Consumentenbond.nl

Alternatieve Nespresso cups, welke vind je goed en welke valt tegen?

  • 8 november 2017
  • 65 reacties
  • 113142 Bekeken


Toon eerste bericht

65 reacties

Met de Outpresso draag je bij aan de recycling. Door de koffie uit de gebruikte capsules te halen verstuur je allen het aluminium retour.
www.koffievoordeel.nl biedt ook composteerbare cups.
Maar, tot op heden (kan er niets aan doen) blijft Nespresso het lekkerst.
Wij gebruiken de decaf van nespresso. En verder vaak de cupjes nr7 van de Hema.
Drink je ook graag koffie uit een Nespresso-machine, maar vind je de originele Nespresso cups te duur? Dan zijn er heel wat alternatieven te koop, sommige de helft goedkoper dan een Nespresso cupje!
In dit overzicht staan alle bij ons bekende alternatieve cupjes op een rijtje. Aanvullingen en feedback zijn welkom!

Wat is jouw favoriete merk en waarom? Ooit problemen gehad met cups van een bepaald merk, zoals waterige koffie of lekkage aan de machine? Laat je reactie achter.
Wat goed dat Jumbo zijn reclame waar maakt op dit gebied: het levert met 0,12 ct goedkoopste alternatief voor dure Nepspressocupjes. Ja, u leest t goed: NEP-spresso, want hoe handig en drinkbaar de koffie ook is, ‘t is kwalitatief nog altijd geen espressokoffie, zoals in Italia.....

....Maar wel een handig en snel alternatief. Ik drink t al jaren naar volle tevredenheid met Jumbocupjes, want wij doen niet aan sponsoring van het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld.
Het valt me op de cups van alle merken het goed in mijn Nespresso apparaat deden, maar sinds ik DE cups gebruik, lekken alle cups nu water. Zijn die DE cups soms groter en hebben zij het voor die andere cups verpest?
Vraag me af of iemand daar een oplossing voor gevonden heeft.
Ja, u leest t goed: NEP-spresso, want hoe handig en drinkbaar de koffie ook is, ‘t is kwalitatief nog altijd geen espressokoffie, zoals in Italia.....

Dan zou ik toch eens echte Nespresso proberen want daar komt uitstekend espresso uit.
Heeft iemand ervaring met hervulbare capsules voor Nespresso? Is Waycap een goede optie? Hebben jullie andere merken hervulbare capsules geprobeerd? Ik hoor het graag!!
Tot volle tevredenheid drinken we de DE intense Lungo en Espresso, maar voelde ik me schuldig over het feit dat ik de gebruikte cups weg moest gooien. Ik voelde me bijna genoodzaakt om daarom terug te gaan naar de dure Nespresso cups, maar besloot eerst op de DE website te kijken of de cups misschien toch gerecycled konden worden.
Vreemd genoeg staat er niets over op de site, alleen via de FAQ's waar staat wanneer je er vragen over hebt dat je naar DE moet bellen. Aldus gedaan en wat blijkt: ze zijn gewoon te recyclen!

Per 200 stuks verpakt in lekvrije plastic zak, in een doos naar:
Terras cycle
Antwoordnummer 450
3130 VB Vlaardingen.

Misschien kan de consumentenbond er bij DE op aandringen om dit voortaan op de verpakking of elk geval duidelijk op de website te vermelden?
Nu heb ik helaas al honderden cups bij het gewone afval gedumpt en ik ben vast niet de enige....☹️
Tot voor kort voldeden de Jumbo-cups erg goed. Maar die hebben een andere fabrikant met andere cups. En nu is het werkelijk een drama. Twee volle afvalbakjes water voor 1 "goed" kopje koffie.
Helaas werkt bijna geen enkele alternatieve cup goed in mijn Krups Expert Milk. Heb eigenlijk wel spijt van mijn overgang naar Nespresso.
Reputatie 7
Badge +6
Ik heb geen Nespresso apparaat, koffiefilters kan ik altijd volop kopen in de supermarkt (dus nog volop mensen gebruiken het!), vacuum verpakte lekker gemalen koffie erin, gekookt water eroverheen, en ik heb koffie. Maar dit gaat over alternatieve Nespresso cups, dus praat ik niet over mijn filters die ik bij het gft afval doe waar ze compost van maken.

