-
-
Nieuwe deelnemer
-
2 reacties
Het is sinds een tijdje dat in bijna geen enkele supermarkt meer kippenbouten mét "rugstuk" verkocht worden. Om een of andere reden is men daar te decadent voor geworden want dat stuk eet men toch niet op? Ik vind het een bijzonder kwalijke wending, eens te meer omdat ik juist dat rugstuk er helemaal bij vind horen en het altijd een extra smuldimensie vind toevoegen.
Ik snap al helemaal niet dat voornamelijk bij het scharrelvlees zo'n wending plaats vind. Ik heb het idee dat men steeds bewuster op het eten let maar oh wee als het vlees in de verpakking nog enige kenmerken vertoont van een beest. Als het zo is dat men het "rugstuk" al sowieso niet wil eten raad ik hen aan om gewoon alleen filet te kopen zodat de markt ons liefhebbers van verscheidenheid en authenticiteit gewoon een kippenbout mét "rugstuk" kan blijven aanbieden.
Wist u dat het "rugstuk" echt van de rug van de kip komt. De poten zitten als het ware aan de rug verbonden. Maar goed wie let nou helemaal op de anatomie van een kip. Als we maar te vreten hebben niet? Met het zogenaamd steeds bewuster eten lijkt men steeds onbewuster te worden over waar het vandaan komt en wat het was.
Er wordt ook geen alternatief aangeboden, hoewel de goedkoopste aanbieders het rugstuk wel laten zitten. (dat was ook de reactie van AH bij wie ik een klacht indiende) Moet ik dan als genieter van deze delicatesse overgaan tot het kopen van niet scharrel/biologische kip? Ik heb er graag nog een Euro extra voor over hoor.
Ik wordt serieus verontrust door deze teloorgang in onze samenleving, snik.
Vandaar deze oproep om toch in hemelsnaam het rugstuk van de kippenbout in ere te herstellen. Gaarne (scharrel)kippenbouten mét RUGSTUK alstublieft!
P.S. : Ach,... wordt toch vegetariër!