Consumentenbond.nl

Alternatieve Nespresso cups, welke vind je goed en welke valt tegen?

  • 8 november 2017
  • 65 reacties
  • 113321 Bekeken


Toon eerste bericht

65 reacties

Reputatie 2
Wat leuk om te zien dat al zo veel mensen hebben bijgedragen aan de de discussie. Koffie is ook gewoon erg interessant natuurlijk. ☺

@M.M.J.A.H. Vollebregt Ik ken geen alternatieven voor Tassimo. Het concept heeft hier denk ik ook niet zo'n vlucht genomen als Bosch en DE hadden gehoopt, dus is het ook minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld AH of Jumbo om met een alternatief te komen. Maar wellicht in andere landen??? ... Dat weet ik helaas niet.

Interessant om te lezen dat het milieu aspect (terecht!) voor veel mensen belangrijk is. Ik las dat Douwe Egberts ook een recycling programma heeft voor de eigen cups. Heeft iemand daar al ervaring mee?
Badge
Als trouwe en tevreden nespressocups-gebruiker vorige week toch maar eens bezweken voor een aanbieding van een goedkopere koffiecup: Caffé Magnani (espresso intenso). Het bleken plastic cups die op zich geen problemen opleveren maar voor een liefhebber van een echte sterke koffie geen recht deden aan de verwachting “espresso intenso.
De cups van Peeze.nl vind ik lekker. Ze zijn er vanaf 34 eurocent en kunnen na gebruik zo bij het groenafval.
De Moreno cups van de Aldi vinden wij een goed en goedkoop alternatief. Zowel espresso als lungo. Ook die van de Lidl zijn lekker, maar die winkel zit niet bij ons in de buurt.

Natuurlijk is de Nespresso het lekkerst maar op den duur (voor ons) ontbetaalbaar geworden.
Het zijn plastic cups, maar geen problemen met onze Krups, al blijft wel heel soms een cupje wat hangen.
De verpakking van de cups is gelukkig verbeterd, eerst zaten ze in een aluminium zakje met daar weer een ruime doos omheen. Nu enkel een klein doosje met cups waardoor er meer voorraad in ons keukenkastje kan 😉
De cups van AH hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding
Over smaak valt niet te twisten toch? Er is nog een overzicht met allemaal testresultaten van alternatieve Nespresso cups. Deze vind je hier: *