Hier in Trouw lees ik het verhaal over de problematiek van de recycling van de cups. Alle cups per jaar kunnen 12,5 keer de aardbol omcircelen (als je ze mutje aan mutje naast elkaar legt). Al die cups vormen een enorm recycle probleem. Ja Nespresso verstrekt (plastic) zakken en (gerecyclede polypropyleen) containers die je bij afhaalpunten kan inleveren. En verbazingwekkend, je kan ze dus ook gewoon naar een gratis antwoordnummer per post opsturen zoals hierboven staat. Jeuj! Maar Trouw schrijft ook dat Nespresso geen opgave kan doen over het verzamelen en recyclen van al hun cups, het is meer een marketingdingetje om de consument op het been te houden dat die cups blijft kopen. Echt niet alles komt dus terug bij de fabrikant. Het recycelen is echt niet opgelost, alleen imaginair.

Heel veel cups worden gemaakt van aluminium met papier en silliconen. Papier verteert vanzelf, en aluminium is mooi want dat smelt bij 600 graden, vormt bolletjes en kan dan met een ronddraaiende magneet uit de hete soep worden gehaald. Het is mooi omdat als je uit aluinaarde nieuw aluminium moet maken je wel elf keer zoveel energie nodig hebt.

Maar een heleboel van de alternatieve cups worden ook van plastic gemaakt, want ja, de smaak hè. Er zijn proeven gedaan met composteerbare cups, maar ja, weer die smaak, het slaat nog niet aan.

Als ik persé Nespresso koffie wil? Maak ik gewoon zelf met m'n koffiefilter, druppeltje citroen erin, of sinaasappel, of zelf gekweekte bosbessensap, gaat prima hoor. Maar ik vind gewone normale filterkoffie met gewone volle melk en drie zoetjes toch het lekkerste!
L'Or vind ik een prima alternatief voor de Nespressocupjes.
Interessant om dit allemaal te lezen. Wat ik echter mis, is het feit dat Nespresso aluminiumcups gerecycled kunnen worden en de andere gewoon bij het afval gaan. Zowel de plastic als Alu. Dat vind ik niet kunnen, in deze tijd.
Dus ... duurdere Nespresso cups.
Interessant om dit allemaal te lezen. Wat ik echter mis, is het feit dat Nespresso aluminiumcups gerecycled kunnen worden en de andere gewoon bij het afval gaan. Zowel de plastic als Alu. Dat vind ik niet kunnen, in deze tijd.
Dus ... duurdere Nespresso cups.


Zie mijn eerdere post, @Roosje25. Andere aluminium cups kunnen wel degelijk gerecycled worden via Terra
Cycle, Antwoordnummer 450, 3130VB Vlaardingen
Ik mis in het artikel nog de vergelijking tussen plastic en aluminium cups, recyclebaar of niet. Daarbij heb ik sinds mei verschillende merken cups (alu en plastic) bij elkaar in de recyclezak gedaan. Ik lees nu pas dat het niet door elkaar zou mogen, klopt dat?

Alternatief: koffiecups hervullen


Een goed alternatief vond ik dit filmpje: om je koffiecups te hervullen. Wel wat werk, maar wel goed voor 't milieu én goedkoop:
https://www.youtube.com/watch?v=efjFS73AC2I
(invoegen lukt niet)

@J van Litsenburg er staat hier een beschrijving van koffiecups bij plastic afval of niet. Of het zo is dat de alu en plastic cups bij elkaar mogen in de zak, geen idee eigenlijk. Ik ga ervan uit dat ze daar bij Nespresso onderscheid in maken?

Reageer