Consumentenbond.nl

Energiedrankjes zouden voor jongeren onder de 18 jaar verboden moeten worden. Eens of oneens?

  • 9 augustus 2017
  • 6 reacties
  • 1250 Bekeken

Reputatie 3
Badge +2
Energiedrank is populair, zeker onder jongeren. Vaak blijft het niet bij ÉÉn blikje maar worden er meerdere per dag gedronken met kans op een overdaad aan cafeÏne, suikers of vitamine B6 als gevolg. Overgewicht en andere klachten liggen hierdoor op de loer. Wat zit er eigenlijk verder nog in die drankjes en wat doet het met je lichaam? Lees het hier!

Wat vind jij, mogen kinderen onder de 18 jaar energiedrankjes gewoon ongelimiteerd drinken? Of zie je liever, net als bij alcohol, een verbod op het drinken van energiedrankjes tot 18 jaar?

6 reacties

Jongeren realiseren niet wat ze drinken, allen dat het lekker is .Zoet in dit geval. Wat er allemaal inzit en wat dit met je lichaam kan doen daarover denken ze nog niet na.De fabrikanten zijn slim en maken de verpakkingen aantrekkelijk met mooie kleurige tekeningen.
Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde:
" In Nederland belanden jongeren met klachten na het drinken van veel energiedrank soms op de Eerste Hulp." Dat horen we van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK). De NVK pleit voor een verbod op energiedrankjes tot 18 jaar.
Waar praten we dan nog over?
Kinderen gaan voor zoet en kunnen zonder controle door de ouders geen maat houden. Ze snappen niet waar het over gaat als we uitleggen wat er in zit.
Me 18 snappen ze dat wel, nou ja, de meesten dan :-)
Vandaar.
Reputatie 7
Badge +7
@R. Duijzings,
Ik zag zojuist dat je je eerste reactie op het forum hebt geplaatst, leuk!
Graag wil ik je welkom heten, en bedanken voor de nuttige reactie die je geplaatst hebt.
Ik hoop er zo nog vele te mogen zien!
Tot snel op de community. 🙂
Reputatie 3
Badge +2
Zowel de Aldi als de Lidl hebben inmiddels besloten geen energiedrank meer te verkopen aan jongeren onder de 14 jaar. Beide supermarkten nemen de gezondheidsrisico's van deze drank dus erg serieus. Vind je deze leeftijdsgrens een goede zaak? Of vind je het juist te streng? Laat het weten in een reactie!
Reputatie 7
Badge +4
Onmiddellijk verbieden! Het is enorm schadelijke rotzooi met heel veel suiker en chemische rommel er in wat bovendien verslavend werkt. Het geeft korte tijd een kick waarna ze inzakken en een nieuwe shot willen. Veel gebruikers vertonen ongeoorloofd en opgefokt gedrag. Op een aanmerkelijk aantal scholen is het daarom al verboden om ze te drinken. Bovendien worden de lege of halfvolle blikjes overal maar neer gegooid, in de berm, op straat, in plantsoenen, in struiken. Het stinkt zo enorm, het lijkt wel allesreiniger. 😝
Het heeft geen enkele zinvolle functie, het is voor de fabrikanten alleen een geweldige truc om schatrijk van te worden ten koste van de gezondheid en het welzijn van veel mensen.
Sorry Max Verstappen, ik gun je je succes maar je wordt wel groot dankzij deze enorme schadelijke en verslavende rotzooi, genaamd Red Bull.😣
Reputatie 7
Wat te denken van iemand met ADHD die per dag, schrik niet, tien tot vijftien van die blikjes leeglurkt? Geen Red Bull, dat wordt te duur maar eigen merk van Kruidvat. Het is de part time hulp van een kennis die loodgieter is, die jongen is in opleiding. Ik zal niet verder uitweiden, ik kan bijna een boek over hem schrijven, soms kan ik er wel om lachen maar hij heeft me ook een keer een blauw oog bezorgd met zijn drukke gebaren. Iedereen probeert hem van dat spul af te houden maar het is net als met een alcoholist, ze moeten het zelf inzien, dan pas zoeken ze hulp. Ik heb ook een keer zo'n blikje leeggedronken, geen effect en heel erg vies.

Reageer