*Commerciele link verwijderd door beheerder.
Vanaf het begin zijn wij fan van Nespresso, de smaken zijn heerlijk en de service is ook uitstekend. Wat mij enorm aanspreekt bij Nespresso is dat de koffie circulair is. Dus vanaf de plantages tot de gebruikte cups welke worden ingezameld en 100% gerecycled tot nieuwe producten is een verantwoordelijkheid die Nespresso op zich heeft genomen. Daar betaal ik graag aan mee, geef de aarde door.
Hoe zit het met de namaak/goedkope cupjes? Een groot aantal is goedkoper en de koffie zit vaak in plastic cupje, worden deze ook ingezameld? Het zou completer zijn om deze vragen ook mee te nemen in de tests. Dit is namelijk een grote kostenpost die uiteindelijk ook aan de consument wordt verrekend. Met de huidige belasting die de mensheid op de aarde heeft is het goed om hier ook bij stil te staan.
Reputatie 6
Badge +6
Wij wisselen thuis regelmatig van (huis)merk (bellarom, Perla. Belmio), . Lange tijd haalden we cupjes bij Nespresso, maar dat blijft toch best wel een dure grap. Ik ben het wel met @Oost6 eens dat het inzamelen en 100% recyclen een mooi aspect is van Nespresso. @Oost6, jouw suggestie over het meenemen in de test zullen we maandag doorgeven aan @Jonne Hage .
Reputatie 7
Mijn nicht heeft een Nespresso apparaat, die heeft jaren alleen maar de originele cups gebruikt maar sinds kort ook die van de Lidl, die bevallen goed maar soms lekken ze iets, ze gebruikt geen cups met een smaakje, alleen gewone koffie. DE bevalt haar ook goed, die is iets sterker.
Ik mis de Aldi cups (merk Moreno) in het overzicht. Ik kan me herinneren dat deze een aantal jaren geleden als beste uit de test kwamen, al weet ik niet meer welke test dit was. In tegenstelling tot sommige andere cups worden deze goed geperforeerd en is de smaak goed. Bovendien zijn deze naar mijn weten de goedkoopste op de markt: 2 euro voor 16 stuks.
Ik begrijp dat men de Nespresso cupjes duur vind. Voor mij blijven deze toch echt het lekkerst.
Wat ik me we vaak afvraag is "Waarom vinden mensen 30-40 cent voor een cupje duur?" Voor dat geld heb je echt altijd een goed bakkie.
Als je op een terrasje gaat zitten dan betaal je al gauw 2,50 tot 3,50 voor een kopje koffie/expresso en is de kwaliteit maar afwachten. Daarnaast zijn dat weer 10 cupjes. Daar hoor ik niemand over 🙂
Al jaren lang gebruiker van diverse Nespresso apparaten en geen enkele klacht over de cupjes..........behalve de prijs !! Eerst cupjes van de Lidl geprobeerd maar die lekten, daarna van de Aldi die wel goed werkten en nauwelijks waterverlies opleverden. Nu Lidl de cupjes veranderd heeft met een voor- en achterzijde van aluminium werken ook deze tot volle tevredenheid en staan ze bij mij op nr. 1 o.a. omdat de Lidl veel dichterbij is dan de Aldi 🙂 . En voor de prijs (10 stuks voor € 1,20) hoef je het zeker niet te laten.
Diverse basis koffie en prettige verpakking (kleine doosjes van 10 stuks) En als ik dan toch graag een keer koffie met een smaakje wil hebben is het goedkoper om een flesje koffiesiroop te halen en daarvan een paar druppels toe te voegen (Er zijn merken met meer dan 40 smaken). Apparaat werkt al jaren probleemloos en ontkalken met gewone keukenazijn (minder zuren dan in schoonmaakazijn) werkt goed. Veel koffiegenot gewenst.............
ontkalken met gewone keukenazijn.

Waarom zou je ontkalken met azijn als je ook citroenzuur kunt gebruiken? Dat is reukloos en de geur van azijn blijft in je apparaat hangen en is geen fijne combinatie met koffie.
Na ontkalken keer doorspoelen met water en de geur is weg..............
Ik vind dit zelf ook lastig een goed alternatief te vinden. Ik wil liever wat minder uitgeven aan koffie alleen vind de echt goedkopere cupjes vaak niet de kwaliteit die ik zoek. Zelf heb ik momenteel de cupjes van Lavazza. Deze schelen al iets in prijs en zijn toch van een groot Italiaans koffiemerk! De kwaliteit van de koffie is erg goed. Ik ken Lavazza van alle vakanties in duitsland en italie en Lavazza zet gewoon altijd lekkere koffie. Als je een echte koffieliefhebber bent en niet perse de aller duurste of goedkoopste cupjes zoekt zal ik de Lavazza cupjes voor in de Nespresso apparaten kopen! Ik koop ze via lavazza nederland. Soms zie ik ze ook in de albert heijn 🙂
Ik gebruik al jaren de Nespresso machine. Eerst alleen met de originele cupjes, maar vanwege de hoge prijs toch allerlei alternatieve cupjes geprobeerd. Vaak was de koffie niet naar mijn zin, of de cupjes deden het niet goed. Daardoor toch steeds weer terug naar de originele cupjes.
Tot ik een goed half jaar geleden de cupjes van Caffè Bonini tegen kwam (het goedkoopst bij www.cupsofcoffee.eu), heerlijke koffie voor een prima prijs (25 cent per cupje). En geen problemen met de cupjes gehad.
Veel alternatieve cups werden niet geperforeerd in t nespresso-apparaat. Met als gevolg waterige koffie (geen koffie dus eigenlijk). Las deze opmerking al eerder. Voorprikken helpt, maar is ook weer zo’n gedoe. De cups van cafe royal werken wél goed, en zijn erg lekker.
Reputatie 6
Badge +6
Hoi @A. Rademacher-Schorer,

