meer water heerlijk. Cups leverden nog nooit problemen op en de bestellingen werden altijd per omgaande bezorgd.
De enkele keer dat ik een Nespresso apparaat kon gebruiken heb ik tot volle tevredenheid de D(ouwe) E(gberts) cups gebruikt. Eigenlijk gebruik ik vaak een gewoon volautomatisch Espressoapparaat met bonen. Maar Nespresso is ook prima, ook met de DE cups.
Reputatie 3
Badge +3
Drink zelf de Perrucci, te koop op bol.com en koffiecupster:
https://www.koffiecupster.nl/nespresso-cups-alternatief/
Ha mooi al deze nespresso cups, maar zijn er alternatieven voor de erg dure Tassimo cups van Bosch.
De in overvloed verkrijgbare nep nespresso cups zie ik niet bij Tassimo, lijkt mij een mooie kans voor de CB om hier naar op zoek te gaan!
Kan iemand mij helpen? Ik heb een Bialetti (cups) koffie apparaat. Het is onmogelijk de cups er voor te vinden. Heb wel ergens gezien dat je een doosje Bialetti cups kan bestellen - 16 cups voor EU 23,76!!!
Weet iemand of ze ergens goedkoper zijn te krijgen?:
Jelena
Reputatie 5
Badge +1
@E.N. Rodina
Via Bol.com. 8 x 16 = 128 stuks voor €59,95.
Al kleine 20 jaar Nespresso drinkers. Was indertijd zo nieuw, dat wij pas thuis ontdekten geen bonenmachine te hebben gekocht, maar met de nespressocups in de weer moesten!!! En die waren ook nog eens enkel via internet te bestellen. Na de eerste kopjes helemaal verknocht en verkocht aan de Nespresso, ondanks de prijs. Service Nespresso perfect, zeker bij problemen met de machine.
We hebben wel eens alternatieven voor de dure cups geprobeerd, maar vinden de originele Nespresso koffie blends nog steeds het lekkerst. Wij drinken vooral de Ristretto decafinato, de Arpeggio en de Fortissimo Lungo.
Tot slot: om problemen te voorkomen, 1 maal / kwartaal machine ontkalken
Jan, bedankt voor je reactie!
Klopt, je kunt deze cups bij Bol.com bestellen. Dat heb ik dus gedaan - bestelde Milan Bialetti cups voor EU 23,76. Ik zou 8 doosjes krijgen voor die prijs.Tot mijn verbazing kreeg ik maar 1 doosje met 16 cups van de leverancier...Bol.com heeft zijn excuses aangeboden en heeft geld terug gestort. En ik mag dat doosje houden - heel netjes van Bol.com!
Vandaar dat ik mijn oproep plaatste in hoop dat iemand misschien iets goedkopere bruikbare cups wist...
Geeft wel veel afval, al die cupjes.
Al die cupjes wel, maar die van Nespresso nou net niet. Ik heb nog nooit een cupje weggegooid. Ze gingen allemaal - op kosten van Nespresso - terug naar de fabriek.
Voor mij een belangrijke reden om Nespresso trouw te blijven.
Mooi dat dat kan, maar ik heb dat nog niet eerder iemand zien doen of over gehoord heb. Jammer dat dat niet bekend is. Toch kun je nog beter afval voorkomen dan verzamelen en dat het dan weer naar de fabriek vervoerd moet worden.
Ikzelf gebruik ze niet thuis, maar krijg wel eens een kopje op het werk.
Nou, ik denk dat dit bij alle Nespressogebruikers bekend is. Nespresso heeft daar speciale (groene!) zakken voor, waarin 200 cups voor recycling (!) teruggestuurd kunnen worden. Vroeger ging dit via de pakjesman, tegenwoordig geef ik die zak af in de winkel als in weer een mooie selectie nieuwe cupjes haal. Er zijn helaas maar weinig bedrijven die op zo'n manier ook de "eindverantwoordelijkheid" voor hun product nemen.
Marie:
Heb allerlei merken geprobeerd! Gebruikte lange tijd de echte nespresso cups, maar vond t erg duur worden. Daarna van alles geprobeerd en lange tijd de cups van het Kruidvat gehad. Veel merken gebruiken plastic cupjes ipv aluminium cupjes. De plastic cupjes worden door mijn app. kapot gedrukt, waardoor ik koffiedrap in mijn kopje kreeg. Helaas is nu ook Kruidvat overgegaan naar plastic cupjes en zit ik weer aan de dure nespresso cupjes vast, overigens wel lekker hoewel Kruidvat daar niet veel voor onderdeed! Ik gebruikte altijd de Lungo versie.
De cups van het huismerk G'woon deden het niet in mijn Nespresso apparaat. Er kwam alleen maar waterige koffie uit. Dus heb ik begin oktober de moeite genomen om dit te melden aan de fabrikant. Na het opsturen van het product had ik gehoopt dat ik hierop respons zou krijgen maar dat is tot op heden niet gebeurd.
Mijn vrouw en ik vinden de cups van Lidl erg lekker. Toegegeven, die van Nespresso zijn nog iets lekkerder, maar de prijs ..... .
Jammer, ik hoorde dat de cups van Lidl lekker zijn, maar deze doen het NIET goed in mijn Nespresso-machine (Magimix M105 Inissia).
De cups geven halve kopjes koffie en er is veel lekwater in het bakje. Hierdoor smaakt de koffie slap.

