Consumentenbond.nl

De kerstkilo's beperken: bewust eten tijdens de feesdagen

  • 22 december 2014
  • 3 reacties
  • 152 Bekeken

Voor mij staan de kerstdagen in het teken van bij elkaar komen. Dat gebeurt vaak via uitgebreide kerstdiners en ander lekker eten en drinken. Heerlijk natuurlijk, maar ik vind het soms ook wel lastig die feestdagen. Hoe bewust maak ik nog keuzes over wat ik wel en niet eet? Wat doe ik precies met de kerststol en banketstaaf die ik ontvang van mijn werkgevers? En ga ik mee met het alcoholgebruik tijdens die dagen? Een lang verhaal kort: ik laat dat volledig los en geniet. In januari maar weer de balans in ere herstellen 😉 Hoe ga jij om met het eten tijdens de feestdagen?

3 reacties

Gewoon lekker van genieten.

Ik heb de marsepein, de speculaas en borstplaat zelf gemaakt dit jaar. Veel lekkerder en iedereen geniet er van mee. Omdat ik het maar een keer per jaar doe, blijft het een heerlijke traktatie, en de smaak: daar kunnen de Jamin en de Hema echt niet aan tippen!
ik ga bewust gezond eten. niet teveel en vooral geen vettigheden.
@B. De Kers: betekent bewst en gezond eten voor jou dan ook dat je - net als Ber10 - zelf veel gerechten gaat maken?ik ga bewust gezond eten. niet teveel en vooral geen vettigheden.Reageer