Ik eet bij elke broodmaaltijd uitsluitend geroosterd brood, nooit verbrand,maar wel goed gebruind.
Ik vraag me af of bij het roosteren van brood ook de beruchte polycyclische aromatische koolwaterstoffen ofwel PAK's kunnen ontstaan die kankerverwekkend zijn.
Al jaren wordt er stevig gewaarschuwd voor zwarte korstjes tgv verbranding bij BBQ en de kwalijke gevolgen daarvan voor de gezondheid.
Nogmaals, mijn brood wordt stevig gebruind en zeker niet geblakerd, maar ben toch benieuwd of iemand hier iets zinnigs over zeggen kan.
Verder gebruik ik Buisman in de koffie.
Dat is sterk gebrande glucosestroop en melasse. Op basis van de kleur, zwart, zou je verwachten dat dit product mogelijk PAK's kan bevatten.
Ik heb wat gegoogeld maar vind geen eenduidig antwoord of dit product al dan niet schadelijk is voor de gezondheid.
Ook hier ben ik benieuwd of iemand over de juiste productkennis beschikt.
Ik mail Buisman zelf ook nog met de vraag en voeg hun antwoord later aan dit topic toe.