Consumentenbond.nl

Gezonde voeding voor een kat die op dieet moet

  • 9 december 2017
  • 6 reacties
  • 1155 BekekenOnze Binky heeft een hartkwaal. Hypertrofische cardiomyopathie. De prognose is slecht als ze het zo jong krijgen😬. Hij krijgt bètablokkers om het hart rustig te houden.

De dierenarts zegt dat het aan te raden is dat hij afvalt van 5.5 naar 5 kilo want overgewicht schijnt dus ook een belasting voor het hart te zijn.

Op dit moment krijgt hij Schesir dieetvoeding (brokjes) 20 gram en 60 gram gourmet gold (blikje - nat voeding) per dag en 8 gram (schijfje kipfilet) idee is dit af te bouwen naar 60 gram totaal per dag.

Het is een kater van 2.5 jaar , hij is gesteriliseerd en verblijft meestal binnen maar ik wandel wel 1 tot 2 keer per dag buiten met hem (dat eist ie.. 😉 zo'n 1,5 tot 3 km per dag

Nu zag ik in de de consumentenbond test over kattenvoeding helaas geen testen over dieetvoeding graag hoor ik hier jullie ervaringen en ideeën over!

groeten,
TreMain

6 reacties

Ik heb ondertussen al wat interessante informatie gevonden via:
http://www.voervoorkatten.nl en http://www.purrfectcat.nl/beste-caloriearm-kattenvoer
Reputatie 7
Badge +4
@tremain: Wij hebben ook ervaring met diverse katten met dieetvoeding. Met de juiste voeding en door een afgemeten hoeveelheid per dag af te meten in een maatbeker kun je vrij eenvoudig bereiken dat zij geleidelijk afvallen. Het is belangrijk dat dit heel geleidelijk gebeurt, een paar gram per dag betekent al een ons per maand. Maar elke kat en elke kwaal is anders dus het is niet zo eenvoudig om hier een eensluidend advies te geven over voeding. Goed dieetvoer is in het algemeen o.a. Specific en Hill's, beide te verkrijgen via een dierenarts, maar goedkoper te bestellen bij Dierapotheker.nl of Zooplus. Ik zou geen voer in de supermarkt kopen.
Neem eens contact op met homeohealth.nl , dit is de praktijk van een zéér betrokken homeopatisch dierenarts en zij kan zorgvuldig uitzoeken welke voeding het beste is voor Binky en eventueel ook homeopatisch ondersteuning geven voor zijn kwalen. Haar tarieven voor een consult zijn zeer redelijk en veel lager dan gebruikelijk. U kunt natuurlijk ook een andere homeopatisch dierenarts benaderen.
Veel succes en het beste voor Binky!
Bedank Ekokok,

Ik heb nu net een nauwkeurige weegschaal gekocht waarmee ik Binky en zijn voer beter kan wegen
( https://www.conrad.nl/nl/keukenweegschaal-digitaal-caso-f10-weegberei-1311684.html )
en heb uiteindelijk voor een kleine test bestelling gekozen bij zooplus van Porta 21 Feline Finest -
Almo Nature Classic Light Kattenvoer Kippenborst
Reputatie 7
Badge +4
@tremain:
Ik denk wel dat er veel betere soorten voer zijn die specifiek voor zijn kwalen ontwikkeld zijn. Hoe goed bedoeld ook, ik zou niet met allerlei soorten voer gaan experimenteren, maar laten uitzoeken welk voer het beste voor hem is en daar dan bij blijven. Dan kan ook een zuiver beeld gekregen worden van zijn gezondheid zonder dat wisselend voer daar invloed op heeft waardoor de oorzaak van veranderingen bij hem niet duidelijk is. Het hoeft vaak ook niet heel duur te zijn, wij geven voornamelijk goede brokjes met slechts af en toe een klein beetje biologisch natvoer van goede kwaliteit. Wij eten zelf ook niet elke dag een gebakje 😉 Brokjes bestellen wij in grote verpakkingen omdat dat altijd veel voordeliger is. De mevrouw van homeohealth.nl had voor een van onze katten ontdekt dat hij allergisch was voor granen in voer, met name tarwe. Sinds we haar voedingsadvies opgevolgd hebben gaat het veel beter met hem, hij heeft geen buikpijn meer en is veel energieker en opgewekter. Haar tarieven voor een consult zijn zeer redelijk en veel lager dan gebruikelijk.
Reputatie 7
Badge +4
@tremain:
Ik denk wel dat er veel betere soorten voer zijn die specifiek voor zijn kwalen ontwikkeld zijn. Hoe goed bedoeld ook, ik zou niet met allerlei soorten voer gaan experimenteren, maar laten uitzoeken welk voer het beste voor hem is en daar dan bij blijven. Dan kan ook een zuiver beeld gekregen worden van zijn gezondheid zonder dat wisselend voer daar invloed op heeft waardoor de oorzaak niet duidelijk is. Het hoeft vaak ook niet heel duur te zijn, wij geven voornamelijk goede brokjes met slechts af en toe een klein beetje biologisch natvoer van goede kwaliteit. Wij eten zelf ook niet elke dag een gebakje 😉 Brokjes bestellen wij in grote verpakkingen omdat dat altijd veel voordeliger is. De mevrouw van homeohealth.nl had voor een van onze katten ontdekt dat hij allergisch was voor granen in voer, met name tarwe. Sinds we haar voedingsadvies opgevolgd hebben gaat het veel beter met hem, heeft geen buikpijn meer en is veel energieker en opgewekter. Haar tarieven voor een consult zijn zeer redelijk en veel lager dan gebruikelijk.
Badge
Ik kom toevallig op dit bericht dat al een jaar oud is. Ik vraag me af welke dierenarts heeft geconstateerd dat Binky HCM heeft. Ik weet natuurlijk niet of hij nog leeft, maar raad aan om met hem naar een specialist te gaan. In de kliniek voor gezelschapsdieren Utrecht zitten twee cardiologen en in Rijswijk (Anicura) zit ook een cardioloog. Deze laatste werkt ook in in het dierenziekenhuis Vught.

Reageer