Consumentenbond.nl

Bloemkoolrijst

  • 24 januari 2017
  • 1 reactie
  • 653 Bekeken

In het februarinummer staat een artikeltje over bloemkoolrijst. Ik heb jaren gelden al ontdekt dat bloemkool een aardig alternatief is voor rijst. Alleen niet om zo te eten, maar als rijst in nasi is het voortreffelijk. Je maakt eerst alles zoals je normaal doet voor nasi. Vlees, groente en kruiden en gooit er dan op het laatst de fijngeraspte bloemkool bij. Door de warmte van de rest is het eigenlijk meteen gaar om te eten. Je proeft niets van "BLOEMKOOL". Je moet het alleen NIET bewaren tot de andere dag, want dan proef je echt de bloemkoolsmaak er bovenuit en is het niet lekker meer. Om het alleen als rijst te eten heb ik geprobeerd, maar dat is inderdaad niet lekker. Ik ben gevoelig voor koolhydraten en eet graag een keer nasi en dit is voor mij echt een oplossing.

1 reactie

Reputatie 5
Badge +7
Leuke tip, W.A.D. Aarts! Heeft iemand anders nog lekkere receptjes met bloemkoolrijst? Deel ze hier!

Reageer