Consumentenbond.nl

Geruisloze prijsverhogingen: heb jij ze gezien in de supermarkt?

  • 19 februari 2015
  • 11 reacties
  • 246 Bekeken

In consumentenprogramma's op TV en radio en ook in het blad van de consumentenbond wordt soms aandacht gegegeven aan verrassende prijsverhogingen. Deze heb ik tot nu toe gemist. In de rubriek 'klein maar fijn" de eigen merk merk koffiemelk cupjes van Albert Heijn. In een jaar tijd van ca. 32 cent naar 58 cent. Weet iemand welke verklaring daarvoor bestaat ?

11 reacties

Geen verklaring maar wel een vergelijkbare verhoging: in korte tijd is Franciscaner witbier (geen eerste levensbehoefte, maar wel lekker) verhoogd van 1.19 naar 1.39 (6 juni 2015)

Vandaag 8 juni 2015 in de bonus met 25% korting!! mooi, dus weer even voor 1,05.... nee hoor... gisteren dus eerst even verhoogd met weer 15% en nu dus van 159 voor 119. toevallig net de prijs van paar maanden geleden!!!
De aardbeien waren ook onbetaalbaar maar gelukkig zakken ze weer wat.
Badge +2
Tsja. Als het in de aanbieding gaat bij Albert Heyn, dan weet je het wel.Als er dan ook nog een nieuw zakje omheen wordt gedaan, is het helemaal bingo.

http://www.ah.nl/producten/product/wi366824/napoleon-lempur-lemon-kogels Waren EUR 1.09 voor 300 gr. Nu EUR 1.19 voor 200 gr. 100 Gram minder voor 10 c ent meer. En wat doen wij consumenten? Gewoon kopen.
Bij AH. Orangina regular. Onlangs nog € 1,69 voor een 1,5 literfles, nu in "iconische bolle fles" van 1,4 liter voor € 1,89. Zucht...
Bij de Aldi is kort het brood 10 cent gestegen, bij de Jumbo is het brood 10 cent in prijs gestegen. De Nescafe Mocca is bij Jumbo zelfs met 20 cent omhoog gegaan. Bij Lidl is de margarine van 99 cent omhoog gegaan naar 1,09.
Badge +2
Albert Heyn, De Zaanse hoeve, magere melk. sinds 1 januari van 0.84 voor 1.07 (!). Da's "ietsjes" meer dan de inflatie zullen we maar zeggen.
Roomboter overal 50% duurder geworden. Dat is pas een prijsverhoging!
Wanneer wordt een prijs verhoogd in de supermarkt als de inkoopprijs hoger is dan wordt de verkoop prijs ook automatisch hoger om aan het zelfde marge te komen. maar er worden regelmatig ook dingen weer verlaagd. soms wordt het niet verhoogd of verlaagd als het verschil niet zoveel is. prijs verschillen is bij groeten en fruit het ergste omdat dit met aanbod te maken heeft als er van iets veel aanbod is dan is de prijs lager dan als er weinig aanbod is.


Roomboter overal 50% duurder geworden. Dat is pas een prijsverhoging!

Geplaatst door Jarka op Feb 12, 2017.
Wij hebben hetzelfde geconstateerd, terwijl de melkprijs voor de boeren nog steeds onder druk staat. Kan hier sprake zijn van "verticale" prijsbinding of zelfs (verboden) afspraken onder de supermarkten?
Roomboter overal 50% duurder geworden. Dat is pas een prijsverhoging!

Geplaatst door Jarka op Feb 12, 2017.


Wij hebben hetzelfde geconstateerd, terwijl de melkprijs voor de boeren nog steeds onder druk staat. Kan hier sprake zijn van "verticale" prijsbinding of zelfs (verboden) afspraken onder de supermarkten?Geplaatst door D. Boer-van Olst op Feb 28, 2017.
Naar welke boer heeft u geluisterd dan? De garantie melkprijs gaat van €25 per 100kg in augustus 2016 naar boven €35 in december.
Ook Hero weet er wel raad mee. Trouwe gebruiker van Hero Delight jam. Ik kocht de abrikozen variant altijd bij de Jumbo voor ongeveer € 1,18 per potje (was sinds de introductie van een huismerk halva-jam bij AH niet meer te krijgen). Inmiddels heeft Hero de naam veranderd, de ingrediëntenlijst is hetzelfde gebleven, alleen is de prijs bij de Jumbo nu € 1,59. Een prijsverhoging dus van zo'n 35% voor hetzelfde potje met een ander etiket. Zie de foto.

Reageer