Consumentenbond.nl

Feestelijke recepten: gezond en leuk!


Reputatie 3
Badge +2
Er wordt natuurlijk volop gegeten tijdens de feestdagen. Oliebollen, gourmetten, fonduen, noem maar op. Hartstikke gezellig en lekker, maar lang niet altijd gezond. Met een beetje creativiteit zet je gezondere variaties op tafel. Zo kan je de hamburgertjes voor bij het gourmetten vervangen door plakjes gegrilde courgette of aubergine. Of je zet een huisgemaakte saus op tafel in plaats van een kant-en-klare variant. We hebben een aantal leuke en lekkere recepten voor je op een rijtje gezet, en delen ze in dit gratis artikel uit de Consumentengids.

Wat zet jij dit jaar op tafel? Deel hier je tips en recepten!

3 reacties

Rosa Rolvink schreef:

Er wordt natuurlijk volop gegeten tijdens de feestdagen.


Dit geldt niet voor iedereen!
Reputatie 6
Badge +5
De lekkerste simpelste saus voor zo ongeveer op alles:

Half mayonaise, half magere yoghurt, peper en zout, knoflook uit de knijper en verse bieslook heel klein gesneden.
Een uurtje of meer van te voren maken, in de koelkast zetten en af en toe doorroeren om de smaken goed te laten mengen.

Maak flink wat meer dan je normaal nodig denkt te hebben uit een fles of van vettere of scherpere sauzen, want deze saus is dus licht en heel verleidelijk lekker.
Kapsalon!

Reageer