Alternatieve Nespresso cups, welke vind je goed en welke valt tegen?

  • 8 November 2017
  • 104 reacties
  • 190883 Bekeken

Reputatie 3
Drink je ook graag koffie uit een Nespresso-machine, maar vind je de originele Nespresso cups te duur? Dan zijn er heel wat alternatieven te koop, sommige de helft goedkoper dan een Nespresso cupje!
In dit overzicht staan alle bij ons bekende alternatieve cupjes op een rijtje. Aanvullingen en feedback zijn welkom!

Wat is jouw favoriete merk en waarom? Ooit problemen gehad met cups van een bepaald merk, zoals waterige koffie of lekkage aan de machine? Laat je reactie achter.

104 reacties

Reputatie 7
Badge +7
Bedankt voor de tip @Gebruiker1534405009!
Ik mis de Aldi cups (merk Moreno) in het overzicht. Ik kan me herinneren dat deze een aantal jaren geleden als beste uit de test kwamen, al weet ik niet meer welke test dit was. In tegenstelling tot sommige andere cups worden deze goed geperforeerd en is de smaak goed. Bovendien zijn deze naar mijn weten de goedkoopste op de markt: 2 euro voor 16 stuks.
Ik begrijp dat men de Nespresso cupjes duur vind. Voor mij blijven deze toch echt het lekkerst.
Wat ik me we vaak afvraag is "Waarom vinden mensen 30-40 cent voor een cupje duur?" Voor dat geld heb je echt altijd een goed bakkie.
Als je op een terrasje gaat zitten dan betaal je al gauw 2,50 tot 3,50 voor een kopje koffie/expresso en is de kwaliteit maar afwachten. Daarnaast zijn dat weer 10 cupjes. Daar hoor ik niemand over 🙂
Al jaren lang gebruiker van diverse Nespresso apparaten en geen enkele klacht over de cupjes..........behalve de prijs !! Eerst cupjes van de Lidl geprobeerd maar die lekten, daarna van de Aldi die wel goed werkten en nauwelijks waterverlies opleverden. Nu Lidl de cupjes veranderd heeft met een voor- en achterzijde van aluminium werken ook deze tot volle tevredenheid en staan ze bij mij op nr. 1 o.a. omdat de Lidl veel dichterbij is dan de Aldi 🙂 . En voor de prijs (10 stuks voor € 1,20) hoef je het zeker niet te laten.
Diverse basis koffie en prettige verpakking (kleine doosjes van 10 stuks) En als ik dan toch graag een keer koffie met een smaakje wil hebben is het goedkoper om een flesje koffiesiroop te halen en daarvan een paar druppels toe te voegen (Er zijn merken met meer dan 40 smaken). Apparaat werkt al jaren probleemloos en ontkalken met gewone keukenazijn (minder zuren dan in schoonmaakazijn) werkt goed. Veel koffiegenot gewenst.............
ontkalken met gewone keukenazijn.

Waarom zou je ontkalken met azijn als je ook citroenzuur kunt gebruiken? Dat is reukloos en de geur van azijn blijft in je apparaat hangen en is geen fijne combinatie met koffie.
Na ontkalken keer doorspoelen met water en de geur is weg..............
Ik vind dit zelf ook lastig een goed alternatief te vinden. Ik wil liever wat minder uitgeven aan koffie alleen vind de echt goedkopere cupjes vaak niet de kwaliteit die ik zoek. Zelf heb ik momenteel de cupjes van Lavazza. Deze schelen al iets in prijs en zijn toch van een groot Italiaans koffiemerk! De kwaliteit van de koffie is erg goed. Ik ken Lavazza van alle vakanties in duitsland en italie en Lavazza zet gewoon altijd lekkere koffie. Als je een echte koffieliefhebber bent en niet perse de aller duurste of goedkoopste cupjes zoekt zal ik de Lavazza cupjes voor in de Nespresso apparaten kopen! Ik koop ze via lavazza nederland. Soms zie ik ze ook in de albert heijn 🙂
Ik gebruik al jaren de Nespresso machine. Eerst alleen met de originele cupjes, maar vanwege de hoge prijs toch allerlei alternatieve cupjes geprobeerd. Vaak was de koffie niet naar mijn zin, of de cupjes deden het niet goed. Daardoor toch steeds weer terug naar de originele cupjes.
Tot ik een goed half jaar geleden de cupjes van Caffè Bonini tegen kwam (het goedkoopst bij www.cupsofcoffee.eu), heerlijke koffie voor een prima prijs (25 cent per cupje). En geen problemen met de cupjes gehad.
Veel alternatieve cups werden niet geperforeerd in t nespresso-apparaat. Met als gevolg waterige koffie (geen koffie dus eigenlijk). Las deze opmerking al eerder. Voorprikken helpt, maar is ook weer zo’n gedoe. De cups van cafe royal werken wél goed, en zijn erg lekker.
Reputatie 6
Badge +6
Hoi @A. Rademacher-Schorer,

