Consumentenbond.nl

Artikel over Crowdbutching

  • 21 februari 2020
  • 6 reacties
  • 339 Bekeken

Hoe kan het zijn  dat er uitvoerig wordt bericht over 1 bedrijf koopeenkoe zonder onderzoek/navraag/vergelijk wordt gedaan bij een van de weinige concurrenten van dit bedrijf te weten *? Consumentenbond zou onafhankelijk moeten werken toch?

Niet wenselijk van een consumentenbond, zeer teleurstellend!

Pure reclame : https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/vlees-kopen-via-crowdbutching?cid=ext_facebook_ggez_crowdbutching_&fbclid=IwAR1LCMTOfBCw4VWray7048reOSetfHjE24ETxEphpPAnm9MAopmMOPUYliU 

*Bedrijfsnaam verborgen door beheerder.


6 reacties

Badge +8

Beste @h.marsman, dank voor bericht en welkom op de Community!

Dit artikel is onderdeel van de serie Een Eerste indruk. Daarin lichten we één (relatief) nieuw product of nieuwe dienst uit. In dit geval hebben we dus de diensten van Crowdbutching geprobeerd. Dit is geen vergelijkende test, daarom noemen we geen andere bedrijven. We zijn niet verplicht om alle bedrijven die eenzelfde dienst aanbieden aan bod te laten komen voor een eerste indruk. Het kan natuurlijk geen kwaad om in de tekst op de website te verwijzen naar *.nl. Dat geeft consumenten immers alleen maar meer keuze-opties. We zullen dit binnenkort aanpassen op de website.

 

*Bedrijfsnaam verborgen door beheerder.

Goedenavond, dank voor de reactie 

wanneer jullie dit hebben onderzocht, dan zou je toch ook moeten bekijken wie waar of hoe dit misschien ook elders wordt gedaan. Wij hebben een aanvullende service richting de bewuste consument en de boer die graag in beeld willingen met zijn afnemer. Daarnaast zitten onze klanten niet vast aan een vast pakket maar bestaat , uitgaande van dezelfde gedachte een dier eerst 100 % te hebben verkocht pas te slachten., de mogelijkheid verschillende vleessoorten te combineren   Het is gebleken dat pas  hierdoor echt sprake is van 0% verspilling. Kortom genoeg om over te vertellen. Graag willen wij jullie uitnodigen ook eens de moeite te nemen en bij ons een kijkje komen nemen. Welkom. 

Reputatie 7
Badge +7

Goedenavond, dank voor de reactie 

wanneer jullie dit hebben onderzocht, dan zou je toch ook moeten bekijken wie waar of hoe dit misschien ook elders wordt gedaan. 

Beste @h.marsman,

Zoals mijn collega reeds aangaf betreft het hier geen vergelijkend onderzoek maar een eerste indruk van deze specifieke dienst. Om aan te geven dat er meerdere smaken zijn in deze branche wordt jouw bedrijf binnenkort toegevoegd op onze website. Het is echter niet toegestaan om bedrijfsnamen of commerciële uitingen te doen op dit forum. De naam van je bedrijf heb ik daarom moeten verwijderen. 

Wel willen we je vriendelijk bedanken voor de uitnodiging.

Beste Monique,

Stel:  er voor de eerste keer verse groente in potten verkocht (specifieke dienst), schrijf je toch ook niet alleen over de rode kool. Dan laat je de consument toch ook weten dat er spruitjes, spinazie en bietjes zijn. Dat is wat ik bedoel. De consumentenbond behartigd het belang van de consument in het algemeen, zij wil volledig op de hoogte gebracht worden. Het is dan niet juist om uitsluitend een bedrijf, als genoemd in jullie artikel, te ‘promoten’ want het stuk betrof een duidelijke commerciële boodschap, verzorgd door iemand die dit bedrijf graag van een gunst voorziet. Dit is niet in lijn met de verwachtingen die consumenten hebben van de ‘onafhankelijke’ consumentenbond.

Jullie moeten je ervan bewust zijn, dat wanneer er door jullie geschreven wordt over een bedrijf, die bij de consument een positieve uitwerking heeft (mits jullie een onafhankelijke bond blijven/zijn). Ook wij al bedrijf zouden daar ons voordeel mee willen doen. Begrijpt u waar mijn irritatie vandaan komt. U had het initiatief kunnen beschrijven en niet de verkooppagina van dit bedrijf moeten publiceren. dan was het aan de consument geweest te gaan speuren naar een dergelijk initiatief en had een bedrijf als dat van ons ook haar profijt gehad….eerlijk verhaal en de consument een leuk adres/initiatief rijker. 

Reputatie 7
Badge +7

Jammer dat je dat zo ervaren hebt, @h.marsman. Een eerste indruk is niets meer of minder dan dat. Was de indruk negatief geweest, dan was dat ook vermeld. Van promoten is dus geenszins sprake. Zo zijn er ook talloze andere eerste indrukken. Ik kan me voorstellen dat jullie je als bedrijf benadeeld voelen, maar de Consumentenbond is de bond voor consumenten, niet voor bedrijven. Het is het ons dan ook niet om het voordeel van het bedrijf te doen, maar om het voordeel voor de consument.

Zoals u het formuleerde in uw reactie klopt het.

U had de informatie dus zelf moeten schrijven, uw bevindingen zelf moeten overbrengen naar de consument, niet slechts de verkooppagina van dit bedrijf plaatsen met een korte inleiding. Dit is absoluut niet consumentenbond waardig. Het meest jammere is dat u er omheen blijft draaien, u geeft immers zelf aan 'dat u zich kan voorstellen dat wij ons benadeeld voelen….. pak ‘de koe bij de horens ’ geeft toe dat dit niet echt netjes was en schrijf een stuk over beide bedrijven….. samen kunnen we immers een verschil maken!  

Reageer