Consumentenbond.nl

Biologisch brood mist soms noodzakelijk jodium

  • 27 juni 2017
  • 1 reactie
  • 204 Bekeken

Biologische broden zijn in opkomst. Maar wist je dat daar vaak geen jodiumhoudend zout (bakkerszout) in gebruikt wordt? Dat bakkerszout zorgt er voor dat brood een van onze belangrijkste jodiumbronnen is. Jodium hebben we nodig voor het aanmaken van schildklierhormonen. Deze zijn belangrijk voor onder andere de groei en stofwisseling.

Daarom zijn wij benieuwd welke biologische bakkers wel of juist geen jodiumhoudend zout gebruiken.

Koop jij weleens biologisch brood? Zo ja, vertel ons waar je jouw brood haalt. Misschien komt jouw bakker of supermarkt wel terug in ons onderzoek. Geef de naam van je bakker door in je reactie!

1 reactie

Badge
Wij kopen ons brood bij de Jumbo. Het is vaak afwachten of en wat er is. Het is blijkbaar erg gewild. Ook wel logisch want het smaakt ook erg lekker.

Reageer