Van harte welkom op het forum en bedankt voor het delen van jouw ervaring! 💪🏻👍🏻
Reputatie 5
Badge +7
Hoera, we hebben een nieuwe prijspeiling voor de huismerk koffiecupjes voor je! Vergeleken met zo'n twee jaar geleden zijn de alternatieven flink in prijs gedaald. Je koopt nu al een huismerkcupje voor 11 cent. Bekijk het gratis artikel met prijspeiling uit de nieuwste Consumentengids! Welk merk cupje koop jij?
Ik heb de Nespresso en gebruik de cupjes van de lidl sterkte 12...echt lekker..
Wij hebben een "bereisde" nespresso, vanwege de omvang past die prima in een tas. De cupjes zijn makkelijk mee te nemen en geen gedoe met losse koffie. Wij kopen vaak DE en dan vooral met aanbieding. De prijs is dan ongeveer 13 tot 15 cent p/c. Lekkere stevige koffie. De Nespresso cups zijn voor ons te prijzig. We gaan zeker ook die van ALDI en LIDL proberen na de goede ervaringen die ik net las.
Reputatie 1
Badge +1
Over smaak valt niet te twisten. maar vanaf het moment dat de nespresso cupjes"patent was vervallen ben ik gaan zoeken naar goedkopere alternatieven. En vond toen na vele pogingen de groen cups van Hoogvliet eindelijk gelijkwaardig aan die van de nespresso. Maar vind nu de cups van Barzini goed genoeg, die ik bij de Dirk haal. Nu moet ik erbij zeggen dat ik altijd koffie met een melkvariant drink en de bij mij de koffie smaak voldoende is. Mijn zoon daarin tegen heeft een expresso apparaat en drink koffie pur. En hij vind alle Nespresso cupjes koffie niet goed genoeg. Ik denk dat het heel afhankelijk is van hoe je de koffie drinkt.
Wij gebruiken al enige tijd de Nespresso cups van de Jumbo.
Ook onze schoondochter uit Italië neemt ze altijd mee.
Zeer goede prijs/kwaliteit.
Wij gebruiken sterkt 8 Forte.
Ook cups van Lidl geprobeerd, maar toch die van de Jumbo.
Badge
Nadat ik een Nespresso apparaat had gekocht, kreeg ik een Nespresso kennismakingspakket cadeau. Deze cups variëren in prijs van €0,38x €0,42. Lekkere smaken leren kennen. Daarna zag ik een advertentie van Koffievoordeel.nl, zeer breed assortiment voor allerlei manieren om een kopje koffie te bereiden. Vlotte levering, de volgende werkdag, gratis bezorging zonder minimumbedrag. Korting loopt op bij grotere hoeveelheden, niet tevreden, dan geld terug. Bij iedere koffie de beschrijving van boon tot koffie bij u thuis, oorsprong, smaakomschrijving en houdbaarheidsdatum. Ook fairtrade en biologische koffie. Of kies een ‘keuzepakket’, met L’Or, GR.M.Italiano, ECO-Cafe enz. Heel veel keus, het betere segment maar dan voor de gewone beurs. Mijn favorieten: ‘Grand Maestro Italiano’, Original, 100% Arabica, 50 cups v.a. €9,95. Deze vind ik het lekkerst, vooral voor een ‘gewoon’ bakje. Van hetzelfde merk is ‘Celeste’, iets donkerder gebrand en pittiger, lekker voor capuccino enz.
Iets goedkoper zijn de Altezza cupjes. Ook iets pittiger dan mijn eerst genoemde favoriet.
Anna Joanna

