Consumentenbond.nl

Karnemelk en yoghurt

  • 12 juli 2019
  • 0 reacties
  • 325 Bekeken

Verpakking karnemelk en inhoud yoghurt van Den Eelder.
Den Eelder kondigde afgelopen maand een nieuwe verpakkingen: "een nieuw duurzamer jasje voor al hun producten". Maar wat ze niet hebben aangekondigd is dat de inhoud ook vernieuwd is! De inhoud uit de nieuwe verpakking karnemelk smaakt echt heel anders dan die uit de oude. De echt gekarnde karnemelk blijkt er niet in te zitten in die nieuwe verpakking! Zeer tot onze teleurstelling zit er nu "nep-karnemelk" in, net als in alle andere pakken "karnemelk" in de supermarkt. Sinds de grote melkfabrikanten aangezuurde magere melk mogen verkopen als "karnemelk' zijn we steeds op zoek geweest naar de echte gekarnde karnemelk en die vonden we bij Den Eelder, want daar stond op "echt gekarnd" en het lukt om er zelf gortepap van te koken. Iets wat niet kan van aangezuurde melk, want dat gaat schiften.
Zo nu en dan neem ik ook de yoghurt van De Eelder, alleen was de smaak nu anders dan een tijdje terug: veel zuurder. Aan de verpakking zag ik geen verandering.
Ben benieuwd hoe dat gaat met hun vla. Daar zijn we fan van, omdat die niet zo kanariegeel en niet zo zoet is. Blijft dat zo in het nieuwe pak straks? We zijn benieuwd.
Het linker pak is de oude verpakking en rechts de nieuwe:


0 reacties

Geen reactie

Reageer