Consumentenbond.nl

Alternatieve Nespresso cups, welke vind je goed en welke valt tegen?


Toon eerste bericht

33 reacties

Reputatie 2
Wat leuk om te zien dat al zo veel mensen hebben bijgedragen aan de de discussie. Koffie is ook gewoon erg interessant natuurlijk. ☺

@M.M.J.A.H. Vollebregt Ik ken geen alternatieven voor Tassimo. Het concept heeft hier denk ik ook niet zo'n vlucht genomen als Bosch en DE hadden gehoopt, dus is het ook minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld AH of Jumbo om met een alternatief te komen. Maar wellicht in andere landen??? ... Dat weet ik helaas niet.

Interessant om te lezen dat het milieu aspect (terecht!) voor veel mensen belangrijk is. Ik las dat Douwe Egberts ook een recycling programma heeft voor de eigen cups. Heeft iemand daar al ervaring mee?
Als trouwe en tevreden nespressocups-gebruiker vorige week toch maar eens bezweken voor een aanbieding van een goedkopere koffiecup: Caffé Magnani (espresso intenso). Het bleken plastic cups die op zich geen problemen opleveren maar voor een liefhebber van een echte sterke koffie geen recht deden aan de verwachting “espresso intenso.
De cups van Peeze.nl vind ik lekker. Ze zijn er vanaf 34 eurocent en kunnen na gebruik zo bij het groenafval.
De Moreno cups van de Aldi vinden wij een goed en goedkoop alternatief. Zowel espresso als lungo. Ook die van de Lidl zijn lekker, maar die winkel zit niet bij ons in de buurt.

Natuurlijk is de Nespresso het lekkerst maar op den duur (voor ons) ontbetaalbaar geworden.
Het zijn plastic cups, maar geen problemen met onze Krups, al blijft wel heel soms een cupje wat hangen.
De verpakking van de cups is gelukkig verbeterd, eerst zaten ze in een aluminium zakje met daar weer een ruime doos omheen. Nu enkel een klein doosje met cups waardoor er meer voorraad in ons keukenkastje kan 😉
De cups van AH hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding
Over smaak valt niet te twisten toch? Er is nog een overzicht met allemaal testresultaten van alternatieve Nespresso cups. Deze vind je hier: *

*Commerciele link verwijderd door beheerder.
Vanaf het begin zijn wij fan van Nespresso, de smaken zijn heerlijk en de service is ook uitstekend. Wat mij enorm aanspreekt bij Nespresso is dat de koffie circulair is. Dus vanaf de plantages tot de gebruikte cups welke worden ingezameld en 100% gerecycled tot nieuwe producten is een verantwoordelijkheid die Nespresso op zich heeft genomen. Daar betaal ik graag aan mee, geef de aarde door.
Hoe zit het met de namaak/goedkope cupjes? Een groot aantal is goedkoper en de koffie zit vaak in plastic cupje, worden deze ook ingezameld? Het zou completer zijn om deze vragen ook mee te nemen in de tests. Dit is namelijk een grote kostenpost die uiteindelijk ook aan de consument wordt verrekend. Met de huidige belasting die de mensheid op de aarde heeft is het goed om hier ook bij stil te staan.
Reputatie 5
Badge +5
Wij wisselen thuis regelmatig van (huis)merk (bellarom, Perla. Belmio), . Lange tijd haalden we cupjes bij Nespresso, maar dat blijft toch best wel een dure grap. Ik ben het wel met @Oost6 eens dat het inzamelen en 100% recyclen een mooi aspect is van Nespresso. @Oost6, jouw suggestie over het meenemen in de test zullen we maandag doorgeven aan @Jonne Hage .

Reageer