Van harte welkom op het forum en bedankt voor het delen van jouw ervaring! 💪🏻👍🏻
Reputatie 5
Badge +7
Hoera, we hebben een nieuwe prijspeiling voor de huismerk koffiecupjes voor je! Vergeleken met zo'n twee jaar geleden zijn de alternatieven flink in prijs gedaald. Je koopt nu al een huismerkcupje voor 11 cent. Bekijk het gratis artikel met prijspeiling uit de nieuwste Consumentengids! Welk merk cupje koop jij?
Ik heb de Nespresso en gebruik de cupjes van de lidl sterkte 12...echt lekker..
Wij hebben een "bereisde" nespresso, vanwege de omvang past die prima in een tas. De cupjes zijn makkelijk mee te nemen en geen gedoe met losse koffie. Wij kopen vaak DE en dan vooral met aanbieding. De prijs is dan ongeveer 13 tot 15 cent p/c. Lekkere stevige koffie. De Nespresso cups zijn voor ons te prijzig. We gaan zeker ook die van ALDI en LIDL proberen na de goede ervaringen die ik net las.
Reputatie 1
Badge
Over smaak valt niet te twisten. maar vanaf het moment dat de nespresso cupjes"patent was vervallen ben ik gaan zoeken naar goedkopere alternatieven. En vond toen na vele pogingen de groen cups van Hoogvliet eindelijk gelijkwaardig aan die van de nespresso. Maar vind nu de cups van Barzini goed genoeg, die ik bij de Dirk haal. Nu moet ik erbij zeggen dat ik altijd koffie met een melkvariant drink en de bij mij de koffie smaak voldoende is. Mijn zoon daarin tegen heeft een expresso apparaat en drink koffie pur. En hij vind alle Nespresso cupjes koffie niet goed genoeg. Ik denk dat het heel afhankelijk is van hoe je de koffie drinkt.
Wij gebruiken al enige tijd de Nespresso cups van de Jumbo.
Ook onze schoondochter uit Italië neemt ze altijd mee.
Zeer goede prijs/kwaliteit.
Wij gebruiken sterkt 8 Forte.
Ook cups van Lidl geprobeerd, maar toch die van de Jumbo.
Badge
Nadat ik een Nespresso apparaat had gekocht, kreeg ik een Nespresso kennismakingspakket cadeau. Deze cups variëren in prijs van €0,38x €0,42. Lekkere smaken leren kennen. Daarna zag ik een advertentie van Koffievoordeel.nl, zeer breed assortiment voor allerlei manieren om een kopje koffie te bereiden. Vlotte levering, de volgende werkdag, gratis bezorging zonder minimumbedrag. Korting loopt op bij grotere hoeveelheden, niet tevreden, dan geld terug. Bij iedere koffie de beschrijving van boon tot koffie bij u thuis, oorsprong, smaakomschrijving en houdbaarheidsdatum. Ook fairtrade en biologische koffie. Of kies een ‘keuzepakket’, met L’Or, GR.M.Italiano, ECO-Cafe enz. Heel veel keus, het betere segment maar dan voor de gewone beurs. Mijn favorieten: ‘Grand Maestro Italiano’, Original, 100% Arabica, 50 cups v.a. €9,95. Deze vind ik het lekkerst, vooral voor een ‘gewoon’ bakje. Van hetzelfde merk is ‘Celeste’, iets donkerder gebrand en pittiger, lekker voor capuccino enz.
Iets goedkoper zijn de Altezza cupjes. Ook iets pittiger dan mijn eerst genoemde favoriet.
Anna Joanna

De AH eigen merk plastic cups hebben 2,5 minuut tijd nodig om koffie te zetten ! De machine stopt soms zelfs. Ik heb mijn voorraad teruggebracht naar de winkel. De aluminium cups van Douwe Egberts en L'OR bevallen prima in gebruik en prijs.
Ook L'Or biedt recycling op zijn site aan ook als je in de winkel hebt gekocht.
Je kunt een etiket bestellen en minimaal 200 capsules gratis in eigen verpakking (doos en plastic zak) versturen. Alleen lukt het mij niet om dit etiket met het juiste adres toegestuurd te krijgen.
Iemand die dat wel weet ?

Reageer