De AH eigen merk plastic cups hebben 2,5 minuut tijd nodig om koffie te zetten ! De machine stopt soms zelfs. Ik heb mijn voorraad teruggebracht naar de winkel. De aluminium cups van Douwe Egberts en L'OR bevallen prima in gebruik en prijs.
Ook L'Or biedt recycling op zijn site aan ook als je in de winkel hebt gekocht.
Je kunt een etiket bestellen en minimaal 200 capsules gratis in eigen verpakking (doos en plastic zak) versturen. Alleen lukt het mij niet om dit etiket met het juiste adres toegestuurd te krijgen.
Iemand die dat wel weet ?
Met de Outpresso draag je bij aan de recycling. Door de koffie uit de gebruikte capsules te halen verstuur je allen het aluminium retour.
www.koffievoordeel.nl biedt ook composteerbare cups.
Maar, tot op heden (kan er niets aan doen) blijft Nespresso het lekkerst.
Wij gebruiken de decaf van nespresso. En verder vaak de cupjes nr7 van de Hema.
Drink je ook graag koffie uit een Nespresso-machine, maar vind je de originele Nespresso cups te duur? Dan zijn er heel wat alternatieven te koop, sommige de helft goedkoper dan een Nespresso cupje!
In dit overzicht staan alle bij ons bekende alternatieve cupjes op een rijtje. Aanvullingen en feedback zijn welkom!

Wat is jouw favoriete merk en waarom? Ooit problemen gehad met cups van een bepaald merk, zoals waterige koffie of lekkage aan de machine? Laat je reactie achter.
Wat goed dat Jumbo zijn reclame waar maakt op dit gebied: het levert met 0,12 ct goedkoopste alternatief voor dure Nepspressocupjes. Ja, u leest t goed: NEP-spresso, want hoe handig en drinkbaar de koffie ook is, ‘t is kwalitatief nog altijd geen espressokoffie, zoals in Italia.....

....Maar wel een handig en snel alternatief. Ik drink t al jaren naar volle tevredenheid met Jumbocupjes, want wij doen niet aan sponsoring van het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld.
Het valt me op de cups van alle merken het goed in mijn Nespresso apparaat deden, maar sinds ik DE cups gebruik, lekken alle cups nu water. Zijn die DE cups soms groter en hebben zij het voor die andere cups verpest?
Vraag me af of iemand daar een oplossing voor gevonden heeft.
Ja, u leest t goed: NEP-spresso, want hoe handig en drinkbaar de koffie ook is, ‘t is kwalitatief nog altijd geen espressokoffie, zoals in Italia.....

Dan zou ik toch eens echte Nespresso proberen want daar komt uitstekend espresso uit.
Heeft iemand ervaring met hervulbare capsules voor Nespresso? Is Waycap een goede optie? Hebben jullie andere merken hervulbare capsules geprobeerd? Ik hoor het graag!!
Tot volle tevredenheid drinken we de DE intense Lungo en Espresso, maar voelde ik me schuldig over het feit dat ik de gebruikte cups weg moest gooien. Ik voelde me bijna genoodzaakt om daarom terug te gaan naar de dure Nespresso cups, maar besloot eerst op de DE website te kijken of de cups misschien toch gerecycled konden worden.
Vreemd genoeg staat er niets over op de site, alleen via de FAQ's waar staat wanneer je er vragen over hebt dat je naar DE moet bellen. Aldus gedaan en wat blijkt: ze zijn gewoon te recyclen!

Per 200 stuks verpakt in lekvrije plastic zak, in een doos naar:
Terras cycle
Antwoordnummer 450
3130 VB Vlaardingen.

Misschien kan de consumentenbond er bij DE op aandringen om dit voortaan op de verpakking of elk geval duidelijk op de website te vermelden?
Nu heb ik helaas al honderden cups bij het gewone afval gedumpt en ik ben vast niet de enige....☹

Reageer