Een nieuwe Nespresso-machine heeft niet geholpen, dus het is cups-probleem, mogelijk een harde plastic achterkant. Lidl heeft aangegeven dat de cups worden verbeterd, maar is tot op heden nog niets van bekend....
Bij mijn apparaat werken de plastic cupjes ook niet, dus genoodzaakt de dure cups te kopen van Nespresso.
Sinds kort heeft l'Or aluminium cups op de markt, o.a. te koop bij AH en deze werken heel goed en zijn lekker.
De prijs is ongeveer 28 cent per kopje i.p.v. 35 cent bij Nespresso. Regelmatig ook in de aanbieding.
Ik drink al heel lang koffie van Plus Supermarkten. Lekker, goedkoop (1,49 per 10 stuks) én faire trade!
Badge
Ik heb al heel wat verschillende en veel goedkopere cups dan de originele Nespressocups geprobeerd, maar drink uiteindelijk toch liever wat minder vaak een écht heel lekker bakje. De Envivo Lungo is mijn favoriet en in mijn Inissia (de allersimpelste machine) gebruik ik meestal eerst de 'lungo'-knop en daarna (met hetzelfde cupje) nog eens de 'ristretto'. Zonder suiker of melk, nog altijd een pittig bakje! Ook de in de prijs begrepen recycling van de originele aluminiumcupjes vind ik een heel groot voordeel.
Badge
De zuinigheid van Nespresso door het inzamelen van de cups wordt volkomen teniet gedaan door het feit dat ze een rekening van twee bladzijden verzenden in twee verschillende enveloppen! Ongelofelijk. :-((
Dit heeft niets met zuinigheid te maken, de capsules worden gerecycled, zodat ze veel minder afval van aluminium kunnen voorkomen. Wel is het inderdaad papierverspilling twee bladzijden in twee enveloppen. Alhoewel ik 1 envelop krijg. Ik heb nu alle capsules wel geprobeerd, en er helaas ook twee kappotte Nespressomachines door gekregen omdat sommige namaak van plastic waren. De naalden in de machine zijn scherp genoeg voor aluminium maar niet voor plastic.

De capsules van Douwes Egberts, en D'Lor voldoen wel voor de Nespressomachino , maar dan nog vind ik de Nespresso koffie veel lekkerder en intenser. Kazaar is mij voor de favoriet, en daar kunnen geen andere merken tegenop 😉 . smaken verschillen!
Badge
Recyclen is ook een vorm van zuinigheid, namelijk op het milieu.
Reputatie 4
Badge +4
Ik heb zo'n beetje elk alternatief geprobeerd, maar die van Nespresso zelf zijn de lekkerste. Maar ik vind de prijs niet meer kunnen, zeker met de alternatieven die er zijn. Lidl is goed te drinken, maar het lekkerste atlernatief vind ik de cupjes van Plus huismerk. De prijs is nog leuker: 1,50 per 10 cups, voor zover ik weet de goedkoopste die er zijn.
Heb destijds via een aanbieding de volautomatische Nespresso machine gekocht, bevalt prima, is ook op persoonlijke keuze in te stellen. Alleen de (alternatieve) goedkopere cups geven snel storing, dus gebruik nu alleen de originele cups (Envivo Lungo). Gebruik ook de recycle zakken om ze mee te geven na een bestelling. Service van Nespresso is uitstekend, krijg trouwens niet de eerder genoemde envelop(pen). Alles gaat via e-mail.
Ongeveer 2 jaar geleden ben ik naar aanleiding van een 'nespresso koffiecuptest' zelf gaan proberen welke het best bevielen. Ik heb een Krups Nespresso XN2601 en heb de cups van Action, Lidl en Aldi gebruikt. Lidl kwam ook bij mij als beste wat betreft smaak. Deze cups waren vóórgeperforeerd(en apart verpakt) maar bleven bijna altijd hangen in het mondstuk en moesten dus handmatig naar reservoir worden geholpen, ook was er vrij veel lekkage. De Action cups waren een ramp. Deze werden vaak niet doorboord maar kwamen er vervormd weer uit. Heb een vermoeden dat hierdoor mijn machine het na ca 6 maanden liet afweten. De Aldi cups kwamen er wel goed door. Sinds kort zijn er ook aluminium cups(aanbiedingen) van Douwe Egberts en LÓR in verschillend smaken. Die ga ik de komende tijd testen op smaak.

Reageer